Çelebi Mehmet Bulvarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çelebi Mehmet Bulvarı Açıldı

Çelebi Mehmet Bulvarı Açıldı

Recep Altepe, planlara 25 yıl önce işlenen ve bölgede 30 yıldır konuşulan yolu Bursa'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

08.02.2014 14:44

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 binanın yıkılmasının ardından yapılan Soğanlı 30 Metrelik İmar Yolu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın önerisiyle Çelebi Mehmet Bulvarı olarak törenle ulaşıma açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, planlara 25 yıl önce işlenen ve bölgede 30 yıldır konuşulan yolu Bursa'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa'yı her alanda ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla raylı sistemler ile hava ve deniz yolu yatırımlarıyla bu döneme damga vuran Büyükşehir Belediyesi, karayolu yatırımlarına önemli bir halka daha ekledi. Yol olarak planlara 1980'li yıllarda işlenen ve bölgede 30 yılı aşkın süredir konuşulmasına rağmen hiçbir somut adım atılamayan Soğanlı, Fatih ve Çiftehavuzlar Mahalleri sınırlarında kalan Soğanlı 30 metrelik imar yolu, güzergah üzerindeki 250 binanın yıkılmasıyla tamamlandı. Kamulaştırmalar için 40 milyon TL, yol imalatı için 2,5 milyon TL harcama yapılan, çevre düzenlemeleri ve ışıklandırmalarıyla bölgeye önemli bir değer katan yolun açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tarihi, Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Bedrettin Yıldırım ve Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

5 yılda 510 kilometre yol

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada Bursa'da en önemli sorunun ulaşım olduğunu belirterek, bu sorunun çözümü için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Tarihte 50 bin olan merkez nüfusunun bugün 2 milyon 100 bini aştığını ancak bu gelişmeye paralel olarak yeteri kadar karayolu imalatı yapılamadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Merkezi hükümetimizin yaptığı çevre yolunu günde 30 bin büyük araç kullanıyor. Bundan 7 yıl önce bu araçlar kent merkezinden geçiyordu. Buna rağmen merkezdeki trafik yükü her geçen gün arıyor. Ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak için Bursa'nın her köşesinde çalışmalarımız yoğun olarak sürüyor. Vişne Caddesi, Köklü Cadde, Dağyolu Caddesi, Kervan Cadde ve tüm ilçelerde yeni caddelerin çalışması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda belediye tarihinde yapılan yol oranını 3'e katladık. Bugüne kadar yapılan 190 kilometre yola karşılık, 5 yılda 510 kilometreden fazla yeni yol ve yol genişletme çalışması gerçekleştirdik" dedi.

Acemler ile Gürsu bağlanacak

Açılışı yapılan 30 metrelik yolun 30 yıldır konuşulduğunu ancak bir çalışma yapılamadığını hatırlatan Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde de kendisine en fazla sorulan sorunun bu bölgeye yapılacak yol olduğunu söyledi. 1980'li yıllarda planlara yol olarak işlenen bölgede vatandaşların evlerine tadilat yapma noktasında sıkıntılar yaşadığını dile getiren Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimiz andan itibaren kamulaştırmaları başlattık ve ilk binayı yıktığımızda herkes şaşırdı. Bölge halkımız, 'Bu yolu yapan çok hayır duası alır' diyordu. Bugüne kadar hayır duası alınacak o kadar çok iş bırakmışlar ki hepsini şimdi bir bir hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu yol Acemler ile Gürsu'yu birbirine bağlayan önemli bir bulvar olacak. Biz şuanda Soğanlı ile Yeni Yalova Yolu arasındaki 1200 metrelik bölümü ulaşıma açılıyoruz. Önümüzdeki günlerde Sırameşeler'de yapacağımız birkaç kamulaştırma ile yolu Acemler'e bağlamış olacağız. Eski Gemlik Yolu ile Samanlı arasında da 100 binanın kamulaştırmasını yaptık. İnşallah yeni dönemde de Balıklı Bölgesi'ndeki kamulaştırmaları yapıp, Acemler ile Samanlı arasını bitirmiş olacağız. Merkezi hükümetimizin yatırımlarıyla Türkiye altın çağını yaşıyor. Bursa da bu gelişmeden payını fazlasıyla alıyor. Yeni yolumuz bölgeye ve Bursa'mıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Arınç, "Çelebi Mehmet olsun" dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da açılış töreni öncesinde 21 yıl önce yaşamını yitiren eski milletvekillerinden Mümin Gençoğlu'nu Emirsultan'daki mezarı başında andıklarını, Emirsultan Bölgesi'ne her gittiklerinde Çelebi Sultan Mehmet'i, Emirsultan'ı yar ettiklerini söyledi. Yeni açılan bulvara isim verilmesi noktasında farklı öneriler bulunduğunu dile getiren Arınç, "'Osmangazi olsun', 'Mehmet Akif Ersoy olsun' diyenler var. Osmangazi zaten Türkiye'nin 20 vilayetinden büyük bir ilçemiz. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı şairimiz. O'nun adına da okullar, caddeler, bulvarlar var. Yıldırım Beyazıt Bursa ve Osmanlı için önemli bir sultan. Ancak 1402'de Ankara muharebesindeki mağlubiyete uğradı ve devlet parçalanma noktasına geldi ve fetret dönemi yaşandı. Tahta geçen oğlu Çelebi Mehmet ciddi mücadele verdi ve fetreti önledi. Osmanlı'nın yükseliş dönemi başladı. Osmanlı'nın tekrar doğmasında, büyümesinde emeği geçen Çelebi Mehmet'i biraz ihmal etmiş gibiyiz. Benim gönlüm buraya Çelebi Sultan Mehmet'in isminin verilmesi. Ancak yine de kararı belediye meclisimiz verecektir" dedi.

"Büyükşehir çok başarılı"

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl içinde Bursa'ya kazandırılan hizmetlere de değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel çalışmalar yapıyor. Bursa'yı daha da güzelleştirmek için gece gündüz çalışıyor. Yeşil alanlar kazandırmak, tarihi eserlerin restorasyonu, ulaşımın kara, hava, deniz gibi farklı alanlarda çeşitlendirilmesi gibi konularda çok başarılı bir dönem geçti. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Önümüzdeki dönemde de hizmetleri katlayacak çalışmalar yapacağına inanıyorum. Yine Osmangazi Belediye Başkanımız da ikinci dönem için yine göreve talip oldu. Hayırlı hizmetleri var, O'nu da takdir ediyorum. Sizlerin de destekleriyle ikinci dönemde de daha güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Açılışını yaptığımız yolun bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem raylı sistem ve karayolu ulaşımının yanında hava ve denizde de rahat ulaşımın önünü açtığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma açılan yolun aynı zamanda önemli bir kentsel dönüşüm çalışması olduğunu belirterek, yapacakları dönüşüm projeleri ile bölgenin Türkiye'nin en prestijli caddesi haline geleceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Çelebi Mehmet Bulvarı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyelerinin kestiği kurdele ile ulaşıma açıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çelebi Mehmet Bulvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement