Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde Cam Altı Boyama Atölyesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde Cam Altı Boyama Atölyesi Düzenlendi

Dakar Yunus Emre Enstitüsü\'nde Cam Altı Boyama Atölyesi Düzenlendi

Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde gerçekleştirilen cam altı boyama atölyesine Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve sanatseverler katıldı. Atölyede cam altı boyama tekniklerini gösteren usta Bakary Diakite, katılımcılarla birlikte cam boyama çalışması yaptı. Dakar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Merve Işık Efe, cam altı boyamanın Senegal'in önemli kültürel ögelerinden biri olduğunu belirtti ve geleneksel sanatları yaşatma ve tanıtma amacıyla bu atölyeyi düzenlediklerini söyledi.

02.12.2023 22:55

Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) cam altı boyama atölyesi düzenlendi.

Dakar YEE merkezinde yapılan etkinliğe, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve sanatseverler katıldı.

Etkinlikte cam altı boyama ustası Bakary Diakite, katılımcılara cam altı boyama tekniklerini gösterdi, beraber cam boyama yaptı.

Atölyenin ardından AA muhabirine konuşan Dakar YEE Müdürü Merve Işık Efe, Fransız "sous verre" ismiyle bilinen cam altı boyama sanatının Senegal'in önemli kültürel ögelerinden biri olduğunu belirtti.

Efe, Dakar YEE olarak, bulundukları ülkelerin geleneksel sanatlarını yaşatma ve tanıtmayı çok önemsediklerini, bu kapsamda ülke tarihinde önemli yere sahip cam altı boyama atölyesi düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde Cam Altı Boyama Atölyesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement