"Derin Köklerin Türküleri" - Son Dakika
Güncel

"Derin Köklerin Türküleri"

"Derin Köklerin Türküleri"

Büyükşehir Belediyesi'nce Düzenlenen, "Derin Köklerin Türküleri" Konseri Başkentlilerle Buluştu

05.04.2011 13:27

Ankara Büyükşehir Belediyesi sürdürdüğü sanatsal faaliyetlere, Nisan ayında da hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nce Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Derin Köklerin Türküleri" konseri Başkentlilerle buluştu.

İlki geçtiğimiz yıllarda Kent Orkestrası ile Türk Halk Müziği'nin usta sesi Ümit Tokcan eşliğinde yapılan "Derin Köklerin Türküleri" adlı konserler dizisi, Başkentli sanatseverlerden çok büyük bir ilgi görmüştü. Yine Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, kültürümüzün bir parçası olan türküleri ve hikayelerini Türk Halk Müziği'nin sevilen sesleri Nazlı Öksüz ve Zafer Albayrak solistliğinde "Derin Köklerin Türküleri 2" adıyla sundu.

Nisan ayının ilk etkinliğinde Kent orkestrası, Ankaralı müzikseverlere tam bir türkü ziyafeti yaşattı. Hafızalarda yer etmiş olan, bu toprağın sesi olan türküler, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Kent Orkestrası ile yeni bir hayat buldu. Cihan Sezer'in düzenlemesi ve ünlü tiyatro sanatçısı Mehmet Atay'ın türkülerin hikayelerini güçlü sesiyle anlattığı konseri davetliler, kimi zaman hüzünlenerek kimi zaman da alkışlarla coşku içinde izlediler.

-KONSERİ KONUK KABİL HEYETİ DE İZLEDİ

Konseri izlemeye gelen yabancı konuklar da vardı. Resmi temaslar için Ankara'da bulunan Afganistan'ın başkenti Kabil'in Belediye Başkanı Mohammed Younus Navandish ve beraberindeki heyet, türküleri modern bir tarzda, zaman zaman caz formatında yorumlayan Kent Orkestrası'nın konserini ilgiyle izledi.

Şen Olasın Ürgüp, Bitlis'te Beş Minare, Çalın Davullar, Bozlak, Yeni cami Avlusunda, Kara Hisar Kalesi, Ankara'da Yedim Taze Meyvayı, Debreli Hasan, Yarim İstanbul'u Mesken mi Tuttun, Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar, Misket, Asiye ve Kiziroğlu adlı türküleri seslendiren solistler, müzikseverlere Anadolu'nun güzel şehirlerinden, farklı kültürlerinden örneklerin yer aldığı bir türkü seçkisi sundular.

Konserin ardından sanatçılara Kabil Belediye Başkanı Navandish ile birlikte tek tek çiçekler vererek teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, "Bu gece burada orkestra elemanları ve tüm sanatkarlar türkülerimizi o kadar güzel, o kadar anlamlı yorumladılar ki, hepsine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu ise türkülerimizin yaşatılması, gelecek nesillere ulaştırılması konusunda bu konserlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Derin Köklerin Türküleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement