Demre - Gül Ve Erdoğan´In İsimleri Anıt Ağaçlarda - Son Dakika
Güncel

Demre - Gül Ve Erdoğan´In İsimleri Anıt Ağaçlarda

Demre - Gül Ve Erdoğan´In İsimleri Anıt Ağaçlarda

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Başlatılan 'sevgi ve Barış Ağaçları' Projesi Kapsamında Gömbe Beldesi Yuvalıca Yaylası'ndaki İki Anıt Ağaca Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adları Verildi.

16.09.2010 14:11

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde başlatılan 'Sevgi ve Barış Ağaçları' projesi kapsamında Gömbe Beldesi Yuvalıca Yaylası'ndaki iki anıt ağaca Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adları verildi.

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Gömbe Orman İşletme Şefliği'nce başlatılan 'Sevgi ve Barış Ağaçları Projesi' kapsamında Gömbe'nin Yuvalıca Yaylası'nda yer alan 500 ile 1000 yaşlarındaki anıt sedir ağaçlarına çeşitli kişi ve kurumların isimleri veriliyor. Geçen yıl anıt ağaçlara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ünlü işadamı Sakıp Sabancı gibi birçok kişi ve kurumun adı verilirken, bu yıl da iki ağaca Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adları verildi.

Gömbe Orman Bölge Şefi Ahmet Kocabıyık, bölgede, yaşları 500 ile 1000 arasında değişen yaklaşık 20 bin anıt ağaç bulunduğunu söyledi. Proje kapsamında yapılan son çalışmalarda, zirveye yakın noktalarda bulunan görkemli anıt sedir ağaçlarından bazılarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin adlarının verildiğini kaydeden Kocabıyık, ağaçların önüne, isimlerin yer aldığı birer plaket dikildiğini söyledi.

Öte yandan, anıt ağaçlara giden bölümde oluşturulan 12 kilometrelik 'Sevgi Yolu' ile 7 kilometrelik 'Barış Yolu' da hizmete açıldı. Girişe tanıtım levhasıyla, yol levhaları asılırken, Yuvalıca Yaylası'na, 'Ey insanoğlu, ben sizlerin dedelerinizin dedelerini tanıyorum. Siz ağaçları niçin sorumsuzca kesiyorsunuz? Niçin kendinizi ve bu güzel dünyayı yok etmeye çalışıyorsunuz' dizeleriyle başlayan seslenişin yer aldığı bir anıt dikildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre - Gül Ve Erdoğan´In İsimleri Anıt Ağaçlarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement