'Çanakkale Çocukları' Gazi Üniversitesi ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

'Çanakkale Çocukları' Gazi Üniversitesi ile Buluştu

\'Çanakkale Çocukları\' Gazi Üniversitesi ile Buluştu

'Çanakkale Çocukları', gala öncesi Gazi Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

27.09.2012 19:59

'Çanakkale Çocukları', gala öncesi Gazi Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını cevaplayan filmin yönetmeni Sinan Çetin film hakkında merak edilenleri anlattı.

Yönetmenliği ve senaristliğini Sinan Çetin'in üstlendiği 'Çanakkale Çocukları' filminin galası bu akşam yapılacak Gala öncesi Gazi Üniversitesi öğrencileri ile söyleşide bir araya gelen Sinan Çetin, eşi Rebekka Haas, filmde İngiliz Komutanı canlandıran Mehmet Kavasoğlu ve yapımcı Cemil Çetin öğrencilerin sorularını cevapladı. Filmin senaristliğini de yapan Sinan Çetin, 'Çanakkale Çocukları'nın yarın 450 salonda gösterime gireceğini belirterek, "Bu filmi hazırlarken internetten, danışmanlardan ve tarihçilerden faydalanarak 7 sene araştırma yaptım. Fakat danışmanlardan dolayı filmi yapamadım. En sonunda hepsini elimin tersi ile ittim ve bu benim hayal gücüm dedim filmi yaptım" dedi.

"SAVAŞI ANNELER BİTİRECEK"

Bir öğrencinin "Bu filmi yapmak nereden aklınıza geldi?" sorusu üzerine Çetin, "Bu filmi çekerken iki düşman askeri savaş alanının içinde bir çuvalda karşılaşsınlar istedim. Ölmüşler mezara atılmışlar ve orada uyanıyorlar. Önce birbirlerini üniformalarından tanıyorlar. Önce dövüşüyorlar sonra yavaş yavaş birbirlerine yardım ediyorlar. Birisi öbürünün yarasını sarıyor. Tamamen bir çukurda geçsin istiyordum. Sonra bunlar neden kardeş olmasınlar diye düşündüm. Sonra kardeş yaptım. Biri İngiliz siperinde birisi Türk siperinde. Yani ben bu filmi yazarken çektim, çekerken yazdım" diye konuştu. Bir savaş filmi değil tam tersine barış filmi yaptıklarını ifade eden Çetin, günümüzde yaşanan savaşı da yüksek rütbeli insanların değil, annelerin bitireceğini söyledi. "Her şehit haberi beni çileden çıkarıyor" diyen Çetin, "Bu kadar manasız kavganın sorumlusu kim bilmiyorum ama beklide bu işi anneler bitirecek" açıklamasında bulundu.

"ATATÜRK SÖMÜRÜSÜ YAPMAMAK İÇİN YER VERMEDİK"

Öğrencilerden birisinin filmde Atatürk'ün olup olmadığını sorması üzerine ise Çetin, "Atatürk sömürüsü yapmak istemediğimiz için filmde Atatürk'e yer vermedik. Atatürk üzerinden rant sağlamak istemedik" dedi. Filmde duygu sömürüsü ve kahramanlık öyküsüne yer vermediklerini belirten Çetin, aynı dönemde çıkan diğer Çanakkale filmlerine de gönderme yaparak, "Diğer Çanakkale filmleri milliyetçilik yapacak. Fakat bizde sadece annenin çocuklarını kurtarma çabası ve barış anlatılıyor" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMI DİRİ DİRİ MEZARA GÖMMEK EN ZORUYDU"

Film oyuncuları arasında eşinin yanı sıra çocuklarının da yer aldığını dile getiren Çetin, kendisini en çok zorlayan sahnenin sorulması üzerine, "Kendi çocuklarımı diri diri mezara gömme sahnesi beni en çok zorlayan sahne oldu" diye konuştu. Maliyeti 5 Milyon TL'yi geçen Çanakkale Çocukları' filminin galası bu akşam Ankara Cepa Alışveriş Merkezi'nde yapılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çanakkale Çocukları' Gazi Üniversitesi ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement