CHP'li Böke: CHP Türkiye'yi, Demokrasiyi Ortadan Kaldıracak Bir Tek Adam Diktasına Asla Teslim... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Böke: CHP Türkiye'yi, Demokrasiyi Ortadan Kaldıracak Bir Tek Adam Diktasına Asla Teslim...

CHP\'li Böke: CHP Türkiye\'yi, Demokrasiyi Ortadan Kaldıracak Bir Tek Adam Diktasına Asla Teslim...

"anayasa DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASINDAN ÖNCE BİR GÖREV TANIMLANMASI YAPILMASI ZORUNLULUKTUR" CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Yeni Anayasa Komisyonu'nun dağılmasına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir hükümet sistemi belirlenmeden o hükümet sisteminin işlevini ortaya koyacak bir Anayasa metninin yazılması mümkün değildir.

17.02.2016 17:21

"anayasa DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASINDAN ÖNCE BİR GÖREV TANIMLANMASI YAPILMASI ZORUNLULUKTUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Yeni Anayasa Komisyonu'nun dağılmasına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir hükümet sistemi belirlenmeden o hükümet sisteminin işlevini ortaya koyacak bir Anayasa metninin yazılması mümkün değildir. Anayasa değişikliği tartışmasından önce bir görev tanımlanması yapılması zorunluluktur. Bu olmadan bir ev inşası yapılamayacağını bir kez daha vurguladık.

BU KOMİSYON AKP İÇİN BİR BAŞKANLIK KOMİSYONUYMUŞ

Hükümet sisteminin net tanımlanmadığı Anayasa çalışmaları ancak ve ancak temeli olmayan bir eve çatı yapma çalışmasına benzer. Bir kez daha anlaşıldı ki, ismine AKP'nin Anayasa dediği komisyon, AKP için de bir Anayasa komisyonu değilmiş. Bu komisyon AKP için bir başkanlık komisyonuymuş.

AKP'NİN KOMİSYONDAN ANLADIĞI TEK ADAMIN REJİMİNE MEŞRUİYET KAZANDIRMAK OLDUĞU ANLAŞILDI

AKP'nin komisyondan anladığı tek şeyin, bir tek adamın rejimine meşruiyet kazandırmak olduğu bir kez daha anlaşıldı. Türkiye'de bir sistem sorunu yoktur. Parlamenter sistemin daha güçlü hale getirilmesi için atılacak her adıma ortak olma çağrımız açıktır.

BİZ BÖYLE BİR ORTA OYUNUNA ALET OLMAYIZ

Biz böyle bir orta oyununa alet olmayız. Millet ile kimsenin oyun oynamasına, sıkışmış gündemde gerçek sorunlarına değil de tek adamın isteğine hapis olmuş bir tartışamaya da Türkiye'de geçit vermeyiz.

CHP, TÜRKİYE'Yİ TEK ADAMIN İSTEĞİNE TESLİM ETMEYECEKTİR

Türkiye'nin sistem değil demokrasi sorunu vardır. Çalışmalara son vermiş olan Sayın Meclis Başkanı'na iletmek istiyorum; Anayasamızda basının hür olduğu sansür edilemeyeceği yazılmaktadır. Hepinize soruyorum, Türkiye'de basın hür müdür? Anayasa'da var ancak uygulanmıyorsa bu pratiğin yakalanması için yasal düzenleme gerekir. CHP, Türkiye'yi tek adamın isteğine teslim etmeyecektir. Türkiye'de bir dikta rejimi kurulmasına izin vermeyeceğiz. Yapılan tartışmaların bir usul tartışması olamadığı, usul tartışmasının içerisinde bir esas tartışması yapılması gerekliliğinin de ilk adımıydı.

İKTİDARLAR SORUNLARI ÇÖZEMEDİKÇE OTORİTERLEŞİR ÇATIŞMA VE SAVAŞ POLİTİKALARINA BAŞVURURLAR

Türkiye, AKP iktidarı tarafından tartışmalarla birlikte bir savaş gündemine de sıkıştırılmış durumda. AKP'nin kötü yönetimi Türkiye'yi her alanda bir sorun yumağına çevirdi. Bu sıkışıklık içinden çıkmak isteyen AKP, ülkemize savaşlar, çatışmalar öneriyor. İktidarlar sorunları çözemedikçe otoriterleşir. Otoriterleşmeyi de kabul ettirebilmek için çatışma ve savaş politikalarına başvururlar. Tarih bunun nice örneği ile dolu. Savaş her türlü muhalefeti susturmanın bir yoludur. Çünkü savaş, savaşa karşı olan herkesi, gayrimilli olarak sınıflandırmanın bir aracıdır."

"CHP BAŞKANLIK SAVAŞININ HİÇBİR ZEMİNDE YAPILMASINA İZİN VERMEYECEK"

Dış politika üzerinden hükümeti eleştiren Böke, "AKP esasında masanın etrafına yok. Masanın dışında naralar atıyor. Masanın dışından biz bir başkanlık savaşı vermek istiyoruz. Biz de CHP olarak bu başkanlık savaşının hiçbir zeminde yapılmasına izin vermeyeceğimizi buradan bir kere daha ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

"SON 7 AYDA TÜRKİYE, 296 ŞEHİT, CAN VERDİ"

Çözüm sürecine değinen Böke, "Son 7 ayda Türkiye, 296 şehit, can verdi. Çözüm sürecinden geriye ölümler, ve analar ağlamasın diyenlerden geriye de Türkiye'nin bütün coğrafyasında ağlayan kadınlar kaldı" ifadelerini kullandı.

"CHP SERA KADIGİL'İN BU DURUMUNU GEREKİYORSA AİHM'E KADAR GÖTÜRMEKTE KARARLIDIR"

CHP Parti Meclisi Üyesi Av. Sera Kadıgil'e açılan "Cumhurbaşkanına hakaret" davasına ve verilen cezaya ilişkin Böke, "Açıklamayı hakaret olarak gören rapor veren hukuk düzenine karşıyız. Biz susmayacağız, susturamayacaksınız. CHP Sera Kadıgil'in bu durumunu gerekiyorsa AİHM'e kadar götürmekte kararlıdır" dedi.

Böke, yeni Anayasa masasına dönülmesinin ancak CHP tarafından öne sürülen koşulların yerine getirilmesi ile mümkün olacağını yeniledi.

Böke, Soma'da yerde yatan bir vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in ceza almadığını tekmelediği kişinin ise ceza almasını sert bir dille eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Böke: CHP Türkiye'yi, Demokrasiyi Ortadan Kaldıracak Bir Tek Adam Diktasına Asla Teslim... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement