CHP'li Tanal, İstanbul Maratonu'nda Gençler İçin Koştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Tanal, İstanbul Maratonu'nda Gençler İçin Koştu

02.11.2025 12:17

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu'nda gençlere ve eğitime destek amaçlı koşarak burs miktarlarının yetersizliğine dikkat çekti. Tanal, 'Gençlerimizin barınma ve geçinme sorunu olmadığı bir ülke diliyorum' dedi.

Haber: Tuba KARA Kamera: Altuğ EKEN

(İSTANBUL) – CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu'nda, gençlere ve eğitime destek amacıyla koştu. Tanal, gençlerin burs miktarlarının yetersizliğine dikkat çekerek, "Gençlerimizin barınma ve geçinme sorunu olmadığı bir ülke diliyorum. Biz bu adımları özgürlük, demokrasi, adalet ve eşitlik için atıyoruz" dedi.

Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile protokol üyelerinin verdiği startla başladı.

Maratona katılan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, geçmişte Boğaziçi Köprüsü'ne astıkları pankartları hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu köprü bana yabancı değil. Bu köprü bize bir dönem mesken oldu. 'Free İmamoğlu, İmamoğlu'na Özgürlük' pankartını buraya astık. '128 milyar dolar nerede' pankartını da şuraya asmıştık. Biz o zaman pankart astığımızda 'Emniyetin haberi yok, siz burada ne arıyorsunuz?' dediler. 'Köprüde bir tur atıyoruz' dedik. Yarım saat sonra farkına vardılar. Onun için köprüde dolaşmak güzel bir şey."

"3 bin TL öğrenci bursu çok yetersiz olduğu için çocuklar ancak bir haftalık geçinebiliyor"

Gençlerin ekonomik sıkıntılarının her geçen gün arttığını belirten Tanal, şöyle devam etti:

"Öğrencilere verilen burs 3 bin TL. 3 bin TL öğrenci bursu çok yetersiz olduğu için çocuklar ancak bir haftalık geçinebiliyor. Ne barınma hakkı ne beslenme hakkı bu bursla karşılanabiliyor. Bu nedenle onlara destek amacıyla koşuyorum. Anayasanın 58. ve 42. maddesi uyarınca eğitim ücretsizdir. Devletin ödevidir, yerine getirmesi gerekir. Getirmediği için sivil toplum kuruluşları, bizler destek olmaya çalışıyoruz."

"Gençlerimizin barınma ve geçinme sorunu olmadığı bir ülke diliyorum"

Maratona katılımının gençlere ve eğitime destek amacı taşıdığını vurgulayan Tanal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençlerimizin barınma ve geçinme sorunu olmadığı bir ülke diliyorum. Biz bu adımları özgürlük, demokrasi, adalet ve eşitlik için atıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Genel Başkan'a önereceğim; iki-üç ayda bir bu köprüden yayaların ücretsiz geçmesini sağlamak, toplumsal enerji boşaltımı açısından bir ihtiyaçtır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanal, İstanbul Maratonu'nda Gençler İçin Koştu - Son Dakika


Advertisement