CHP'den Cumhurbaşkanına Detaylı Bilgilendirme - Son Dakika
Güncel

CHP'den Cumhurbaşkanına Detaylı Bilgilendirme

CHP\'den Cumhurbaşkanına Detaylı Bilgilendirme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Tarabya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyareti hakkında "detaylı" bilgi verdi CHP Genel Başkan...

05.09.2013 17:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Tarabya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyareti hakkında "detaylı" bilgi verdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Tarabya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyareti hakkında "detaylı" bilgi verdi. Loğoğlu ile Korutürk, Cumhurbaşkanı Gül'e 9-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirecekleri Mısır ziyaretinin amacını da anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından ANKA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Irak seyahatı hakkında daha önce Dışişleri Bakanlığı'na iletilen raporu, daha detaylı bir şekilde sözlü olarak dile getirdiklerini belirtti. Korutürk, "Ziyaret kapsamında kimlerle görüştüğümüzü ve görüşmelerde ele alınan konuları kendisine etraflı bir şekilde anlattık. Cumhurbaşkanı da teşekkür etti" diye konuştu.

Bu ziyareti Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine gerçekleştirdiklerini belirten Korutürk, "Genel Başkanımız, "Cumhurbaşkanı'na devletin en üstüne; bu önemli bir ziyaret, Türkiye-Irak ilişkileri önemli ve bu ilişkiler de son zamanlarda ciddi bir duraklama gözüküyor, onun için yaptığımız şeyleri gidip anlatırsak iyi olur' dedi. Biz de Cumhurbaşkanının verdiği randevu çerçevesinde bu görüşmeyi gerçekleştirdik" dedi.

-MISIR ZİYARETİNİN AMACINI ANLATTIK-

Görüşmede, CHP'nin 9-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirecek Mısır ziyareti de gündeme geldi. Korutürk, Cumhurbaşkanı Gül'e Mısır'a da gideceklerini söylediklerini ifade ederek, "Neden gittiğimizi kendisine anlattık. CHP Türkiye'nin komşularıyla ve bölge ülkeleriyle temasının hep açık olmasını istiyor. O ülkelerle her konuda anlaşmak şart değil, anlaşamadığınız noktalar da olabilir ama teması kesmek, hakları birbirinden ayırmak ve zamanla birbirine karşı sertleşmenin çok yanlış bir tutum olduğunu düşünüyoruz. Biz halklar arasındaki bağı korumak, temasları sürdürmek, özellikle hükümetin yanlış tutumu dolayısıyla tamamen kopmuş olan bağları tekrar canlandırmak istiyoruz. Bu çerçevede Mısır'a gidiyoruz. Mısır'a bizim söyleyeceklerimiz, Mısır'ın da bize söyleyecekleri var" diye konuştu. Korutürk, Cumhurbaşkanı Gül'ün de kendilerine verdikleri bilgiler için teşekkür ettiğini belirtti.

Mısır ziyareti dönüşünde de Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep edip etmeyecekleri konusunda ise Korutürk, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yapılan değerlendirmenin ardından, gerek duyulduğu takdirde randevu istenebileceğini söyledi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Cumhurbaşkanına Detaylı Bilgilendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement