Çelik: 'seçim Sürecinde, Provokasyonlar Alabildiğine Hızlandı" - Son Dakika
Güncel

Çelik: 'seçim Sürecinde, Provokasyonlar Alabildiğine Hızlandı"

Çelik: \'seçim Sürecinde, Provokasyonlar Alabildiğine Hızlandı"

Milletvekili Ömer Çelik, seçim sürecinde provokasyonların alabildiğine hızlandığını, halkın iradesinin seçim sandığına yansımasının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

07.05.2011 06:10

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Ömer Çelik, seçim sürecinde provokasyonların alabildiğine hızlandığını, halkın iradesinin seçim sandığına yansımasının engellenmeye çalışıldığını söyledi. Çelik, "Milletle sandık arasına mayın döşemeye çalışıyorlar. Ama şunu unutuyorlar, bu millet, büyük millettir. Bu millet, Malazgirt'ten beri kendi yürüyüşünün önündeki bütün engelleri aşa aşa bugünlere gelmiştir. Sandığın önündeki engelleri de aşacaktır" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Bulvarı'nda Adalet ve Kalkınma Partisi seçim bürosunun açılışı yapıldı. Sağanak yağmura karşın yaklaşık bin kişinin katıldığı açılışta partililer Ömer Çelik'e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mustafa Kebude, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin de katıldığı açılışta konuşan Ömer Çelik, son bir haftada yaşanan olaylara ve Kastamonu'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Seçim sürecinde yaşanan olayların tesadüf olmadığını, planlı provokasyonların arkasındaki iç ve dış uzantıları çok net gördüklerini belirten Ömer Çelik, şunları söyledi:

'TÜRKİYE BÖLGESEL BİR GÜÇ OLMAYI AŞMIŞTIR'

"Geçmişte olduğu gibi bu provokasyonların bir amacı var. Geçmişte, sizin iradenizin, yetkinin yegane sahibi olan milletin sandığa gitmesini engellemek için bunları yaptılar. Şimdi yine bu provokasyonlar ortaya konuluyor. Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye bugün bölgesinin en büyük devletidir. Türkiye bölgesel bir güç olmayı aşmıştır. Türkiye 2023 vizyonumuz içinde süper güçlerden biri olacaktır. Türkiye bugün dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi durumundadır. Türkiye milli tankını, milli helikopterini üretecek aşamaya gelmiştir. Dünya ülkeleri krizle uğraşırken, Türkiye ekonomisi cazibe merkezi haline gelmiştir. Sizlerin kullandığınız oy, bu oyun Türkiye'nin iradesine yansıması önündeki bütün engeller, vesayet rejiminin bütün unsurları, çeteler, bir takım oligarşik oluşumlar tasfiye edilmiştir. Türkiye'de, ilk defa millet kendi anayasasını kendisinin yapacağı bir zemin bulmuştur. Bu provokasyonların arkasında bütün bunları engelleme çabası vardır. Sizinle sandık arasına Berlin duvarı örmeye çalışıyorlar. Milletle sandık arasına mayın döşemeye çalışıyor. Ama şunu unutuyorlar, bu millet, büyük millettir. Bu millet Malazgirt'ten beri kendi yürüyüşünün önündeki bütün engelleri aşa aşa bugünlere gelmiştir. Sandığın önündeki engelleri de aşacaktır.

Bugün gidin Lübnan'a, gidin Suriye'ye bir Türk bayrağı sallayın, o sokaktaki kardeşleriniz size Recep Tayyip Erdoğan diye bağıracak. Gidin oralara, 'Türkiye' diye bağırın, Türk bayrağını sallayacaklardır. Bu büyüklük duygusunu engellemek için, bu birlik ve beraberliğimizi engellemek için, tarihteki büyük yürüyüşümüzü engellemek için, tarihte yer eden büyük rolümüzü yeniden icra etmemizi engellemek için bir takım iç ve dış unsurlar birleşerek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu büyük yürüyüşüyle sandık arasına duvar örmeye çalışıyorlar. Ama bu duvarların hepsi sizin iradenizle, birlik ve bütünlüğünüzle hepsi aşılacaktır. "

CHP VE MHP, SİLİVRİ İLE ARASINA TÜNEL KAZIYOR

Çelik, tutuklu olarak yargılanan Ergenekon sanıklarının CHP ve MHP listelerinden milletvekili adayı olmasını da eleştirdi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, genel merkezleriyle Ergenekon arasında tüneller kazıyor. Onlar Silivri ile aralarında tüneller kazarken, biz Karadeniz'i yeni bir boğazla dünyaya açmak için, İstanbul'u yeni bir boğaza kavuşturmak için, Türkiye'yi yeniden büyütmek için çılgın projeler açıklıyoruz. Biz çılgın Türkleriz. Bize aşılamaz engel göstersinler. , milletin önüne dikilmiş yıkılmaz bir duvar göstersinler, ondan sonra seyretsinler, o duvarı nasıl yıkıyoruz, o engelleri nasıl aşıyoruz. Hep şunu söyleyeceğiz, hatalı sollama ölüm getirir, hatalı oylama istikrarsızlık getirir. Onun için hatalı sollama yok, hatalı oylama yok. İstikrar sürecek, Türkiye büyüyecek. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelik: 'seçim Sürecinde, Provokasyonlar Alabildiğine Hızlandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement