Cihan Kollarını Aldığı Gencin Annesinden Haber Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Cihan Kollarını Aldığı Gencin Annesinden Haber Bekliyor

Cihan Kollarını Aldığı Gencin Annesinden Haber Bekliyor

Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, her gün sabah ve öğleden sonra 45'er dakika fizyoterapist eşliğinde tedavi görüyor.

02.12.2010 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi- Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından geçen 26 Eylül'de Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, her gün sabah ve öğleden sonra 45'er dakika fizyoterapist eşliğinde tedavi görüyor.Kollarındaki atel ile yürüyüş yapmasına ve sınırlı günlük yaşamına izin verilen Topal, her gün fizik tedavi için gidip gelmesi nedeniyle Gürsu Mahallesi'nden ev kiraladı ve eşi Fatma ile 3 yaşındaki kızı Necile'yi de Antalya'ya getirdi.

Artık kızına sarılabilen ve onunla oyun oynayabilen Cihan Topal, ''Kendimi su bardağını tutabilecek kuvvette hissediyorum ama hocalar henüz izin vermiyor' diyen Topal, şunları söyledi:"Artık saçımı kaşıyabiliyorum, kızımla balonla, oyuncaklarıyla oynayabiliyorum. Tırnaklarım uzadı iki kez kestik, şimdi tekrar uzadı. Renk de kendi tenimi almaya başladı. Su bardağını tuttuğumda, araba kullandığımda her şey daha güzel olacak. Namaz kılmayı özledim, inşallah kollarımla abdest alıp namaz kılabileceğim. Doktorlarım bir yıldan sonra düğme iliklemeye başlayacağımı söylüyor, tabi bu ince iş ama bardak tutma, araba kullanamaya altı ay sonra başlayabileceğim.'

Muğla'nın Milas İlçesi'nde yaşayan verici aileye tekrar tekrar teşekkür eden Cihan Topal, ''Onlar da benim ailemden bir parça. 2005'te annem rahmetli oldu, Fatih'in annesi Fatma Hanım benim annem artık. Haber bekliyorum. Kabul ederlerse yakın zamanda onların ellerini öpmeye gideceğim' dedi.Muğla'nın Milas İlçesi'nde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu, geçen 26 Eylül günü, Akdeniz Üniversitesi'nde, Aydın'da 2008 yılında iki kolunu dirsek altından mısır silaj makinesine kaptıran 28 yaşındaki Cihan Topal'a nakledilmişti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cihan Kollarını Aldığı Gencin Annesinden Haber Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement