CHP'li Vekillerden Atatürk Posterlerinin Çöpe Atılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekillerden Atatürk Posterlerinin Çöpe Atılmasına Tepki

CHP\'li Vekillerden Atatürk Posterlerinin Çöpe Atılmasına Tepki

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Prof.Dr.Nurettin Demir, çöp konteynerinden Atatürk resimleri çıkmasına tepki gösterdi.

20.06.2012 10:57

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Prof.Dr. Nurettin Demir, çöp konteynerinden Atatürk resimleri çıkmasına tepki gösterdi.

Çöp konteynerinden Atatürk resimleri çıkması derin üzüntüyle karşılandı. Bir sürü inşaat malzemesi ile birlikte çöpe atılan Atatürk resimleri, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabeleri, çöpten gençler tarafından çıkarılırken, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Fethiye İçe binasında basın açıklaması yaparak olaya sert bir tepki gösterdi.

Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili sanatçı Tolga Çandar, içinden geçenleri bir türlü söyleyemediğini belirterek şöyle konuştu: "Milletvekili olduğuma çok pişmanım, sıradan bir adam olsam içimden geçen her şeyi söyleyeceğim. Neden böyle olmak istiyorsun. Şimdi bu adama terörist denmez de ne denir? Terörist illa silah sıkan mıdır? Sen ülkenin kurucusunu ve bayrağını çöpe atacaksın bu adamın terör suçuyla yargılanması lazım.

Biz imam hatip okullarını dinimiz doğru bir şekilde öğretilsin diye kurduk."

Tolga Çandar, Fethiyelilere seslenerek; "Bu ülkenin kurucusu Atatürk resimlerini çöpe atanlara ekmek ve su vermeyin, onlar teröristtir" dedi.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu ise, Atatürk resimlerini çöpe atanları şiddetle kınayarak, "Hakkari Dağlıca'da hain saldırı sonucunda şehit olan 8 askerimiz ve 16 yaralı askerimiz var. Abdullah Öcalan denilen caniye ev hapsinin konuşulduğu bir dönemde şehit haberi ile uyanmak hepimizi çok derinden yaraladı. Şehitlerimizden dolayı tüm ulusumuzun başı sağ olsun. Geçtiğimiz günlerde Fethiye'de çok çirkin bir olay yaşandı. Bu haber ile içimiz acıdı. Tarihini bilmeyen toplumlar yarınlar hakkında sağlıklı kararlar veremezler. Fethiye'de çöpe atılan bu resimler Anadolu'da yüzlerce kadınlarımıza tecavüz emrini veren Yunan General Trikopis'in resmi değil. Bu çöpe atılan resimler Çanakkale'de 15 yaşındaki askerlerimizi şehit edilme emrini veren Churchill'in resmi değil. Bu çöpe atılan resimler Trikopis'i Dumlupınar'da, İzmir'de denize döken Churchilli'de Çanakkale'de denize döken bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmidir. Şiddetle kınıyoruz. Eğer bunu çöpe atan bir öğretmen ise onurlu ve şerefli öğretmenlerimizi bir kenara ayırıyorum. Onun öğretmenlerinden şüphe ediyorum ve utanıyorum. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk de, olayı kınayarak olayın takipçisi olacaklarını belirtip şöyle konuştu: "Ne oluyor bu Türk halkına; yazarları, gazetecileri, askerleri, milletvekillerini içeri attılar sus pus, ülkenin topraklarını sattılar sus pus, ekonomik değerlerimizi sattılar sus pus, eski Genelkurmay Başkanı terörist olarak yargılanıyor yine sus pus artık sıra Atatürk'ümüze geldi ve halkımıza şunu söylüyorum, lütfen uyanalım, üzerimizdeki ölü toprağını atalım."

CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir ise, Türkiye'nin bir yangın yerine döndüğünü savundu. Fethiye'deki resmi kurumları ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağıran Demir, şunları söyledi: "Türkiye'de bir sessizlik var ve tepkisizlik var, bunun nedeni bir faşist diktatörlük oluşturulmasından kaynaklanmaktadır. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu iş burada kalmayacak." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekillerden Atatürk Posterlerinin Çöpe Atılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement