CHP'liler, Diyarbakırlıları Mitinge Davet Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'liler, Diyarbakırlıları Mitinge Davet Etti

CHP\'liler, Diyarbakırlıları Mitinge Davet Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Diyarbakır'da düzenleyeceği miting öncesinde CHP'liler, Diyarbakırlıları mitinge davet etti.

30.05.2011 13:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Diyarbakır'da düzenleyeceği miting öncesinde CHP'liler, Diyarbakırlıları mitinge davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Biz Başbakan gibi yapmıyoruz. Mitinglerimize gelecek kişileri güvenlik soruşturmasından geçirmiyoruz. Mitinglerimize gelecek kişilerin arşiv araştırmasını yapmıyoruz. Mitinglerimiz, her düşünceden insanlara açıktır. İsteyen herkes gelip mitinglerimizi izleyebilir, takip edebilir" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadoğlu'nun yarın Diyarbakır'da yapacağı miting öncesinde, bugün kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, Diyarbakırlıları mitinge davet etti. Tanrıkulu'nun baın toplantısına partinin Diyarbakır milletvekili adayları Salih Sümer, Haşim Özkoyuncu, Derya Erdemoğlu ve Özcan Kılıçkap ile İstanbul 2'inci bölge 4'üncü sıra milletvekili adayı Aydın Ayaydın da katıldı.

Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'nun yarın Diyarbakır'da yapacağı miting öncesi son değerlendirmeyi yapmak üzere Diyarbakır'a geldiklerini söyledi. Şırnak ve Şanlıurfa'da yapacakları miting sonrası seçim sürecinde Türkiye'nin 81 iline gitmiş olacaklarını ve bunun da bir ilk olduğunu söyleyen Tanrıkulu, "CHP, Kürt sorununa seçim süreciyle sınırlı olmayan gerçekçi çözüm önerilerini ortaya koymuştur. Bu öneriler, toplumun tüm kesiminden destek görmüştür. Bu görüşlerimizi yarın bir kez daha hem Diyarbakır hem de Türkiye'ye bir kez daha duyuracağız" dedi.

Daha sonra söz alan CHP İstanbul milletvekili adayı Aydın Ayaydın, aile sigortası ve çalışmayan aileye verilecek para kaynağını açıkladı. Bedelli askerlik ve oluşturulacak bazı fonlardan elde edilecek gelirle ailelere 600 lira para verileceğini ifade eden Ayaydın, çiftçilerin tarımda kullandıkları mazotun litresini 3. 36 TL'den aldığını söyledi. CHP iktidarında çiftçi mazotun litresini 1. 5 TL'den alacağını ifade eden Ayaydın, çiftçilerin Türkiye'de yılda 3 milyar 250 milyon metreküp mazot kullandığını bunun da 5 milyar 800 milyona mal olduğunu hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir gazetecinin sorusu üzerine CHP'nin Hakkari'deki mitingini değerlendirerek, "Biz Başbakan gibi yapmıyoruz. Mitinglerimize gelecek kişileri güvenlik soruşturmasından geçirmiyoruz. Mitinglerimize gelecek kişilerin arşiv araştırmasını yapmıyoruz. Mitinglerimiz, her düşünceden insanlara açıktır. İsteyen herkes gelip mitinglerimizi izleyebilir, takip edebilir. Bizim Kürt sorununun çözümü için seçim süreciyle sınırlı olmayan gerçekçi çözüm önerilerimiz var. Bu önerilerimiz toplumun herkesimi tarafından destek gördü. AKP'nin artık bir Kürt sorunu yok ama sanırım bundan sonra Kürtler'in artık bir Erdoğan ve AKP sorunu vardır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'liler, Diyarbakırlıları Mitinge Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement