Deniz Feneri Soruşturmasınıda Savcıların Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Soruşturmasınıda Savcıların Yargılanmasına Başlandı

Deniz Feneri Soruşturmasınıda Savcıların Yargılanmasına Başlandı

Deniz Feneri'ni soruşturan üç savcının Yargıtay'daki duruşmasına katılan Kılıçdaroğlu, "Adalet mülkün temeli ise bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir" dedi.

16.11.2012 12:41  Güncelleme: 13:01

Deniz Feneri'ni soruşturan üç savcının Yargıtay'daki duruşmasına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet mülkün temeli ise bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir" dedi.

Kılıçdaroğlu, karar için verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Adaletin tecelli etmesini isteğini belirten Kılıçdaroğlu, "Artık Türkiye'de adalete kuşku ile bakmamalıyız. Adaletin tecelli ettiğini, bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeli ise yani bu ayıplı davanın adalete uygun sonuçlanması gerekir" dedi.

İstanbul'da görülen Oda TV davasına ilişkin olarak ise Kılıçdaroğlu, "Halkın bilgilendirilmesini öngören haber peşinde koşan gazeteci arkadaşlarımızın uzun süredir tutuklu olmaları kamu vicdanını rahatsız ediyor. Onlar birer gazeteci. Ellerinde sadece kalemleri var. Onları tutuklayarak hapse atmak, uzun süre hapiste bekletmek doğru değil. Demokrasi açısından bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değil. O davanın da hukuka uygun sonuçlanmasını bekliyoruz. Tahliyeler bekliyoruz. Bu hem Türk kamuoyunu hem dünya kamuoyunu rahatlatacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren, Mehmet Tamöz hakkında soruşturma nedeniyle açılan davada Yargıtay 11. Ceza Dairesi saat 14.00'de kararını açıklayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Soruşturmasınıda Savcıların Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement