Dha Dış Haber ? Münih'teki Solunum Konferansına Türk Doktorlardan Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber ? Münih'teki Solunum Konferansına Türk Doktorlardan Yoğun İlgi

Dha Dış Haber ? Münih\'teki Solunum Konferansına Türk Doktorlardan Yoğun İlgi

Münih Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5 günlük kongre, dünyada göğüs hastalıkları alanında en büyük ve en seçkin platformlardan biri sayılıyor.

08.09.2014 10:09

Münih Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5 günlük kongre, dünyada göğüs hastalıkları alanında en büyük ve en seçkin platformlardan biri sayılıyor. Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 21 bin kişinin katıldığı kongrede göğüs hastalıkları ve solunum yolları sorunları alanında tıbbın en yeni metotları konuşuldu.

Bir çok ülkenin olduğu gibi Türkiye'den de Türk Toraks Derneği kongre merkezinde bir stant açarak katılımcıları bilgilendirdi. Kongre hakkında bilgi veren Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, kongreye Türkiye'den çok sayıda katılım olmasının kendilerini onurlandığı söyledi. Yorgancıoğlu, 'Türk Toraks Derneği olarak Avrupa Solunum Derneği ile bir işbirliği anlaşması imzaladık. Bu Türkiye için gurur verici bir olay. Çünkü, Türk Toraks Derneği üyeleri çok düşük bir ücretle Avrupa Solunum Derneği'ni üyesi olacaklar ve bu derneğin tüm olanaklarından faydalanabilecekler. Bu anlaşmanın Dünya Akciğer Sağlığı alanında çok değerli işbirliği sonuçları getireceğine inanıyorum' dedi.

Türk Toraks Derneği üyesi Prof. Dr. Elif Dağlı'nın kongrede sunduğu, 'Göz yaşartıcı gaz solunmasının (biber gazı) etkileri, sigara- tütün ürünleri yasakları, çocuklarda pasif sigara içiciliği ile ilişkili solunum bozuklukları' konulu sunumlar çok büyük ilgi gördü. Türk Toraks Derneği standını ziyaret eden Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu ile Almanya'da yaşayan Türk yurttaşları ile ilgili olarak bilgi alış verişinde bulundu. Kongrede Avrupa Solunum Derneği Türk delegasyonu değişimi de yapıldı. Türk delege Dr. Füsun Yıldız, görevi törenle Dr. Bilun Gemicioğlu'ya devretti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber ? Münih'teki Solunum Konferansına Türk Doktorlardan Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement