Çalışkan: Vergi ve AVM Altında Ezilen Esnafın Problemine Tek Çare Saadettir - Son Dakika
Güncel

Çalışkan: Vergi ve AVM Altında Ezilen Esnafın Problemine Tek Çare Saadettir

Çalışkan: Vergi ve AVM Altında Ezilen Esnafın Problemine Tek Çare Saadettir

Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayları Tayfur Sökmen Caddesi esnaflarını tek tek gezip sorunlarını dinlediler.

27.05.2011 22:34

Seçim çalışmalarını Antakya merkezine kaydıran Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ardından Yüzüncü yıl parkı esnafından başlayarak hamis pazarı inneplik çarşısı ve çökelekçileri ziyaret eden Çalışkan vatandaşlardan destek talebinde bulundu. Büyük ilgiyle karşılanan saadet adayları esnafın sorunlarını çözme sözü verip yapacaklarını anlattılar.

Esnafın gezisinin ardından toplanan kalabalık esnaf grubuna hitaben bir konuşma yapan Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayı Necmettin Çalışkan; esnafı önemsediklerini ifade ederek, ekonominin can damarı esnaftır. Esnaf biterse ekonomi biter. Esnaf sıkıntıdayken, siftah yapmamadan kepenk kapatıyorsa, dünyanın en iyi ekonomileri arasında girsek ne olur. Ekonomi iyiyse halkın, esnafın olumlu yönden etkilenmesi lazım büyülü sihirli rakamlar değil esnafın durumu önemlidir dedi.

Çalışkan; Halkın alım gücü çok düşük halk kazanmazsa esnaf kazanamaz. Açlık sınırı 950 TL iken 20 milyon insanımız asgari ücretle çalışıyor. Demek ki insanlarımızın yüzde 35'i açlık sınırının altında yaşıyor. Eğer vatandaşımız bizi iktidara taşırsa daha önce yaptığımız gibi yine vatandaşlarımızı rahatlatacak projelere imza atacağız, şeklinde konuştu.

Saadet Partisi iktidarında, girişimcinin önündeki engeller kaldırılacak, faizsiz kredi sağlayacağız diyen Çalışkan, son 10 yıllık dönemde 1 milyon 48 bin esnaf ve sanatkârı kepenk kapattığını, alışveriş merkezlerinin sayılarının gittikçe artması nedeniyle esnafların çok zor günler yaşadığına dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çalışkan: Vergi ve AVM Altında Ezilen Esnafın Problemine Tek Çare Saadettir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement