CHP'li Kart, Aym'nin Kararına "Hukuk Adına Olumlu Bir Gelişmedir Ama Hükümet Amacına Ulaşmıştır"... - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Kart, Aym'nin Kararına "Hukuk Adına Olumlu Bir Gelişmedir Ama Hükümet Amacına Ulaşmıştır"...

11.04.2014 13:03

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Kanununun Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etmesine ilişkin, "Bu elbette hukuk adına olumlu bir gelişmedir.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Kanununun Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etmesine ilişkin, "Bu elbette hukuk adına olumlu bir gelişmedir. Ama ne olmuştur bu arada hükümet amacına ulaşmıştır" dedi.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 2010, 2011,2012 yıllarında emeklilik veya istifa nedeniyle ayrılan, subay ve astsubay sayısının 2 bin 119 olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Tarafımıza ulaşan yeni bilgi ve bulgulara göre; 2013 yılı içinde de, benzeri tasfiye süreçleri acımasızca devam ettirilmiştir. Özel hayatlar üzerinden ve karalamalar yapılarak istihbarat birimi tarafından ve özellikle astsubaylar tasfiye edilmektedir. Sorgulanan insanların etnik kimlikleri, mezhepleri ve eşlerinin aidiyetleri üzerinden ayırımcı yaklaşım varlığını 2013 ve 2014 yıllarında da sürdürmüştür. Bir başka ifadeyle; Hava Kuvvetleri Komutanlığı, MİT vasıtasıyla sürdürülen bir tasfiye operasyonuyla karşı karşıyadır."

-"TBMM'NİN İRADESİNİ İĞFAL ETMİŞTİR"-

Anayasa Mahkemesi'nin HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etmesine ilişkin bir soruya Kart, "Anayasa Mahkemesi temel tartışma konusu olan kritik olan o maddeleri iptal etti. Bu elbette hukuk adına olumlu bir gelişmedir. Ama ne olmuştur bu arada hükümet amacına ulaşmıştır. Hükümetin amacı zaten buydu, aradan geçen 15 günde 30 günde bu atamaları yapmak, onu da yapmıştır. Bu anlamda hükümet aslında bütün bu süreçleri bile bile TBMM'nin iradesini iğfal etmiştir, yetkisini oradaki çoğunluğunu kötüye kullanmıştır" yanıtını verdi.

-"CUMHURBAŞKANI KİŞİSEL VE SİYASİ HESAPLARINI, ANAYASANIN ÖNÜNE GEÇİRMİŞTİR"-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tavrını eleştiren Kart, "Cumhurbaşkanı aslında bu aykırılıkları gördüğü halde bildiği halde yine o kritik aşamalarda olduğu gibi hep olduğu gibi yine sorumluluk üstlenmekten kaçınmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin hukuk devleti ilkesini korumak yerine demokrasini korumak yerine Başbakan ile AKP yönetimiyle karşı karşıya gelme sorumluluğunu gösterememiştir. Yani Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kişisel ve siyasi hesaplarını, çıkarlarını demokrasin ve hukukun ve anayasanın önüne geçirmiştir" dedi.

"ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde Ermeni tasarısı kabul edildi, ne diyorsunuz?" sorusuna da Kart, "Bu beklenen bir gelişme, tabii orada kullanılacak ifadenin niteliği önemli bunun ne yönde olacağı daha netlik kazanmış değil. Ama belli ki özellikle 2015 yılına yönelik olarak çok ciddi bir çalışma yapılmaktadır" derken, "Maalesef bu hassasiyetleri göz önüne alan öngörülü bir çalışmanın yapılmadığını kaygıyla görüyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kart, Aym'nin Kararına 'Hukuk Adına Olumlu Bir Gelişmedir Ama Hükümet Amacına Ulaşmıştır'... - Son Dakika


Advertisement