Deniz Gezmiş'in Avukatı Evsizlerin Arasında Çıktı - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş'in Avukatı Evsizlerin Arasında Çıktı

İstanbul'da evsizler için hazırlanan spor salonunda Selçuk Parsadan'ın oğlundan sonra Deniz Gezmiş'in avukatının da yaşadığı ortaya çıktı.

31.12.2014 17:49  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi soğuk havanın iyice etkisini arttırmasıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da evsizleri sokaklardan toplayarak barınma merkezlerine götürmeye başladı. Belediye ekipleri tarafından sokaktan alınanlardan biri de 80 yaşındaki emekli Avukat Erdoğan Gençel'di. Deniz Gezmiş'in avukatlarından biri olan Erdoğan Gençel'in hikayesine Hürriyet ulaştı.

DENİZ GEZMİŞ'İN AVUKATIYDI

Erdoğan Gençel gençliğinde Deniz Gezmiş'in avukatlarından biriydi. Deniz Gezmiş gibi devrimciydi. Emekli olmasının ardından tek başına yaşamaya başladı. Ancak sağlık durumu iyi değildi. İstanbul Barosu'nun geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyesi olan Ufuk Özkap Erdoğan Gençel'le yakından ilgilendi. Kalacağı bir eve yerleştirdi.

BAROYLA BAĞI KOPTU

Erdoğan Gençel burada bakıcısıyla tartışınca evden ayrıldı. Baroyla da bağı kopmuş oldu. İstanbul Barosu yetkilileri Erdoğan Gençel'in barınma merkezinde olduğunu internet sitelerine düşen haberlerden öğrendi.

"GENÇLERİN DAVALARINA ÜCRETSİZ BAKTIM"

Erdoğan Gençel kendisini, "İstanbul Barosu'ndan 1990 yıllarında emekliliğimi istedim. Meslekten çok yorulmuştum. Ev alamadım. Ancak siyasi tarihe ilişkin çok kitap satın aldım. Amacım Kadıköy'de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım. Sokaklarda yaşıyorum. En büyük sıkıntım içkiye alıştırılmış sokaklarda yaşayan gençler" diye anlatmıştı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç hemen Zeytinburnu'ndaki barınma merkezine gitti. Erdoğan Gençel'in kendilerinin meslek büyüğü olduğunu söyleyen Hasan Kılıç, "Erdoğan Bey ile irtibatımız kopmuştu. Kendisini yine bulduk. Gereğini yapacağız. Uygun bir yere yerleştirilecek ve bakımı sağlanacak" dedi.

Deniz Gezmiş\'in Avukatı Evsizlerin Arasında Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş'in Avukatı Evsizlerin Arasında Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ŞEREFLİ AVUKAT: Bunun gibi şerefli ve haysiyetli insan pek az kaldı. Ki avukatlar yalandan nemalandıgını düşünürsek bu adam yalan söylemek yerine evsiz barksız şerefli olarak yaşar ve ölürüm diyen nadir zatlardan. ALLAH gönlüne göre versin. . Utanın Barolar birliginin Yalan ustaları 37 4 Yanıtla
  • Alperen: Tüm devrimcilerin bu yaşayan hukuk çınarına sahip çıkması lazım... 28 11 Yanıtla
  • rabia: solcular soymaz çalmaz fahiş para almaz sonu böyle olur 28 8 Yanıtla
  • düşünen insan: evin yok onurun var para çalmadın kitap aldın insanlıga hizmet etdin üzülme belki sokakkda öleceksin ama hiç bir zaman onursuz hırsızın biri kimse diyemeyeceko hırsızı savundu katili, savundu diyenler makarna beyinliler çünkü mesleyini ve alıgı paranın hakını vermek şerevdir 18 17 Yanıtla
  • yeterrr: chp ölü sevici yaşlılarla işleri olmaz onların maneviyat yoksunu 11 15 Yanıtla
  • Yurtsever demokrat: yurtsever devrimciler nerede yazıklarolsun size hepinizdemi kapitalizmin kültürüne katıldınız yaşasın deniz gezmiş ve arkadaşları kahrolsun faşizm AKP PKK 15 10 Yanıtla
  • Kalp: Nerde o eski solcular!şimdikilerinde dini imanı kapitalizm ve para oldu hangisi bedava bir davaya bakar inanması güç bu devirde 25 0 Yanıtla
  • Karadereli: Kimse Yokmu Derneği sahip çıksın. 7 11 Yanıtla
  • üsküdarlı: adam gibi adamsın hasan kılıç 14 2 Yanıtla
  • abdurrahman yazıcı: Baroya takılanda budur teşekkürler 2 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement