Çağdaş Ulaşım Kestel'e Uzanıyor - Son Dakika
Güncel

Çağdaş Ulaşım Kestel'e Uzanıyor

Çağdaş Ulaşım Kestel\'e Uzanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaray Kestel Hattının İhalesini Kazanan Öztimurlar Ortak Girişimine Yer Teslimini Yaptı.

28.06.2011 14:59  Güncelleme: 15:01

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Bursaray Kestel Hattı'nın ihale süreci tamamlandı. İhaleyi kazanan Öztimurlar Ortak Girişimi'ne yer teslimi yapılırken, Başkan Altepe, dönem başında belirledikleri Bursa'yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda önemli bir adım attıklarını söyledi.

Bursaray Görükle ve Emek hatlarında inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, çağdaş ve konforlu ulaşımı kentin doğusuyla buluşturacak olan Kestel hattında da ihale süreci tamamlandı. İhaleyi kazanan Öztimur Yapı Proje İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Öztimurlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ortak Girişimi ile Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

Burulaş Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihaleyle ilgili yasal sürenin tamamlanmasının ardından hiç zaman kaybetmeden yer teslimini yaptıklarını belirterek, 1.5 yıl içinde hattı tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa'nın geleceği için tarihi proje

Kent nüfusunun her geçen gün artmasına paralel olarak ulaşımın da en önemli sorunların başında geldiğini dile getiren Başkan Altepe, gelecekte ulaşım sorunu yaşanmaması için raylı sistem yatırımlarının büyük önem taşıdığını söyledi. Çağdaş ve konforlu ulaşımın Kestel'e kadar uzatılmasının kentin geleceği açısından tarihi bir önem taşıdığını hatırlatan Başkan Altepe, "Önümüzdeki ay üniversite hattını tamamlıyoruz.

Yıl sonuna kadar Emek hattı da tamamlanmış olacak. Göreve gelir gelmez Bursa'yı demir ağlarla öreceğimizi söylemiştik. İşte bu hedef doğrultusunda programda olmamasına rağmen Bursaray'ı Kestel'e kadar uzatacak hattın proje çalışmalarını tamamlamıştık. Şimdi ihale süreci de tamamlandı. İhaleyi kazanan firma hemen işe başlayıp, gece gündüz çalışacak. İşin süresi 600 gün ancak biz bunu 1,5 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ulaşım yatırımlarında Bursa farkı

Kişi başına raylı sitem yatırımlarında Bursa'nın ilk sırada geldiğini dile getiren Başkan Altepe, İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistem yatırımlarının Ulaştırma Bakanlığı'na devredildiğini, Bursa'nın bu alanda da farkını göstererek kendi yatırımlarını kendi yaptığını kaydetti.

Mevcut 22 kilometrelik kullanılan raylı sistem hattına bu dönem şehir içi hatlarla birlikte 26 kilometre daha ilave yapmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Raylı sistemle ilgili ilk proje yatırımlarını başlatan rahmetli Teoman Özalp başkanımızdan bugüne kadar yapılan çalışmalara imza atan tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Aramızda olmayanları rahmetle anıyorum. Kentin batısı Görükle ile doğru Kestel arası yaklaşık 31 kilometre. Biz bu iki uç noktayı raylarla birbirine bağlanıyoruz.

Böylece dünyanın en uzun metro hatlarından birini yapmak bize nasip oldu. Bir dönem içinde ihalesi yapılıp, bitirilen bir hattı da biz gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Yerli kaynaklarla yapılıyor

Kestel hattının İller Bankası'ndan sağlanan krediyle yapılacağını vurgulayan Başkan Altepe, bu konuda kendilerine destek veren İller Bankası yöneticilerine teşekkür etti.

Hattın teknik özellikleri hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, 4 Nisan'da yapılan ihale için yerli ve yabancı 16 firmanın dosya aldığını ve 12 firmanın ihaleye katıldığını belirtti. Muammen bedeli 106 milyon 309 bin TL olan projenin sözleşme bedelinin ise 71 milyon 963 bin TL olduğunu kaydeden Başkan Altepe, 8 kilometre uzunluğundaki hat inşaatı kapsamında 7 istasyon, 1 batçık, 1 bakım merkezi, 3 trafo ve 1 depo sahası yapılacağını açıkladı.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın da hazır bulunduğu törende Başkan Altepe ile Öztimur Yapı Proje İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Mehmet Öztimur ve Öztimurlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi sahiplerinden Mesut Öztimur arasında sözleşme imzalandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağdaş Ulaşım Kestel'e Uzanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement