Denizli - Dünya Liderleri Denizli Bornozu Giyecek - Son Dakika
Güncel

Denizli - Dünya Liderleri Denizli Bornozu Giyecek

Denizli - Dünya Liderleri Denizli Bornozu Giyecek

Dünya liderleri Denizli bornozu giyecek TÜRKİYE'nin ev sahipliğini yaptığı ve hafta sonunda Antalya'da yapılacak olan G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ile Meksika Cumhurbaşkanı Enrigue Pena Nieto, Denizli'de üretilen ve üzerinde ülkelerinin bayrakları ile isimlerinin özel olarak yazıldığı bornozları giyecek.

12.11.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya liderleri Denizli bornozu giyecek

TÜRKİYE'nin ev sahipliğini yaptığı ve hafta sonunda Antalya'da yapılacak olan G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ile Meksika Cumhurbaşkanı Enrigue Pena Nieto, Denizli'de üretilen ve üzerinde ülkelerinin bayrakları ile isimlerinin özel olarak yazıldığı bornozları giyecek.

Antalya'da 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak olan G20 Liderler Zirvesine katılacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ile Meksika Cumhurbaşkanı Enrigue Pena Nieto, kalacakları otelde Denizli'de özel olarak üretilen ve kendi ülkelerinin bayrakları ile isimlerini taşıyan bornozları giyip, havluları kullanacak. İkişer adet üretilen bornozlardan birini otelde kullanacak olan liderler diğerini ise, ülkelerine hediye olarak götürecek. Buldan kumaşından özel olarak dokunan bornoz ve havlular, liderler için Antalya'ya kalacakları otellere gönderildi.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, liderler için özel talep aldıklarını belirterek, "Üç lidere Türk bornozu hediye edilmesi için özel sipariş aldık, Almanya, Meksika ve İspanya liderlerine kendi ülke bayrakları ve isimlerinin yazılı olduğu bornozları ve havluları özel olarak ürettik. Bornoz ve havlularda Made İn Turkey ve Made İn Denizli etiketleri de yer alıyor. Bizim için bu gurur vericidir" dedi.

Bornoz ve havluları üreten EVTEKS firmasında tekstil mühendisi olarak çalışan Mehmet Topkara da, Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı G20 Liderler Zirvesi'ne bornoz havlu gönderdiklerini belirterek, "Bornoz ve havlular tamamen Türk yapımı ve yüksek kalitededir. Bornozlarda bayrakları ve isimleri yazılı, ikişer adet yaptık, birini otel de kullanacaklar diğerini de ülkelerine götürecekler. Denizli olarak şanslıyız, tekstil kalitemizi dünyaya kanıtlamış oluyoruz. Bornoz ve havlular, yüksek kalitede pamuktan imal edildi ve yüksek su emiciliği özeliğine sahip" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Dünya Liderleri Denizli Bornozu Giyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement