Gelişen Sekiz Ülke (D-8) 5. Gıda Güvenliği Tarım Bakanları Toplantısı başladı.
Le Meridien İstanbul Hotel'de bugün başlayan toplantı 3 gün sürecek.
D-8 Genel Sekreterliğinde yapılan açıklamaya göre, toplantıda tarım ve gıda güvenliğine ilişkin daha önce oluşturulan çalışma gruplarının faaliyetleri gözden geçirilecek, gelişmeler değerlendirilecek. Toplantının son gününde üye ülkelerin bakanları bir araya gelecek.
Üye ülkeler arasında tarımsal işbirliği alanındaki ilk toplantı 2009'da Kuala Lumpur'da yapılmıştı. Hayvan yemi, gübre, tohum bankası, denizcilik ve balıkçılık ile ticari standartları başta olmak üzere pek çok alanda çalışma grupları oluşturulmuştu.
1997'de Türkiye'nin öncülüğünde ekonomik kalkınma ittifakı olarak kurulan D-8, Türkiye, Pakistan, Nijerya, Malezya, İran, Endonezya, Mısır ve Bangladeş'ten oluşuyor. Grubun daimi sekretaryası, İstanbul'da bulunuyor.
D-8 dönem başkanlığı, bu yıl Türkiye'de yapılacak Devlet Başkanları Zirvesi'yle 2. kez Türkiye'ye geçecek. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › D-8 5. Gıda Güvenliği Tarım Bakanları Toplantısı Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.