Cumhuriyet'in 90'ıncı Yılı Görkemli Baloyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet'in 90'ıncı Yılı Görkemli Baloyla Kutlandı

Cumhuriyet\'in 90\'ıncı Yılı Görkemli Baloyla Kutlandı

Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu'yla kutlandı.

28.10.2013 23:45  Güncelleme: 08:02

Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu'yla kutlandı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Balosu renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yılı nedeniyle gerçekleştirilen baloya CHP İstanbul milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve çok sayıda kişi katıldı. Baloya ev sahipliği yapan Başkan Dr. Hasan Akgün konuklarını karşılayarak, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan baloda konuklar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in yeni yaşını kutladı. Gecede özel olarak hazırlanan pasta ilçe protokolü tarafından kesildi.

"CUMHURİYETİ HALK KURDU"

Cumhuriyet'in sahibinin halk olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bugün Türkiye'nin her bir yerinde Atatürk anıtlarına çelenkler konuldu ancak kutlama etkinliklerinde gönül isterdi ki bir cumhuriyet coşkusunu cumhurla halkla daha iç içe yapsak. Bir STK başkanının bir derneğin neden belediye başkanı kaymakamıma çelenk sormayı neden bize sorsunlar. Cumhuriyetin sahibi zaten onlar. Cumhuriyeti halk kurdu. Bu cumhuriyeti kolay elde etmedik" diye konuştu.

"CUMHURİYETİ HAKETTİĞİ YERE GETİREMEDİK"

Atatürk'ü anlayabilmek için tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Başkan Hasan Akgün, "İnşallah bu ülke Cumhuriyet'in 90'ıncı yılından sonra bir kere daha Cumhuriyet'in neler kazandırdıklarını düşünür" dedi.

"Cumhuriyeti hak ettiği yere getiremedik, getirseydik dünyada yalnız ülke olmazdık" diyen Başkan Akgün, birinci sınıf ülke olabilmek için Atatürk'ün gösterdiği ilkelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akgün, "Dünya durdukça bu Cumhuriyet yaşayacak. Cumhuriyet'imizin şan ve şerefle dolu 90'ıncı yılını kutluyoruz. Her Türk vatandaşı için bir gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Görkemli kutlama töreninde sahne alan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hüner Coşkuner, birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet'in 90'ıncı Yılı Görkemli Baloyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement