"Ciğerin Kaderi, Kediye Sorulmaz"! - Son Dakika
Güncel

"Ciğerin Kaderi, Kediye Sorulmaz"!

"Ciğerin Kaderi, Kediye Sorulmaz"!

Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar, milletvekillerine mektupla seslendi.

13.10.2012 11:18  Güncelleme: 11:14

Antalya milletvekillerine mektup yazarak çağrı yapan Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; Side'nin belde konumunun iptal edilmesi ve mahalle statüsüne düşürülmesinin söz konusu olması üzerine, "İlçe olmayı beklerken karşılaştığımız durum içler acısıdır." dedi. Başkan Uçar görüşlerini, "Side'nin kaderini Manavgat'ta yaptırılan bir ankete bağlayanlara şunu söylemekten kendimi alamıyorum; "Ciğerin kaderi, kediye sorulmaz" şeklinde belirtti.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşması durumunda; Side'nin geleceğine ve ülke turizmine büyük darbe inecektir." diyen Başkan Uçar, AKP Antalya milletvekillerine sitem ederek, vekilleri göreve çağırdı. Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, "Diğer illerin milletvekilleri beldelerinin ilçe olması konusunda önergeler, teklifler verirken, Antalya Milletvekili olarak sessizliğinize anlam vermekte zorlanıyorum." dedi.

Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Mevlüt Çavuşoğlu, Vecdi Gönül, Hüseyin Samani, Sadık Badak ve Gökçen Enç'e ayrı ayrı mektup yazarak; Side'ye sahip çıkmalarını ve tasarı TBMM'de yasalaşırken Side'nin ilçe yapılması için çaba harcamalarını istedi.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar'ın AKP Antalya milletvekillerine gönderdiği mektup şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan "Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın yasalaşması durumunda; Side'nin geleceğine ve ülke turizmine büyük darbe inecektir.

Side Beldesinin kapatılması, yatırımcı ve vatandaş açısından tasvip edilmeyen bir karar olarak görülmekte, bu durum tepkilerden anlaşılmaktadır. Ak Partili bir Belediye Başkanı olarak telefonlarımın susmadığını, vatandaştan tepkiler geldiğini belirtmek isterim. Daha önce de bu konudaki talep, 20 bin imza ile Sideliler tarafından imzalanarak TBMM dilekçe komisyonuna vermişti.

Side'yi bir dünya markası yapmak için, yapılan çabaların bir yasa ile heba olmasını Sideli kabul edememektedir. Dünyada 180 bin yatak Side adıyla pazarlanmaktadır. Side'yi mahalle yapmak, Ülkemiz turizm gelirinin %13'ünü sağlayan bir bölgenin ayırt edilmeden, diğer bölgelerde kendine yetmeyen beldeler gibi algılanması, akıl almaz bir durumdur.

Aynı bizim gibi, Belek de bir dünya markası... Serik gibi tarımsal bakışlı bir Belediye'ye turizmin gözbebeğini teslim etmek yanlışı orada da yapılıyor.

Side'nin kaderini Manavgat'ta yaptırılan bir ankete bağlayanlara şunu söylemekten kendimi alamıyorum; "Ciğerin kaderi, kediye sorulmaz"... Sidelinin hür düşüncesi alınmadan mahalle yapılmak istenmesi, katılımcı demokrasiye hiç sığmamaktadır.

Side'nin komşuları, üç ilçe... Akseki, İbradı, Gündoğmuş'un nüfuslarının toplamı, Side'nin nüfusundan az. Ama onlar ilçe, Side belde, - tasarıyla belki de "mahalle"- ... Bu yanlıştan dönülmeli...

Side tarih ve arkeolojisiyle bir dünya kenti… Kendine yakışan hamleleriyle buna layık olmak için çok büyük işler başardı. Bazı Büyükşehirlerin yapamadığı işleri başardı. Bunları sizler de biliyorsunuz.

Henüz taslak, bundan sonra komisyon ve genel kurul aşamaları var. Bizim hala Side'nin İlçe olması konusunda umudumuz ve talebimiz vardır.

Diğer illerin Milletvekilleri beldelerinin ilçe olması konusunda önergeler, teklifler verirken, Antalya Milletvekili olarak sessizliğinize anlam vermekte zorlanıyorum.

Side'yi büyütmek sözü veren siyasetçiler olarak, Side'nin yok olmasına yol açacak bir eylemsizliğin içinde olunmamasını diler, yasanın TBMM aşamasında desteğinizi beklerim.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ciğerin Kaderi, Kediye Sorulmaz'! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement