Darbe Girişimini Protesto İçin Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimini Protesto İçin Ankara'ya Yürüyor

Darbe Girişimini Protesto İçin Ankara\'ya Yürüyor

AKTİVİSt ve yazar İbrahim Çolak, Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini protesto etmek için 12 Ağustos Cuma sabahı İstanbul'dan başladığı yürüyüşünde Kızılcahamam'a ulaştı.

24.08.2016 10:27

AKTİVİSt ve yazar İbrahim Çolak, Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini protesto etmek için 12 Ağustos Cuma sabahı İstanbul'dan başladığı yürüyüşünde Kızılcahamam'a ulaştı. Darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde olduğunu hatırlatan Çolak, "Yanımda vurulanlar oldu. Tanıdıklarımdan şehit, gazi olanlar oldu. Şehit ve gazilerimize vefa, darbelere hayır diyoruz" dedi.

Ankara'ya yürüyen İbrahim Çolak, 26 Ağustos Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camii'nde Cuma namazını kılmayı hedeflediğini söyledi. İbrahim Çolak, 12 Ağustos Cuma günü İstanbul Eyüp Sultan Camii'nden yürümeye başladı. FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla Ankara'ya yürüyen İbrahim Çolak, Kızılcahamam'a ulaştı. D-100 Karayolu'nu takip eden İbrahim Çolak, boynuna bağladığı bayrakla yürürken, bir polis ekibi ise takipte bulunuyor. İbrahim Çolak bu hafta Cuma günü Ankara'ya ulaşarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Millet Camii'nde Cuma namazını kılmayı hedeflediğini belirtti. İki simgesel bayrak taşıdığını dile getiren Çolak, bunlardan birinin programı müsait olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diğerini ise şehitleri temsilen Ömer Halis Demir'in ailesine takdim edeceğini söyledi. İbrahim Çolak, Cumartesi günü ise Niğde'ye giderek, darbe girişimin gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gelen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halis Demir'in kabrini ziyaret edeceğini belirtti.

Daha önce Ankara'dan İstanbul'a Rabia yürüyüşü yaptığını hatırlatan İbrahim Çolak, "3 yıl önce Mısır'daki Müslüman kardeşlerimiz için Ankara'dan İstanbul'a Rabia yürüyüşü yaptım . Bu darbeyi beraber yaşadık. Kendim de bizzat Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeydim. Yanımda vurulanlar oldu, daha sonra külliyeye geçtik. Bu süreci külliyede tamamladık. Bizzat kendi tanıdıklarımdan şehit, gazi olanlar oldu. Şehit ve gazilerimize vefa, darbelere hayır diyoruz" dedi.

- Kızılcahamamankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimini Protesto İçin Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement