Çanakkaleek49 Maddelik Usulsüzlük Raporda ``Çanakkale'de Büyük Operasyon : 40 Gözaltı'' Başlıklı Habere Ek - Son Dakika
Güncel

Çanakkaleek49 Maddelik Usulsüzlük Raporda ``Çanakkale'de Büyük Operasyon : 40 Gözaltı'' Başlıklı Habere Ek

Çanakkaleek49 Maddelik Usulsüzlük Raporda
``Çanakkale\'de Büyük Operasyon : 40 Gözaltı\'\' Başlıklı Habere Ek

Çanakkale'de Polisin, S.s. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Yönretici ve Üyelerine Yönelik Düzenlediği Operasyonda Gözaltına Alınan 40 Kişinin Sorguları Sürüyor. Gözaltına Alınanlar Arasında, S.s. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı B.g., Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü H.g. ile AK Parti Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı O.o.'nun Babası Muhasebeci O.o.'nun da Bulunduğu Öğrenildi.

22.09.2010 19:00

Çanakkale'de polisin, S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yönretici ve üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 40 kişinin sorguları sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında, S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı B.G., Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü H.G. ile AK Parti Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı O.O.'nun babası muhasebeci O.O.'nun da bulunduğu öğrenildi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Başkontrolörü M. Ali Topbaş tarafından 2010 yılı Mart ayında hazırlanan ön rapor ile 23 Nisan 2010 tarihli ikinci bir raporda kooperatifteki usulsüzlüklerin açık şekilde belirtildiği ifade edildi. Raporda, Çanakkale Belediyesi denetiminde hizmet veren halk otobüslerinin de bağlı bulunduğu S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yönetici ve üyelerinin usulsüz aidat topladıkları, bazı üyelerin alacaklı gibi gösterilip ödeme yaptıkları, bazılarının da borçlarının ödenmiş gibi gösterilip silindiği iddia edildi.

Çanakkale Merkez ile Kepez, Dardanos ve Güzelyalı tatil beldelerinde hizmet veren tüm dolmuşların ve denetim araçlarının dizel olmasına karşın anlaşmalı akaryakıt istasyonundan (Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ın aile şirketi olan Lütfi Gökhanoğulları San. ve Tic. Adi Kom. Şti.) mazot faturalarının yanı sıra, 8 bin 64 litre benzin alındığını bunun karşılığında da kooperatif tarafından 24 bin 367 TL ödeme yapıldığı iddia edildi. Raporda, buna benzer 49 ayrı usulsüzlüğe yer verildiği belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan AK Parti Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı O.O.'nun babası muhasebeci O.O.'nun adı ise rapordaki 25'inci maddede yer aldı. Bu maddede, '05 Nisan 2007 ile 19 Ocak 2009 tarihleri arasında, kooperatifin ikinci başkanı H.A. ve yönetim kurulu üyesi M.E.'nin kişisel hesaplarına, kooperatif tüzel kişiliğini ilgilendirmeyen bir borç- alacak ilişkisi (İkinci araç alımı) nedeni ile bazı ortaklar ve muhasebeci O.O. adına kooperatiften toplam 43 bin 384 TL aktarıldığı, bu paranın belirlenebilen rakamlara göre ancak 27 bin 650 TL'lik kısmını kesinti yoluyla tahsil edilebilmiştir' ifadesine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkaleek49 Maddelik Usulsüzlük Raporda ``Çanakkale'de Büyük Operasyon : 40 Gözaltı'' Başlıklı Habere Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement