CHP'den İktidara Sert Eleştiriler: 'Yargı Dezenformasyon Koluyla Çalışıyor!' - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'den İktidara Sert Eleştiriler: 'Yargı Dezenformasyon Koluyla Çalışıyor!'

23.09.2025 21:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik siyasi operasyonları ve yargının bu operasyonlardaki rolünü eleştirerek iktidarın dezenformasyon stratejilerine dikkat çekti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin, yargı belgelerini iktidar medyasına servis ettiğini belirtti.

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan, "Belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlarına kimseyi ikna edemeyen Saray'ın yargı kolu dezenformasyon koluyla algı operasyonları yapmaktadır. Darbecilerin ilhamı nereden aldığı bellidir! Bu da pespayeliğin, tükenmişliğin, acizliğin itirafı niteliğindedir!" tepkisi geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) yönelik operasyonla ilgili basında çıkan haberler üzerinden iktidarı eleştirdi. Bulut, yargıdaki soruşturma dosyalarından alınan bilgilerin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) aracılığıyla iktidara yakın medya organlarına servis edildiğini öne sürdü.

X hesabından yazılı açıklama yapan Bulut şunları kaydetti:

"Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Goebbels'in ruhuna rahmet okuttu! Türkiye hiç bu kadar pespaye, hukukun ayaklar altına alındığı, masumiyet karinesinin yok sayıldığı kirli bir dönem yaşamadı. Bağımsız ve tarafsız olması gereken yargının elindeki gizli soruşturma dosyaları Saray'a, oradan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ne (DMM), daha sonra da iktidar medyasına servis edilmektedir.

"Hazırlanan metin, operasyonla eş zamanlı olarak yandaş basına gönderilmiştir"

Bugün Ankara Büyükşehir Belediyemize yönelik konser soruşturması bunun en somut örneği olmuştur. 'Soru-Cevaplarla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Yönelik Konser Soruşturması. ABB'de Skandal İddialar: 759 Milyonluk Konser Harcaması, 154 Milyonluk Kamu Zararı' başlığıyla hazırlanan metin, operasyonla eş zamanlı olarak yandaş basına gönderilmiştir. Bu metinler, 'adli makamların tespitlerine göre' ifadeleriyle süslenmiş, savcılık dosyalarından alınan rapor özetleriyle doldurulmuş, gazetecilerin tek bir satır yoruma gerek duymadan paylaşması için 'hap gibi haber' haline getirilmiştir. Kimileri olduğu gibi sosyal medyada paylaşırken, kimileri manşetine taşımıştır.

"Anayasa'ya aykırı biçimde yürütmeye bağlı bir merkez aracılığıyla iktidar medyasına aktarılmaktadır"

Bu tablo, yalnızca ABB için değil; İstanbul başta olmak üzere CHP'li belediyelere yönelik tüm operasyonlarda tekrar eden bir yöntemdir. DMM'nin gazetecilere gönderdiği 'bilgi notları' noktasına virgülüne dokunulmadan haberleştirilmektedir. Yargının gizli soruşturma belgeleri, Anayasa'ya aykırı biçimde yürütmeye bağlı bir merkez aracılığıyla iktidar medyasına aktarılmaktadır. Bu, sadece yargı bağımsızlığını değil, basın özgürlüğünü de yok sayan, açık bir kara propaganda mekanizmasıdır.

"Darbecilerin ilhamı nereden aldığı bellidir"

Bugün gelinen nokta nettir:  Yargı bağımsız bir kurum olmaktan çıkarılıp Saray'ın arka bahçesine dönüştürülmüştür. Belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlarına kimseyi ikna edemeyen Saray'ın yargı kolu dezenformasyon koluyla algı operasyonları yapmaktadır. Darbecilerin ilhamı nereden aldığı bellidir! Bu da pespayeliğin, tükenmişliğin, acizliğin itirafı niteliğindedir!"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den İktidara Sert Eleştiriler: 'Yargı Dezenformasyon Koluyla Çalışıyor!' - Son Dakika


Advertisement