Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)AZEZ İLÇE MERKEZİNDE BOMBALI SALDIRIKİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçe merkezinde bomba yüklü araç patlatıldı.

03.05.2017 09:59

1)AZEZ İLÇE MERKEZİNDE BOMBALI SALDIRI

KİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçe merkezinde bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Azez ilçe merkezinde DEAŞ terör örgütü tarafından bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Meydana gelen şiddetli patlamada 1 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı. Saldırı sonrası sınır hattında alarm durumuna geçilirken, patlamada yaralanan bazı kişiler, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yeri

Toplanan kalabalık

Patlayan araç

Alevler ve yükselen dumanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 9 MB

================================================

2)CHP VE HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ ESAT CANAN'IN EVİNDE ARAMA

HAKKARİ'de CHP ve son olarak geçen dönem HDP'den milletvekilliği yapan Esat Canan'ın evinde sabah saatlerinde polis arama yaptı. Canan, ifade vermek üzere adliyeye götürüleceğini söyledi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Esat Canan'ın ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karlı Köyü'ndeki evine gelerek arama yaptı. Evde bazı evrak ve dokümana ele konulurken, Esat Canan, hakkındaki iddiaları henüz bilmediğini, aramalar tamamlandıktan sonra da adliyeye götürüleceğini belirtti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Esat Canan 19 ve 22'nci dönemlerde CHP, 24'üncü dönem ise HDP'den milletvekililği yaptı.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/ YÜKSEKOVA(Hakkari), -

===================================================

3)MERSİN'DE ULUSLARARASI FUHUŞ OPERASYONU

MERSİN İl Jandarma Komutanlığı'nın Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde yaptığı operasyonda uluslararası fuhuş şebekesi çökertildi. 23 kişinin tutuklandığı operasyonda zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 15 kadın kurtarıldı.Jandarma ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gazino, bar, eğlence mekanı ve bazı evlerinde yapılan operasyonlarda yüksek miktarlarda senet imzalatılarak borçlandırılan aralarında Gürcistan, Fas, Azerbaycan ve Suriyelilerin de bulunduğu 14 kadın kurtarıldı. 3 Suriye, 1 Azerbaycan, 1 Fas ve 2 Gürcistan ile 17 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 24 zanlı yakalandı. Yapılan aramalarda ise kadınlara zorla imzalatılan senetler, kadınların el konulan pasaportlar, cep telefonları, saksılarda yetiştirilen Hint keneviri ele geçirildi. El konulan malzemeler arasında Fetullah Gülen'in yazdığı 2 kitap da dikkat çekti. Örgütün 'yabancı kadınları  bakıcılık ve temizlik işlerinde çalışacakları vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdikleri ve kiraladıkları evlerde hürriyetlerinden yoksun bırakarak çaresizliklerinden faydalanmak suretiyle fuhuşa zorladıkları' belirlendi.

OTEL SAHİPLERİ DE VAR

Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilmek üzere Mersin Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan şüphelilerden 23'ü Silifke'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler arasında, fuhuş yaptıran kişilere günlük veya aylık ev kiralayan ev sahipleri ile fuhuş için yer temin eden otel ve pansiyon sahiplerinin de olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Jandarma ekipleri sabaha karşı operasyon için birlikte çıkarken

Jandarma ekipleri pansiyon ve evlere operasyon yaparken

Jandarma evdeki kadınları gözaltına alıp götürürken

Ev ve pansiyonlarda arama yapılırken

Kadın jandarma astsubay evin içerisinde arama yaparken

Jandarma kadınları götürürken

Gözaltanı alınanlar jandarma eşliğinde çıkartılırken

Adliyeye götürülürken

SÜRE: 2.45 BOYUT: 314 MB

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

===============================================

4) PKK MİLİTANI,UYUYAN CANLI BOMBA ÇIKTI

KAYSERİ'DE polisin  Şehir Hastanesi inşaatında  amele olarak çalışırken gece  operasyonu ile kıskıvrak yakaladığı PKK/KCK'nın dağ kadrosu militanı  Harun Piran kod adlı Mustafa Birim'in (27) uyuyan canlı bomba olduğu ve keşif amacıyla Kobani'den Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.  Diyarbakır Dicle doğumlu Mustafa Birim'in Kandil'de bölücü terör örgütünün kamplarında 5 yıl eğitim aldıktan sonra 2014 yılında Kobani'ye, oradan da 2015 yılında Türkiye'ye giriş yaparak,  2016'da Kayseri'deki eniştesinin yanına geldiği öğrenildi. Burada, Kocasinan ilçesindeki halen yapımı süren Şehir Hastanesi inşaatında asgari ücretle amele olarak çalışan ve diğer işçilerle birlikte yatakhane olarak kullanılan konteynırda kalan Mustafa Birim'in örgütün dağ kadrosunun önemli militanı olduğu ortaya çıktı. Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekiplerince gece yapılan baskında konteynır yatakhanede kıskıvrak ele geçirilen  PKK/KCK'da "Harun Pirani" kod adını kullanan ve bekar olduğu bildirilen  gözaltındaki teröristin  örgütün uyuyan  hücreye bağlı canlı bomba olduğu, keşif ve milis örgütlenmesi gibi faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

-PKK militanın örgüt kimliği

-PKK militanına düzenlenen operasyonun polis görüntüleri

-Detay

(Haber: Oktay ENSARİ/ KAYSERİ, DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ:  ÖZEL

==================================================

5)AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Klasik Müzik Festivali David Danel ve Ivan Sıller'in keman ve piyano konseriyle başladı. NG Afyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'dan 8 sanatçı ve 19 Türk sanatçının yer alacağı festivalin açılışı NG Afyon Termal Otel'de gerçekleştirildi. Açılışa Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve sanatseverler katıldı. Festivalin sponsorlarına plaket verilmesinin ardından David Danel ve Ivan Sıller birlikte keman ve piyano konseri verdi. 10 Mayıs'a kadar sürecek festivalde söyleşi ve müzik alanında çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

David Danel'in ve Ivan Sıller'in konserinden detaylar

Katılımcılardan detaylar

Çocuklardan detaylar

73.7 MB/// 2.18"

HABER-KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

==================================================

6)KONYA'DA YEDİEMİN OTOPARKLARI, MOTOSİKLET MEZARLIĞI OLDU

TÜRKİYE'nin en çok bisiklet ve motosikletinin bulunduğu Konya'da, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan kontrollerde plakasız, sigortasız ve fenni muayeneleri olmayan motosikletler, trafikten men edilip yediemin otoparkına çektiriliyor.  Sahipleri gerekli işlemleri yaptırıp motosikletlerini almayınca, otoparklar da motosiklet mezarlığına döndü. Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, motosikletlerin yakalanma sebebinin plakasızlık, ehliyetsizlik ve kuralla uymayan sürücüler olduğunu söyledi. Trafik ekipleri tarafından toplanan motosikletler nedeniyle yediemin otoparklarının motosiklet mezarlığına dönüştüğünü belirten Çal, "Milli servet burada heba oluyor, çürüyor. Bunun sebebi de motosiklet alan vatandaşlarımızın duyarsızlığı. Çünkü vatandaşımız motosikleti aldıktan sonra ne plaka alıyor, ne sigorta yaptırıyor ne de ehliyet alıyor. Motosiklete plakasız, kasksız ve kurallara uymadan bindiği için de trafik ekipleri tarafından toplanıyor. Trafikten men edilen motosiklet sahipleri de işlemlerin ücretleri yüksek olduğundan dolayı işlemleri yaptırmayıp motosikletlerini almayınca otoparklarda çürümeye terk ediliyor." dedi.

HURDA MOTOSİKLETLER YENİDEN TRAFİĞE ÇIKIYOR

İşlem yapılıp geri alınmaya motosikletlerin 6 ay sonra Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildiğini ve daha sonra da ezilmek üzere Makine Kimya Enstitüsüne gönderildiğini anlatan Çal, şunları söyledi:  "Orada ezilmesi gerekirken bazı motosikletler tam olarak ezilmiyor. Hurda olarak satılıyor. Ezilmeyen motosikletler yeniden satılarak plakasız olarak trafiğe çıkıyor. Biz orada tam ezilip bir daha trafiğe çıkmamasını istiyoruz."

200 BİN MOTOSİTLET VAR

Konya'da 102 bin 740 kayıtlı olmak üzere 200 binden fazla motosiklet olduğuna dikkat çeken Çal, "Vatandaşımız ne kadar bilinçli olursa motosikleti alırken plakasını, kaskını takıp kurallara uyarak binerse bu mezarlıklardan kurtuluruz. Biz kuralsız motosiklete binen kişi istemiyoruz. Aksi takdirde her sene toplanan motosikletlerle böyle mezarlıklar oluşur." dedi.

Bayilerin motosikletleri plakalı olarak satmasını isteyen Başkan Çal, tamircilere de seslenerek "Motosikletimin egzozunu açın, boyunu basın diyenlere itibar etmeyin. Sürücüleri kurallara uyması yönünde uyarın." dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Motosikletlerden detay

Otoparktan detay

AHmet Çal röp.

(Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

==============================================

7)SON BIÇAK USTASI YARIM ASIRDIR MESLEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

MANİSA'da yaşayan 69 yaşındaki Raşit Kanat, 45 yıl önce başladığı mesleği el yapımı bıçakçılığı yaşatmaya çalışıyor. Çırak yetişmemesinin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Kanat, Çin malı bıçakların kalitesiz olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.

Şehzadeler İlçesi'nin Çarşı Mahallesi'nde yarım asıra yakın bir zamandır bıçakçılık mesleğini sürdüren evli ve iki çocuk babası Raşit Kanat, el yapımı bıçakçılığı yaşatıyor. Kanat'ın yaptığı bıçaklar, keskin ve dayanıklı olması sebebiyle ülkenin dört bir yanından alıcı buluyor. İlçede mesleğinin son ustası olmasından dolayı işlerinin iyi gittiğini söyleyen Kanat, tek sıkıntısının kendisinden sonra mesleğini bırakacak çırakların yetişmemesi olduğunu söyledi.

"SEYYAR BIÇAKÇILARDAN BIÇAK ALMAYIN"

Bıçakçılık mesleğinin Çin malı bıçaklara karşı direndiğini belirten Kanat, vatandaşlara mağdur duruma düşmemeleri için bıçakçı dükkanlarından bıçak almaları konusunda tavsiyede bulundu. Kanat, "45 senedir bıçakçılık yapıyorum. İşlerim iyi. Meslekte çırak yetişmediğinden mecburen tek başımıza mesleğimize devam ediyoruz. Bu mesleğin artık son ustalarından biriyim. Son usta olduğumuz için de vatandaşlar bana geliyor. İşimden memnunum. Bu meslek sayesinde ev aldım, işimi kurdum ve iki çocuğumu evlendirdim. Günümüzde Çin malı bıçaklar çıktı. Bunlardan mustaribiz. Bıçaklar kalitesiz olduğundan, kesmiyor. Herkese dükkanlardan bıçak almaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Vatandaşlarımız seyyar bıçakçılardan bıçak almasınlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Raşit Kanat bıçak bilerken detay

Raşit Kanat bıçak yaparken detay

Raşit Kanat röp.

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement