Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)BAHÇELİ: KILIÇDAROĞLU FETÖ'DEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

02.04.2017 17:18

1)BAHÇELİ: KILIÇDAROĞLU FETÖ'DEN ŞİKAYETÇİ DEĞİL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.  16 Nisan'daki Anayasa Değişikliği referandumu için 'Evet' oyu isteyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den şikayetçi olmadığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu için 'hayırsızların yanında' ifadesini kullanan Bahçeli, "Ama bizim yanımızda Ordulu kardeşlerim vardır, biz Türk milletiyle beraberiz" dedi. Bahçeli şunları söyledi:

"Bunlar 16 Nisan'da Türkiye'nin kaç bucak olduğunu göreceklerdir. CHP'nin yeni sancısı tam yamağı olan, '15 Temmuz'da Başbakan olacağım' diye avaz avaz bağıran, kaçak ve korkaklar, fitnelerin altında kalacaklardır. Şer tiyatrolarının perdesi 16 Nisan'da kapanacaktır. İşbirlikçi aktörler işsiz kalacaktır. Pensilvanya yapımı dedikodular yayan, pis oyunlar yazan, MHP'yi içten karıştırmak amacıyla tezgahlar açan haşhaşi artıklarının, kripto maşalarının tuzakları başında patlayacaktır. 16 Nisan'da Türkiye kazanacaktır."

NEDEN EVET

Anayasa Değişikliği referandum maddeleri ile ilgili bilgi de veren Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Evet diyeceğiz yargının tarafsızlığını sağlayacağız. Milletvekili sayısını 500'den 600'e çıkaracağız. Milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e çekeceğiz. 'Evet' diyeceğiz TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 5 yılda bir aynı günde yapacağız. TBMM'nin denetim fonksiyonlarını koruyup etkinleştireceğiz. Yasama, yürütme, yargı arasına kalın çizgiler çekip kuvvetler ayrımını olması gerektiği yere taşıyacağız. Cumhurbaşkanına ilk defa cezai sorumluluk getireceğiz. Yürütmeyi hızlandırıp tek elde toplayacağız."

'TERÖR KUŞAĞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Kerkük'ün tahrip edildiğini, Musul'un inim inim inlediğini, Türkmenlerin de hedefte olduğunu kaydeden Bahçeli şunları söyledi:

"Müslümanlar ölüm tünelindedir. Eğer ki Fırat Kalkanı Harekatı kırılırsa Diyarbakır riske girecektir. Terörizm yanı başımızda devletleşir, ihanet koridoru Akdeniz'e ulaşırsa, Ankara'nın kuşatması tamamlanmış olacaktır. Buna izin veremeyiz, buna sessiz kalamayız. PKK, PYD, YPG'yi muhafaza altına alma emeli güdenlerin hevesleri boşunadır. Sınırlarımızın ötesinde oluşturulmak istenilen terör kuşağına asla geçit vermeyeceğiz. Bizi kimse sindiremez, bize kimse diş geçiremez. Türk milletine tehdit sökmez, tuzak işlemez."

Görüntü Dökümü

--------------

-Bahçelinin konuşması

-Detaylar

Nedim KOVAN/ORDU, -

=====================================================

2)BAKAN ARSLAN: ÇİFT BAŞLILIKTAN KURTULMAMIZ LAZIM

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülkenin daha iyi yönetilebilmesi için çift başlılıktan kurtulması gerektiğini söyleyerek, "Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın ayrı ayrı yetkileri olunca her biri bir tarafa çekince, kavga oluyor. Tıpkı Çiller- Demirel, Ecevit-Sezer, Demirel-Özal, Yılmaz-Özal kavgasında olduğu gibi. Bir gecede bu ülke fakirleşti. 1 milyon insan işsiz kaldı. 21 tane banka battı" dedi. Iğdır'a geLen Bakan Aslan, Melekli, Halfeli ve Hoşhaber beldesinde vatandaşlarla sohbet etti. Referandumda halkı 'Evet' demeye davet eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Engeller olmasaydı bugün 10 kat büyümeyi konuşuyor olacaktık. Diyeceksiniz ki 'Önünüzde engeller mi vardı?' Evet vardı. Sayın Sezer 2002'de iktidar olan partimizin atamalarını yapmıyor engelliyordu. Köprüler, tüneller yapalım dedik ama gezi olaylarında birileri çıktı 'biz bunları istemiyoruz' dedi. İstanbul'da hava limanı yapıyoruz, milletimizin ve memleketimizin faydasına ama birileri o zaman 'Biz istemiyoruz' dedi. Çünkü dış güçler Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemiyordu. Birileri onlara maşalık etti ve gezi olayları, 17-25 Aralık olayları çıktı. Dış güçler baktılar ki bunlar da Türkiye ile baş edemiyorlar, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünü başımıza bela ettiler. Allah sizlerden razı olsun, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Iğdır'da da milletimiz dimdik durdu" diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlara 16 Nisan'da vatandaşların gereken cevabı vereceğini belirten Arslan, "Siz halk oylamasında dış güçlerin hainliklerine, engellemelerine rağmen liderinizin ne kadar arkasında durursanız, siz terör örgütlerinin 'evet' çıkarsa biz biteriz demelerini hesaba katıp ne kadar güçlü durusanız, 16 Nisan'dan sonra biz çok daha hızlı, çok daha güçlü, çok daha pratik şekilde size hizmet edeceğiz. Size hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz diyoruz ki Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın ayrı ayrı yetkileri olunca her biri bir tarafa çekince, kavga oluyor. Tıpkı Çiller- Demirel, Ecevit-Sezer, Demirel-Özal, Yılmaz-Özal kavgasında olduğu gibi. Bir gecede bu ülke fakirleşti. 1 milyon insan işsiz kaldı. 21 tane banka battı. Bugün olsa o para banka sahibinin cebinden çıkardı. Ama o zaman öyle değildi. Banka sahibi parayı alıyordu, İsviçre'ye gidiyordu. Bankanın içi boşalıyordu. Cezasını da millet çekiyordu. Cumhurbaşkanı ile başbakan kavga ediyor cezasını milletimiz çekiyor. Biz diyoruz ki tamam Cumhurbaşkanımızla başbakanımız iyi anlaşıyorlar. Aynı fikirdeler, aynı düşüncedeler. Aynı hedefe yürüyorlar. Sıkıntı yok. Ama inanın ki 2002-2007'de AK Parti hükümet olmasına rağmen iki başlılığı yaşadık. Daha sonra az önce söylediğim olayları yaşadık. Eğer iki başlılıktan kaynaklı bürokratik oligarşi olmasa, vesayet odakları olmasa biz bugün, 3.5 kat büyüyen Türkiye'den değil, 10 kat büyüyen Türkiye'den bahsederdik" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Arslan'ın halkla tokalaşması

-Bakan'ın Arslan'ın konşması

(Haber-Kamera: Suat DENIZ/ IĞDIR,

(Süre: 242 MB/ 7.10 dk)

=====================================================

3)CHP'Lİ ALTIOK: "EVET'İ ANLATAMAYANLAR, 'HAYIR'IN ANLATILMAMASINDAN MEDET UMAR DURUMDA"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, 16 Nisan'daki referandum çalışmaları kapsamında gittiği Uşak'ta 'evet'i anlatamayanların 'hayır'ın anlatılmamasından medet umar duruma geldiğini öne sürdü.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Altıok'u CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba karşıladı. Uşak'ta dün gece yaşanan afiş krizine değinen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, partililerden 'evet' kampanyası kapsamında giydirilen Uşak'taki işçi ve öğrenci servislerinin fotoğraflarını çekmelerini isteyerek, tespit edilen araçları YSK'ya bildireceklerini söyledi.

Partililere 'hayır' kampanyaları yürütülürken izlenmesi gereken yolları aktaran Genel Başkan Yardımcısı Altıok, şunları söyledi:

"Şu anda önümüze getirilen dayatma niteliğinde olan rejim değişikliği, Türkiye'nin aydınlığını bitirmek ve bir dönüşüm planı içerisinde iktidar eliyle getirilen son çabadır. Türkiye'nin aydınlığını hedef alma, bugünün işi değil geçmişten bugüne süreklilik arz eden bir durumdur. Sabahattin Ali aydınlığımızdı. Toplumu aydınlattığı için onu bilinçli bir şekilde hedef alanlar, yıllar içerisinde aydınlanmayı durdurup Cumhuriyet'in karşısına başka bir rejim inşa etme çabasında oldular. Cinayetlerin faillerinin meçhul bırakılmasıyla palazlanan rejimle bugünlere geldik. Ülkemiz geçmişi Sabahattin Ali, Uğur Mumcu, Çetin Emeç'ler gibi namuslu gazetecilerin hedef alındığı, namuslu savcıların öldürüldüğü, aydınlık özünün durdurulmak ve sessizleştirmek istendiği bir sürecin son halkasındayız. Artık bu bir yol ayrımıdır. Türkiye, ya laik demokratik ve parlamenter sistemle yürüyecek, ya da bu aydınlanma karşıtı yasal İslam üzerinden radikal sonuçlar elde etmek isteyen, terörden ve ranttan beslenen, yoksulluğu çoğaltıp zenginliği kendi safına çekmek isteyen bir anlayışın tek adam siyasetine emanet olacak. Tek adamın sultasında bir diktatörlük halinde ilerleyecek. Bizde bunun için hayır diyoruz."

Türkiye'nin her tarafından 'Evet'i gerekçelendiremeyenlerin 'hayır'ın gerekçelerini susturmamak üzerine seçim kampanyası sürdürdüğünü ifade eden Altıok, şöyle devam etti:

"Birçok yerde 'hayır' diyen insanların çalışmalarının önüne de engel çıkarılıyor. 'Hayır' çalışması yürütenlere yönelik şiddette söz konusu oluyor. Ama buna mukabil hukuksal anlamda tarafsız olmaları gereken rektörler, kaymakamlar, valiler birçok kamu kuruluşunda evet propagandası yaparken, son örneğini yaşadığımız Uşak'ta hayır afişlerimiz yasal olmayan şekilde indirildi. Bizde bunların yasal yollarla karşısında olmaya devam edeceğiz. Genel merkezde yürüttüğümüz 'hayır'a yönelik şiddet raporlarında şimdiye kadar 150'nin üzerinde vaka tespit ettik. Türkiye genelinde 'hayır'a yönelik somut gözaltılar ve engellemeler var. 'Evet'i anlatamayanlar, 'hayır'ın anlatılmamasından medet umar durumdalar. Biz korkusuzca 'hayır' demeye devam edeceğiz."

Görüntü Dökümü

------------------------

-CHP Milletvekilleri Zeynep Altıok ve Özkan Yalım ile CHP UŞak İl Başkanı Ali Karaoba'nın görüntüsü

-CHP İZmir Milletvekili Zeynep Altıok'un konuşması

-Partililerden görüntü

Görüntü boyutu: 130 MB

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, (DHA

=================================================

4)AK PARTİLİ YÜKSEL: TÜRKİYE'NİN KOŞMASI LAZIM

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Türkiye'nin hak ettiği yere ulaşması için yürümesi değil, koşması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te Naimler ve Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği (NAİMDER) açıldı. Derneğin açılışına; milletvekili Abdulkadir Yüksel, NAİMDER Başkanı Ramazan Yılmaz ve dernek üyeleri katıldı. Derneğin açılışında konuşan Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Türkiye'nin milletin geleceğini ilgilendiren bir karar sürecinden geçtiğini belirterek şunları söyledi: "İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bizde sizin vekaletinizi yürütürken bu inançla hareket ediyoruz. Milletimizin geleceğini ilgilendiren bir karar sürecinden geçiyoruz. İnşallah bu süreç ülkemiz için, istikbalimiz için hayırlı olur. Bizim hak ettiğimiz yeri varmamız için, ülkemizin geleceği için, yarınlarımız için hızlı koşmamız lazım. Yürüme zamanı değil, koşma zamanı. Koşmamız için birlik içerisinde 'evet' diyeceğiz ve geçmişte yaşadığımız sıkıntıları bu sistem sayesinde bir daha yaşamayacağız."

NAİMDER Başkanı Ramazan Yılmaz, derneğe gelenlerin, sosyalleşeceğini ve Hz. Muhammed'i tanıyacağını ifade ederek derneğin İslam'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Törene katılanlar

İlahiler söylenmesi

Abdulkadir'in Yüksel'in konuşması

Ramazan Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 84 MB

====================================================

5)ERZURUM'A KAR, AĞRI'YA DOLU YAĞDI

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde, bahar geldi derken Nisan'ın ilk günleri Erzurum'a kar, Ağrı'ya ise dolu yağdı.

Havanın bir anda soğuduğu Erzurum ve Ağrı'da, kışı aratmayan manzaralar ile karşılaşıldı. Sabahtan itibaren havanın kapalı olduğu bugün öğleden sonra Erzurum'da kar, Ağrı'da ise dolu yağmaya başladı. Ağrı'da etkili olan ve ani bastıran dolu her tarafı beyaza bürürken araç sürücüleri ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kayak sezonunun devam ettiği Erzurum'da ise kar yağışı, rüzgarın da etkisi ile zaman zaman tipiye dönüştü. Bahar geldi diye kışlıklarını çıkarmaya hazırlanan Erzurumlular, tipiyi görünce şaşırdı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kar yağışı

-Kar yağışı altında yürüyen vatandaşlar

-Kar yağışı altında caddedeki trafik

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

02.27 BOYUT: 148 MB

=====================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement