'canlı Kalkan' Olmaya Giderken, 9 Şehidin Olduğu Yere Tülbent Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

'canlı Kalkan' Olmaya Giderken, 9 Şehidin Olduğu Yere Tülbent Bıraktılar

\'canlı Kalkan\' Olmaya Giderken, 9 Şehidin Olduğu Yere Tülbent Bıraktılar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Kuzey Irak'taki PKK inlerine yönelik operasyonlarının durması için 'canlı kalkan' olacaklarını açıklayarak bugün sınıra hareket eden 30 kadar kadın, önce Hakkari- Çukurca karayolunda çarşamba günü 8 asker ile 1 köy korucusunun şehit olduğu, 15 askerin yaralandığı yere uğrayıp basın açıklaması yaptı.

21.08.2011 14:16

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Kuzey Irak'taki PKK inlerine yönelik operasyonlarının durması için 'canlı kalkan' olacaklarını açıklayarak bugün sınıra hareket eden 30 kadar kadın, önce Hakkari- Çukurca karayolunda çarşamba günü 8 asker ile 1 köy korucusunun şehit olduğu, 15 askerin yaralandığı yere uğrayıp basın açıklaması yaptı. Buraya beyaz tülbent bırakan kadınlar Türkçe ve Kürtçe yaptıkları açıklamada, "Ne bir asker ne de bir gerilla ölsün. İkisi de bizim çocuklarımız. Şehit olan asker annelerine de sesleniyoruz. Onlar da gelsin burada bizimle olsun" dedi.

Van ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden bu sabah yola çıkan ve 'Barış Annesi İnisiyatifi' üyesi olduklarını söyleyen grup, önce PKK'lı teröristlerin askeri birliği pusuya düşürdüğü Hakkari- Çukurca Karayolu'nun 12'nci kilometresine geldi. Antitank mayınları ve roketatarlı saldırıda 1'i binbaşı 8 asker ve 1 korucunun şehit düştüğü, 15 askerin yaralandığı olay yerine beyaz tülbent bırakan kadınlar basın açıklaması yaptı.

Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan'ın da eşlik ettiği kadınlar 'Bizler barış için cesetlerimizi siper etmeye geldik', 'Müslümanlık Somali'den ibaret değil', 'Ne asker, ne gerilla ölsün', 'Dışarıda barış içeride savaş isteyen zihniyeti kınıyoruz' yazılı dövizleri taşıdı.

Burada kadınlar adına Leyla Duman'ın, Türkçe ve Kürtçe okuduğu basın açıklamasında, olaylardan hükümet ve Başbakan Erdoğan sorumlu tutuldu. Teröristlere karşı güvenlik güçlerinin operasyonlarının durdurulması istenen basın açıklamasında, "Biz savaş istemiyoruz. Biz burada asker annelerine de sesleniyoruz; Gelsinler bizimle birlikte olsunlar. Ne bir asker annesi ne de bir gerilla annesi ağlamasın artık. Asker de bizim çocuğumuz, dağdaki insanlar da bizim çocuğumuz. Biz rica ediyoruz bu kanı durdursunlar. Bu mübarek ramazan ayında bu kadar Müslüman öldürülüyor. Bu kadar asker öldürülüyor. Onlar da bizim çocuklarımız. Biz kanın dökülmesini istemiyoruz. Başbakan Erdoğan bu savaşı durdursun artık" denildi.

Leyla Duman'dan sonra bu kez Türkçe açıklama yapan Esmer Abi ise, "Biz Kürt anneleri olarak bombaların patladığı yerdeyiz. Keşke askerlerin yerine bizim cesetlerimiz burada olsaydı. Sayın Başbakanıma sesleniyorum; Annelerin gözyaşlarını dindir. Gel bu kanı durdur. Hem bu saldırıyı, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki kamplara yaptığı hava harekatını da kınıyoruz" dedi.

BDP'li başkanların eşlik ettiği kadın grubu, açıklamaların ardından patlama bölgesine beyaz tülbentler bıraktıktan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristlere yönelik operasyonlarına karşı 'canlı kalkan' olacaklarını söyleyerek sınır bölgesine hareket etti. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'canlı Kalkan' Olmaya Giderken, 9 Şehidin Olduğu Yere Tülbent Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement