CHP'li Sağlar: İç Çatışma, İç Savaşa Dönebilir - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sağlar: İç Çatışma, İç Savaşa Dönebilir

CHP\'li Sağlar: İç Çatışma, İç Savaşa Dönebilir

Chp Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 7 Haziran seçimlerinden sonra uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye'nin kan gölüne döndüğünü belirterek, "İç çatışma, iç savaşa dönebilir" dedi.

02.10.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 7 Haziran seçimlerinden sonra uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye'nin kan gölüne döndüğünü belirterek, "İç çatışma, iç savaşa dönebilir" dedi.

CHP'li Sağlar yaptığı yazılı açıklamada AK Parti ve MHP'nin, 7 Haziran'dan sonra uyguladıkları politikaları eleştirdi. Sağlar, ülkenin kan gölüne çevrildiğini ileri sürerek  şunları kaydetti:

"Toplum gözünde sabıkalıdırlar. Bu nedenle batıda saldırılar düzenleyerek milliyetçi oyları tekrar kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Bu çok ama çok tehlikeli bir oyundur. Türkiye dönüşü olmayan bir dönemece giriyor. Değişik ırk, dil ve inanç gruplarına karşı bakış değişti. Aynı yurdu paylaşmak ve ortak kimlik oluşturmak çabaları giderek yok oluyor. Yurttaşlar, farklılıklarıyla birlikte uzlaşmak yerine ayrışmayı düşünüyorlar. Duygudaşlık yerini düşmanlığa bırakıyor. Şiddet, kin ve kavga teşvik ediliyor. Irka dayalı milliyetçilik körükleniyor. Ölümler, ayrıştıranlara cesaret veriyor. Gerçekten son 30 yılda yaşamadığımız bir süreçle karşı karşıyayız. O kadar hızla yuvarlanıyoruz ki, tehlikenin boyutunu tarif etmek zorlaşıyor. İç çatışma iç savaşa dönebilir."

ERDOĞAN'IN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın tutumu nedeniyle Türkiye'nin bir uçuruma doğru yol aldığını öne süren Sağlar şu görüşlere yer verdi:

" Recep Tayyip Erdoğan'ın kaprisi ve başkanlık hırsı, MHP'nin 7 Haziran sonrası her şeyi zora sokan ve AKP'ye destek olan tavrı, toplum tarafından biliniyor. Milli iradenin kendilerine verdiği görevi yapmak yerine, ülkeyi çıkarları adına siyasi bunalıma soktuklarını biliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan oldukça Türkiye'de barış oluşamaz. 1 Kasım seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiye ders verelim, gitsinler. 1 Kasım seçimleri sonrası, şayet Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise, biliniz ki Erdoğan mutlaka yargılanacaktır. Yolsuzlukları, usulsüzlükleri, hırsızlıkları ya da seçime götürmek için anayasayı çiğnemeyi, kazanmak için derin güçleri harekete geçirmeyi, terörü azdırmayı bırakın, sorumsuz biri olarak sadece örtülü ödenekten para harcaması bile onu mahküm etmeye yetecektir." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sağlar: İç Çatışma, İç Savaşa Dönebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KERİM: bundan sonra oylar MHP ye 0 1 Yanıtla
  • muşlu öğretmen: Fikra sağlar abim seninyanındayız chpden kop gell bizim partiye chp den bi şey olmaz senin yerin hdpdir 0 0 Yanıtla
  • D.BAKIRLI FESİ: YA SEN BİZİM PARTİLİSİN YANİ HDPLİSİN SENİ KORURURUZ SENİN ARKANDA DAĞ GİBİ PKK YPD DHKC VAR SANA BİR ŞEY OLMAZ BAŞKAN 0 0 Yanıtla
  • atakemaş: sizden törere destek veren bir parti olursunuz allah sizi dünyadan uzak tutsun 0 0 Yanıtla

Advertisement