Çeşme Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Mülteci Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Çeşme Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Mülteci Yakalandı

Çeşme Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Mülteci Yakalandı

Lüks yat ve lastik botta 85 mülteci yakalandıİZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki 2 ayrı operasyonda lüks yat ile lastik botla umut yolculuğuna çıkan Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu 85 mülteci, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

14.10.2016 14:36

Lüks yat ve lastik botta 85 mülteci yakalandı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki 2 ayrı operasyonda lüks yat ile lastik botla umut yolculuğuna çıkan Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu 85 mülteci, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme'den yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçiş yapmak isteyen mültecilere karşı denetimlerini sürdürüyor. Bugün saat 05.30'da lüks bir yatı durduran sahil güvenlik ekipleri, 37 mülteci yakaladı. Mültecileri, keni botlarına alan ekipler, lüks yata da el koyarak Alaçatı Marina'ya bağladı. Mülteciler, Alaçatı'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bölgeye alınarak kimlik tespit çalışmalarına başlandı. Saat 06.00'da ise Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik botu belirleyen ekipler, müdahale etti. Sakız'a gitmeye çalışan yetişkin erkeklerden oluşan 48 kişilik grup, sahil güvenlik botuna alınarak Çeşme İskelesi'ne getirildi. İşlemlerinin tamamlanmasını bekleyen Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu mültecilere, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından içinde bisküvi ve meyve suyu bulunan yardım paketleri ve su dağıtılarak ihtiyaçları giderildi. Mültecilerin yorgun olduğu gözlendi, bazılarının uyuyakaldığı görüldü. Toplam 85 mültecinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çeşme Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Mülteci Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement