Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

Yüksekova ve Çukurca belediyelerine operasyonHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi DBP'li Belediye Başkan Vekili Adile Kozay gözaltına alındı, Çukurca Belediyesi'ne de operasyon düzenlenerek arama başlatıldı.

03.12.2016 09:57

Yüksekova ve Çukurca belediyelerine operasyon

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi DBP'li Belediye Başkan Vekili Adile Kozay gözaltına alındı, Çukurca Belediyesi'ne de operasyon düzenlenerek arama başlatıldı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yüksekova Belediye Başkan Vekili Adile Kozay, bu sabah evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Kozay, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, belediyede de arama başlatıldı. Kozay, 15 Ekim 2015'te Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin'in terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılması ardından vekaleten belediye başkanlığına seçilmişti.

Öte yandan polis sabah saatlerinde Hakkari'nin DBP'li Çukurca İlçesi belediyesine de operasyon yaptı. Polisin belediyedeki aramaları sürüyor. Belediye Eş Başkanları Servet Tunç ve Hilal Duman'ın gözaltına alınıp alınmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yüksekova Belediyesi'nden görüntü

-Alınan güvenlik önlemleri

Haber: YÜKSEKOVA (Hakkari), -

======================================

Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1'i ağır 13 yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa İlçesi'nde yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarptığı kazada 1'i ağır 13 kişi yaralandı.

Kaza, saat 03.30 sıralarında Afyonkarahisar- Antalya karayolunun 30'uncu kilometresi Sinanpaşa'ya bağlı Taşoluk Beldesi yakınlarında meydana geldi. Antalya'dan Bursa'ya giden Eyüp Tüysüz yönetimindeki 07 S 3043 plakalı 35 yolcu taşıyan otobüs aynı yönde seyreden Turgay Derin idaresindeki çimento yüklü 41 KT 386 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Kazada, otobüste adının İzzet olduğu belirtilen muavin ağır yaralanırken, sürücü koltuğunda sıkışan şoför Eyüp Tüysüz ile yolculardan 11'i hafif yaralandı. AFAD ve itfaiye yardımı ile araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar ve Sandıklı'daki hastanelere götürüldü.

Kazanın ardından diğer yolcular olay yerine gelen başka bir otobüsle gönderildi.

Kamyon şoförü Turgay Derin, "Yolumda seyir halindeyken otobüs hiç sağ sol yapmadan direkt vurdu. Büyük ihtimalle uyudu. Sadece sesin farkına vardım. Bomba gibi patladıö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Kamyondan ve otobüsden görüntü

-AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışması

-Kamyon şoförü Turgay Derin'in kazayı anlatması

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SİNANPAŞA (Afyonkarahisar),

===================================================

Buzlanan yolda, otobüs devrildi: 8 yaralı

KÜTAHYA'da kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda yolcu otobüsü şarampole devrildi, kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında Kütahya- Tavşanlı karayolunun 20'nci kilometresindeki Yoncalı Kaplıcaları yakınında meydana geldi. Kütahya'dan Tavşanlı İlçesi'ne gidine Mevlüt Yurdagül yönetimindeki 42 EEA 11 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda kayarak şarampole uçtu. Devrilen otobüste şoför Mevlüt Yurdagül ile 7 yolcu yaralandı. Otobüste sıkışan bir yolcu kaza yerine gelen Kütahya Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralı 8 kişi ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-Araçta sıkışan yaralının kurtarma çalışması

-Ambulanstaki yaralıların görüntüsü

-Devrilen otobüsün,

-Kaza yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

=============================================

Silivri'de kurulması planlanan termik santral için vatandaşlar imza kampanyası başlattı

İstanbul Silivri'de yapılması planlanan termik santral için vatandaşlar harekete geçti. Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda önünde toplanan vatandaşlar, kurulması planlanan termik santral için imza kampanyası başlattı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yenilenebilir enerjinin hayata geçirebileceği, kömür havzası da olmayan bir bölgede termik santral yapılacak olmasının doğru olmadığını savundu.

Silivri Belediyesi Sergi Salonu önünde toplanan vatandaşlar, kurulması planlanan termik santral için imza kampanyası başlattı. Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yapılan bilgilendirme toplantısına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vakap Akay'ın yanı sıra siyasi parti başkanları, mahalle muhtarları, STK üyeleri, çevre dernek ve odaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

IŞIKLAR : TERMİK SANTRAL YAPILMASININ BİR YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yenilenebilir enerjinin hayata geçirebileceği, kömür havzası da olmayan bir bölgede termik santral yapılacak olmasının doğru olmadığını savundu. Işıklar, "Bu bölgeye termik santral yapılmasının bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu yanlıştan bir önce dönülmesi için bakanlıklarımızın ve Başbakanımızın da bu konuyu bir kez daha değerlendirmesini istiyoruz" diye konuştu. Işıklar, halkın karşı geldiği termik santral için Silivri'de ölüm bacalarının inşa edilmesine karşı olduklarını ve ilçede yenilenebilir enerjinin çok rahatlıkla yapılabileceğini belirtti.

TOPRAK ZENGİNLİĞİMİZİ KORUYUP, GELİŞTİRME ÇABASI İÇİNDEYİZ

Işıklar şöyle devam etti; "Dünya Kömürlü Termik Santralleri ve Nükleer Santralleri iptal etme kararı alırken; bölgemizde 585 hektarlık alanda – ki bu 5 milyon 580 bin metrekare birinci derece tarım ve ormanlık alanı kapsayacak- ve linyit kömürü ile çalıştırılması planlanan bir termik santral hazırlıklarına başlanmıştır. Birinci derece tarım alanı olan topraklarımızın, 'Tarım Sit Alanı' ilan edilerek korunması için çaba gösterirken, termik santral için seçilmiş olması bölgemizde üzüntüyle karşılanmıştır. İstanbul'un anayasası olan 1/100.000'lik planda, ilçemiz mevcut doğal koşulları korunan, Eğitim, Bilişim ve İleri Teknoloji Alanları, Fuar Alanı, Tarım Teknolojileri Alanı, Raylı Sistemleri, Limanlarıyla geleceğe bilişim ve teknoloji kenti olmaya aday bir planla donatılmıştır. Trakya topraklarımızın her karışı verimli tarım arazisi, İstanbul'da kent ve kent çevresi tarım yapabilecek tek bölge de ilçemizdir. 7 senedir, tarım bölgesi olarak 430 km2 toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Yenilenebilir enerjinin hayata geçirilebileceği, üstelik kömür havzası da olmayan bir bölgede termik santral yapılacak olması doğru değildir. Sürdürülebilir bir kalkınmanın temeli olabilecek bu toprakların korunması, hepimizin vicdani borcudur. Tüm Trakya halkının, çevreye duyarlı tüm yurttaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve basın mensuplarının bu konuyla ilgili desteğini bekliyor, bu yanlıştan biran evvel dönülmesi için Bakanlıklarımızdan ve Sayın Başbakanımızdan bu konuyu bir kez daha değerlendirmesini diliyorum. Toprağımıza, havamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkmalıyız."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Vatandaşlardan görüntü

-Vatandaşların ellerindeki dövizlerle termik santrali protesto etmesi

-Bilgilendirme toplantasına katılanlardan görüntü

-Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın konuşması

-toplantıdan detaylar

Haber-Kamera: SİLİVRİ

================================================

Geçen yıl bıçakla yaraladığı kocası tarafından öldürüldü

KÜTAHYA'da 28 yaşındaki Vildan Kandemir, geçen yıl bıçakla yaralayıp ardından gözyaşı döktüğü eşi 29 yaşındaki Mustafa Kandemir tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Polis, olaydan sonra Mustafa Kandemir'i arıyor.

Olay, saat 04.00 sıralarında Yunus Emre Mahallesi Selimiye Caddesi'nde meydana geldi. Oturdukları apartmanın ikinci katındaki evlerinde alkol aldıkları belirtilen Mustafa Kandemir ile eşi Vildan Kandemir arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Mustafa Kandemir av tüfeğiyle eşi Vildan Kandemir'e 5 el ateş edip kaçtı.

Silah sesi üzerine apartman sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri av tüfeğiyle vurulan Vildan Kandemir'in ölmüş olduğunu belirledi. Genç kadının cenazesi otopsi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, kaçan Mustafa Kandemir'i yakalamaya çalışıyor.

GEÇEN YIL EŞİNİ BIÇAKLAMIŞTI

Öldürülen Vildan Kandemir, Kütahya'da 5 Ağustos 2015 tarihinde alkolün etkisiyle tartıştığı eşi Mustafa Kandemir'i göğsünden bıçakla yaralamıştı. Bıçakladığı eşinin ardından gözyaşı döken Vildan Kandemir, polislere eşinin kendisine sürekli olarak şiddet uyguladığını bu nedenle onu bıçakladığını söyledi. Vildan Kandemir bir süre cezaevinde tutuklu olarak kaldıktan sonra tahliye oldu, eşi Mustafa Kandemir de hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Kandemir çifti bu olayın ardında tekrar birlikte yaşamaya başladı. Mustafa Kandemir'in çeşitli suçlardan poliste suç kaydığının olduğu belirtildi.

Görüntü dökümü:

-Olayın meydana geldiği apartmanın dışından,

-Evin içinden,

-Evin önündeki polislerin,

-Cesedin cenaze aracına taşınması,

-Öldürülen kadının ve kaçan eşinin sağlık fotoğrafları bulunuyor

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

====================================

Aşkına karşılık bulamadığı genç kızı öldürüp, intihara kalkıştı (2) (Yeniden)

BURSA'nın Gemlik ilçesi'nde 25 yaşındaki Tuğçe Uludağ, evlenme teklifini reddettiği ve şikayeti üzerine savcılık tarafından koruma tedbirli uzaklaştırma kararı bulunan 26 yaşındaki Aykut Ertunç tarafından av tüfeği ile vuruldu. Genç kız yaşamını yitirirken, aynı silahla intihara kalkışan Ertunç ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan Aykut Ertunç, iddiaya göre aşık olduğu Tuğçe Uludağ'a arkadaşlık teklif etti. Genç kızın kabul etmemesine rağmen ısrarını sürdüren Ertunç, ailesini görücüye gönderdi. Tuğçe Uladağ'ın ailesi,olumsuz yanıt vermelerine rağmen kızlarını rahatsız eden Aykut Ertunç ile ilgili savcılığa şikayette bulundu. Hakında savcılık tarafından genç kıza yaklaşmaması konusunda koruma tedbirli uzaklaştırma kararı verilen Aykut Ertun, bu akşam bir kez daha görüşmek üzere otomobille Tuğçe Uludağ'ın evine gitti. Evinin önünde görüştüğü Tuğçe Uludağ'ın bir kez daha olumsuz cevap vermesi üzerine öfkelenen Ertunç, otomobilde bulunan av tüfeği ile genç kıza ateş açtı. Tuğçe Uludağ, kanlar içerisinde yara yığılırken, Ertunç ise otomobille olay yerinden kaçtı.

Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan genç kız, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen gUludağ, hayatını kaybetti.

Olaydan sonra otomobille kaçan Aykut Ertunç ise aynı tüfekle bir zeytin bahçesinde kendisine ateş ederek intihar etmek istedi. Polis ekipleri tarafından yaralı halde bulunan Ertunç, ambulansla güvenlik gerekçesiyle Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayla ilgil isoruşturma sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

Ambulansın gelişi

Yaralı zanlının ambulanstan indirilişi

Acil servise girişi

Haber-Kamera: Hurşit TOPAL/BURSA, -

==============================================

Epidermolisis bulloza hastası gencin dramı: Her gün biraz daha eriyor

DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Güney Mahellesi'nde yaşayan 21 yaşındaki Epidermolisis hastası Mehmet Kaçmaz, doğduğu günden beri yakalandığı Epidermolisis bulloza hastalığı yüzünden vücudu her gün eriyor. Hastalığı yüzünden okula gidemeyen Mehmet Kaçmaz, yaptığı araştırmada Fransa'da hastalığının tedavisinin mümkün olduğunu öğrendiğini belirterek, "Fransada tedavi imkanım var. Ama oraya gidecek paramız yok. Devlet büyüklerimden ve hayırsever insanların yardımını bekliyorum" dedi

Milyonda bir insanda görülen, halk arasında kemik ve deri erimesi yada kelebek olarak da bilinen Epidermolisis bulloza hastası 21 yaşındaki Mehmet Kaçmaz, günden güne eriyor. Çermik İlçesi'ne bağlı Güney Mahallesi'nde oturan Kaçmaz, doğuştan yakalandığı bu hastalık nedeniyle okula da gidemedi. Okula gitmemesine rağmen okuma ve yazmayı öğrenen Kaçmaz, hastalığı ile ilgili internette yaptığı araştırmada, Fransa'da hastalığının tedavisinin mümkün olduğunu söyledi. Köyde çiftçilik yapan babasının ekonomik durumunun buna müsait olmadığını belirten Kaçmaz, "Doğduğumda vücudum yaralar içindeymiş. Ailem beni o günden itibaren doktorlara götürdü. Bu hastalığın tedavisi yokmuş. İnternette yaptığım araştırmada Fransa'da tedavisi yapılıyormuş. Ancak bizim ekonomik olanağımız Fransa'ya gidip tedavi olmama imkan vermiyor. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Yaşamı seviyorum. Yaşamak istiyorum. Bu nedenle de tedavimin yapılmasını istiyorum. Ne olur yardım edin" dedi.

Baba Enüş Kaçmaz da oğlunun gözlerinin önünde her gün biraz daha erimesine seyirci kalmanın acısını yaşadığını ifade ederek, "Yaralar yüzünden oğlum ne yürüyebiliyor ne de eliyle bir şey tutabiliyor. Kendi ihtiyacını da artık karşılayamıyor. Yaralar her geçen gün vücudunda yayılıyor. Temiz tutmaya çalışıyoruz. Vücudu su topluyor, yaraya dönüşüyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Oğlum Fransa'da tedavi olabileceğini söyledi ama onu Fransa'ya götürecek, yada gönderecek durumum yok. Devlet büyüklerimizden Allah rızası için yardım istiyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Baba Kaçmaz'ın konuşması

-Mehmet Kaçmaz'ın konuşması

-Mehmet Kaçmaz'ın yaraları

-Annesi Mehmet Kaçmaz'ın üstünü çıkarırken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Levent BOZTEPE/ÇERMİK (Diyarbakır), -

===========================================

Kamu çalışanlarına FETÖ operasyonunda 14 tutuklama

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 kamu personelinden 14'ü tutuklandı, 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Karayolları, Devlet Su İşleri, İşçi Kurumu, Kredi Yurtlar Kurumu, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tarım İl Müdürlüğü gibi kamu kurumlarından 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen salı günü eş zamanlı düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları öne sürüldü. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2'sı savcılıktan, 8'i de adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

Haber: Tolga YANIK/KONYA, -

============================================

Muş'ta FETÖ'nün 3 mahrem imamı ve 3 subay gözaltına alındı

MUŞta FETÖ/PDY operasyonunda, askeri birimlerde 'Mahrem İmam' adı altında faaliyet yürüten 3 kişi ve bu kişilerle irtibatlı olduğu anlaşılan 2 jandarma üsteğmen ile 1 hava pilot teğmen gözaltına alındı. Ayrıca Valilik tarafından yapılan açıklamada FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan aranan 2 kişinin de yakalandığını belirtti.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; FETÖ/PDY Terör Örgütünün Askeri birimlerinde 'Mahrem İmam' adı altında faaliyet yürüten 3 şahıs gözaltına alınmıştır. Mahrem imamlarla irtibatlı olduğu anlaşılan 2 Jandarma Üsteğmen ile 1 Hava Pilot Teğmen yakalanmış ve şahıslarla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Ayrıca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan aranan 2 kişi yakalanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulurö ifadelerine yer verdi.

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

=============================================

Adana'da PKK operasyonu: 5 gözaltı (2) (Yeniden)

ADANA'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, kent merkezinde terör örgütü PKK üyesi olduğu ve korsan gösterileri katıldığı iddia edilen şahısların adreslerine sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Diğer şubelerin de destek verdiği operasyonda adreslere giren ekipler, 5 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement