Dha Dış Haber ? Çavuşoğlu: AB ve NATO ile Ortak Bu Terör Sorununu Çözmemiz Gerekir - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber ? Çavuşoğlu: AB ve NATO ile Ortak Bu Terör Sorununu Çözmemiz Gerekir

Dha Dış Haber ? Çavuşoğlu: AB ve NATO ile Ortak Bu Terör Sorununu Çözmemiz Gerekir

Türkiye, AB arasında en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyinin 52'incisi Lüksemburg'da gerçekleşti.

23.06.2014 15:01

Türkiye, AB arasında en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyinin 52'incisi Lüksemburg'da gerçekleşti. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katıldığı toplantıya Avrupa Birliği dönem başkanı Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ve Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle katıldı. AB Ortaklık konseyine katılan AB Bakanı ve Baş müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu AB'den bloke edilen fasılların bir an önce açılması gerektiğini, böylece AB sürecinin daha hızlı ilerleyeceğini dile getirdi. Lüksemburg'da AB Ortaklık Konseyi toplantısından sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu 'Türkiye, Avrupa Birliği ilişkilerinin hepsini konuştuğumuz bu toplantıda, reformların devamı için siyasi kararlılığımızı anlattık. Türkiye'ye karşı uygulanan Vize muafiyeti konusunda, daha adil olunmasını bekliyoruz. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şuan için 17 fasıl bloke edilmiş durumda bu fasıllar bir an önce açılmalıdır' dedi.

Ortak basın toplantısında konuşan Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle 'Türkiye ile AB süreci devam etmekte, 3'üncü yargı paketi de dahil olmak üzere reformlardaki gelişmeleri memnuniyetle izlemekteyiz, gereken çalışmaları gözlemliyoruz' dedi.

Ortak basın toplantısında sorulan Irak olaylarına cevap olarak Bakan Mevlüt Çavuşoğlu 'Son Dört yılda Irak ve Suriye'de tehlikeli gelişmelerle ilgili olarak farklı senaryolar masaya konuldu. Bu terörist grupların yaptıkları kabul edilemez, durum endişe verici. Gerçek endişe kaynağımız Irak'ın geleceği konusunda, Radikal Terörist gruplar Irak'ı istikrarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bizde Avrupa Birliği ve NATO ile bu sorunu çözmek için gereken işbirliğini yapmalıyız' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber ? Çavuşoğlu: AB ve NATO ile Ortak Bu Terör Sorununu Çözmemiz Gerekir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement