Çanakkale'de Sağlık Çalışanlarından İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Sağlık Çalışanlarından İstifa Çağrısı

Çanakkale\'de Sağlık Çalışanlarından İstifa Çağrısı

Çanakkale'de sağlık çalışanlarından istifa çağrısı Çanakkale'de sağlık çalışanları, Op. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığı Samsun'daki hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

01.06.2015 17:56

Çanakkale'de sağlık çalışanlarından istifa çağrısı

Çanakkale'de sağlık çalışanları, Op. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığı Samsun'daki hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. Yürüyüş düzenleyen ve basın açıklaması yapan grup, İl Sağlık Müdürlüğü'nün kapısına siyah çelenk, tabelasının altına da üzerinde 'Sağlık Bakanı İstifa' yazılı pankart astı.

Bugün saat 13.00'de Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Çanakkale Tabip Odası (ÇTO) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin de bulunduğu sağlık çalışanları; Samsun'da Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi protesto etti. Eyleme Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, SES Başkanı Yusuf Yıldırım, ÇTO Başkanı Hülya Görgün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nde görevli akademisyenler, Tıp Fakültesi öğrencileri ile doktorlar katıldı.

Yaklaşık 100 kişilik grup adına basın açıklamasını yapan SES Başkanı Yıldırım, "İstifa etmek bir erdemdir. Biz tüm Türkiye'deki bu çarpık sağlık sistemini gören dürüst, erdemli idarecileri topyekün istifaya davet ediyoruz. Tüm sağlık emekçileri bir olmaya, birlik olmaya davet ediyoruz. Katledilen arkadaşımız Dr. Kamil Furtun'un ailesinin acısı, acımızdı" dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE YÜRÜDÜLER

Ellerinde 'Artık Yeter, Yastayız', 'Sağlık Bakanı İstifa', 'Cenaze Dolayısıyla Kapalıyız' ve 'Yastayız, Hepimiz Öldük' yazılı pankartlar taşıyan grup; açıklamasının ardından İnönü Caddesi ve Mehmet Kaptan Sokak üzerinden 'Yastayız, Öfkeliyiz, İsyandayız' yazılı siyah çelenk ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Grup yürüyüşte "AK Halk Zararlıdır" ve "Gün Gelecek, AKP Halka Hesap Verecek" sloganları attı.

MÜDÜRLÜĞE İSTAFA PANKARTI ASILDI

İl Sağlık Müdürlüğü önünde Çanakkale Tabip Odası adına bir açıklaması yapan Başkan Hülya Görgün de saldırıyı kınadı. Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürlüğü tabelasının altına 'Sağlık Bakanı İstifa' yazılı pankart asan grup, taşıdıkları çelengi de kapıya bıraktı. Bu sırada kurumun bahçesine giren İl Sağlık Müdürü Kenan Eliuz, kendilerinin de sabah Furtuna için saygı duruşunda bulunup, basın açıklaması gerçekleştirdiklerini söyledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SALDIRIYI KINADI

Bu acın hepimizin acısı diyerek sözlerine devam eden Kenal Eliuz, "Maksat hasıl olmuştur. Biz bu konuda gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Sağlıktaki şiddeti önleme adına gerek sosyal medyayı, gerek basını, gerekse kurumları kullanarak tedbir almaya çalışıyoruz. Hiçbir çalışanımızın burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Bu konuda her kesimin üstüne düşen görevi yapması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyet göstermesi lazım. Kendilerine şifa veren ellere vefalı olması lazım" dedi.

Çelenk bıraktıktan sonra grup bir süre sloganlar atarak eylemi bitirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Sağlık Çalışanlarından İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement