Chp Kayıp Çocuklar İçin Meclis'te Komisyon Kurulmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Chp Kayıp Çocuklar İçin Meclis'te Komisyon Kurulmasını İstedi

Chp Kayıp Çocuklar İçin Meclis\'te Komisyon Kurulmasını İstedi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kayıp çocuk sorununun çözülmesi, kaçırılma olaylarının önüne geçilmesi için alınacak önlemlerin saptanması, çocukların ekonomik sömürüye ve cinsel istismara karşı korunması amacıyla Meclis'te araştırma...

14.01.2013 12:15

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kayıp çocuk sorununun çözülmesi, kaçırılma olaylarının önüne geçilmesi için alınacak önlemlerin saptanması, çocukların ekonomik sömürüye ve cinsel istismara karşı korunması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kayıp çocuk sorununun çözülmesi, kaçırılma olaylarının önüne geçilmesi için alınacak önlemlerin saptanması, çocukların ekonomik sömürüye ve cinsel istismara karşı korunması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Nazlıaka ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'deki kayıp çocuk sayısındaki artışın ürkütücü boyutlara ulaştığı belirtilerek, "Çocuk istismarı ve çocuk emeği üzerindeki sömürü ise ülkemizin en önemli sorunlarından biri olmaya devam etmektedir" denildi.

-DÜNYADA HER YIL 2,5 MİLYON ÇOCUK KAÇIRILARAK SATILIYOR-

Gerekçede, dünyada her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı ve bunun yarısının kız çocuğu olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan 2011 tarihli "Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar" başlıklı rapora yer verilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

"TÜİK araştırmasına göre güvenlik birimleri tarafından son dört yılda 676 bin 637 çocuk hakkında işlem yapılmıştır. 2008-2011 yılları arasında suça sürüklenen çocuk sayısı 299 bin 83'tür. Suça sürüklenen çocuk sayısı her yıl artarken son dört yılda bu sayı yüzde 35 artmıştır. Rapora göre son dört yılda 12 bin 34 çocuk evden kaçmıştır. Kayıp çocuk sayısı ise 2008 yılında 4 bin 517, 2009'da 5 bin 81, 2010'da 8 bin 81, 2011 yılında 10 bin 67'dir. Son dört yılda 27 bin 746 çocuk kaybolmuştur. Bu çocukların 16 bin 289'unu kız çocukları oluşturmaktadır.

Kayıp çocuk sayısı artış hükümetin kent güvenlik sistemi "MOBESE' konusundaki büyük yatırımlarının, yaygın telefon dinlemelerinin kayıp çocukların bulunmasında kullanılmadığını göstermektedir."

Çocuk kaçırma ve çocuk istismarının önlenmesinde, bu olaylarının organize suç örgütleriyle bağlantısının ortaya konulması, suç örgütlerinin internet üzerinden yürüttüğü faaliyetlerin saptanmasının büyük önem taşıdığına işaret edilen gerekçede, "Kayıp çocuk sorununun çözülmesi, kaçırılma olaylarının önlenmesi, çocuk istismarı ve çocukların ekonomik sömürüye karşı korunması, sağlıklı bir toplum için büyük önem taşımaktadır. Tüm bunlar dikkate alındığında bu konuda kurulacak araştırma komisyonu sorunun çözümü açısından önemli bir görevi yerine getirecektir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Kayıp Çocuklar İçin Meclis'te Komisyon Kurulmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement