Ceo Club Buluşmaları" - Son Dakika
Güncel

Ceo Club Buluşmaları"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Öğüt: "Türkiye'de temmuz ayı itibariyle 38 milyon olan geniş bant erişiminin 2015 sonunda 45 milyon aboneye çıkarılması hedefini memnuniyetle karşılıyoruz.

21.10.2014 15:41

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, "Türkiye'de temmuz ayı itibariyle 38 milyon olan geniş bant erişiminin 2015 sonunda 45 milyon aboneye çıkarılması hedefini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kadar somut bir hedefin olması Türkiye'nin dijitalleşmesinde liderliğe soyunmuş bir şirket olarak bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Öğüt, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen "CEO Club Buluşmaları"nda konuştu.

2015 yılı ekonomik programı ve Maliye Bakanı Şimşek'in bu programla ilgili öngörülerini duymanın çok faydalı olacağını vurgulayan Öğüt, dijital dönüşümün, geniş bantın ve bunun hem bireyler hem de şirketler üzerindeki etkilerinin, ekonomik ve sosyal gelişim için çok önemli olduğunu söyledi.

Öğüt, bu amaçla geçen kasım ayında "Dijital Dönüşüm Hareketi" adını verdikleri 5 yıllık yeni bir strateji programına başladıklarını dile getirerek, burada da üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarının altını çizdi.

Bu nedenle misyonlarını "Türkiye'de daha iyi bir gelecek için her bireye her kuruma, iletişim teknolojilerine, özellikle geniş bandı kullanarak ilham vermek" olarak belirlediklerini aktaran Öğüt, şöyle devam etti:

"Bu noktada da bir an önce her bireyin her kurumun dijital bağlantılı dünyaya ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmaların bir kısmı siz kurumlar ve şirketler için 'Yarına Hazırım' ismini verdiğimiz program altında yapılıyor. Burada da amacımız, şirketlerin biran önce Türkiye'de dijitalleşmesini sağlayabilmek. Dijitalleşme endeksi isimi verdiğimiz, Türkiye'de şirketlerin dijitalleşmesinin karnesinin ne olduğunu ortaya çıkardık. Burada da yüzde 48 gibi bir endekse ulaştık. Dijitalleşen şirketlerin dünyada cirolarının yüzde 9, karlarını yüzde 26 ve şirket değerlerini de yüzde 12 gibi büyüttüğünü biliyoruz. Aslında tüm bu şirketlerin dijitalleşmesinin de ülkelerin ekonomisi için ne kadar önemli olduğunun farkındayız."

Bu nedenle geçen ay Avrupa Komisyonu yeni 5 yıllık programını açıklarken, dijital Avrupa vizyonunun sadece Avrupa'ya gelecek 5 yılda 250 milyar avroluk bir artı değer katacağını belirten Öğüt, 1 Eylül'de açıklanan 62. Hükümet programındaki dijitalleşme, teknoloji ve geniş bant vurgusunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye'de temmuz ayı itibariyle 38 milyon olan geniş bant erişiminin 2015 sonunda 45 milyon aboneye çıkarılması hedefini memnuniyetle karşıladığını belirten Öğüt, şunları kaydetti:

"Bu kadar somut bir hedefin olması Türkiye'nin dijitalleşmesinde liderliğe soyunmuş bir şirket olarak bizleri çok mutlu ediyor. Burada 45 milyon ve ötesindeki hedefte gerek 4G gerek de fiberin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da bu yatırımların mevzuattaki değişikliklerle önünün açılmasının da faydalı olacağını düşünüyoruz. Bizler bu program dahilinde geçen mali yılın ilk yarısında arasında 566 milyon liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki 2 yılda da 2 milyar liranın üzerinde Türkiye'nin dijitalleşmesi için altyapıya özellikle 4G ve fibere yatırım yapmayı düşünüyoruz."

"Türkiye çok iyi bir altyapıya sahip"

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici ise 2015 yılının değişik bir yıl olacağını belirterek, Türkiye'nin insan altyapısıyla buna hazır olduğunu ve daha iyimser bakılması gerektiğini söyledi.

Banka olarak "Girişim Bankacılığı Evi"ni açtıklarını ve burada pek çok insanı dinlemeye başladıklarını vurgulayan Leblebici, bu kişilerin global platformda yeni yatırımcılar bulmasına aracılık etmeye çalıştıklarını aktardı.

Bugün konuşulan cari açık sorununun sadece tasarruf oranının azlığıyla değil, verimlilikle de ilgili olduğuna dikkati çeken Leblebici, "Cari açığın ana temelinde verimli çalışmamamız var. Banka olarak, sistem olarak diğer şirketler ve hükümetimizin bu konuda ciddi anlamda önlemler aldığını görüyorum ve mutlu oluyorum. Ama ekosistem oluşturmak sadece hukuki altyapıyı düzeltmekle mümkün değil, daha fazla iş yapmamız gerekiyor. Bunlardan biri de finansal okuryazarlığı artırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Leblebici, olaya kendi açılarından baktıklarında, bankacılığın sadece mevduat toparlayıp kredi vermek olmadığını, aynı zamanda insanların günlük hayatında karşılaştığı sorunlara yardımcı olmak gerektiğini belirterek, bu konuda banka olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bu anlamda bankacılar olarak sosyal sorumluluğun yüklenilmesi gerektiğini dile getiren Leblebici, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye çok iyi bir altyapıya sahip. Son 10 yılda da ekonomik anlamda çok doğru işler yaptı. Ama artık bu ekonomik modeli biraz daha verimlilik üzerine kurmamız gerekiyor. Bununla ilgili de önlemlerin alındığını görüyoruz. Kadına yönelik önlemler alınıyor, iş gücüne katılım oranları artmış durumda. İhracata yönelik önlemler alınmış durumda, bunları görüyoruz. Ekosistemi hepimizin geliştirmesi gerekiyor. Hepimiz yaptıkça da eminim Türkiye'de çok daha iyi işler yapacağız. Yurt dışında bir silikon vergi olabilir ama Türkiye'nin de bu bölgede kendi anlamında bunu oluşturma şansının olduğuna yürekten inanıyoruz. Banka olarak da dibine kadar bu işleri destekleyeceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ceo Club Buluşmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement