Dha Yurt - Marmaris'te Tek Kişilik Hollanda Protestosu - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Marmaris'te Tek Kişilik Hollanda Protestosu

Dha Yurt - Marmaris\'te Tek Kişilik Hollanda Protestosu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Hollanda ile yaşanan diploması krizine tepki gösteren müftülükte görevli memur Yaşar Yiğit, omzuna Türk bayrağı asarak, Atatürk Anıtı önünde yağan yağmura rağmen tek kişilik protestoda bulundu.

12.03.2017 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Hollanda ile yaşanan diploması krizine tepki gösteren müftülükte görevli memur Yaşar Yiğit, omzuna Türk bayrağı asarak, Atatürk Anıtı önünde yağan yağmura rağmen tek kişilik protestoda bulundu. Türkiye ve Hollanda yetkilileri arasında yaşanan kriz sonrası Marmaris'te ihtiyaç sahibi kimselere yaptığı yardımlar nedeniyle çevresinde 'Olumlu Yaşar' olarak tanınan Yiğit, akşam saatlerinde Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde omzunda Türk bayrağı ile tepkisini dile getirdi.

Yiğit, gece boyunca yağan yağmura rağmen tek kişilik eylemini sürdürdü. Çevresindeki kişileri de eylemine destek vermeye çağıran Yiğit, memur olduğunu belirtip, eylemine destek vermeyi kabul etmeyen bir vatandaşa, "Ben de devlet memuruyum ama geleceğim için buradayım. Türkiye'de yaşıyorsan hakkını vereceksin. Yarın bir gün tepki vermediğin için çocuğun hesap soracak. Barlar Sokağı'nda eğlenmek demokratiklik değildir. Buyurun birlikte olalım" diye karşılık verdi. Ancak, buna rağmen vatandaşı eylemine destek vermeye ikna edemedi. "Bu tür insanlar yüzünden şehitlerimizin kemikleri sızlıyor" diyen Yiğit, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bana 18 yıl yetiştirme yurtlarında baktı. Beni, sizlerin vergileriyle büyüterek bugünlere getirdi. Evimde bebeğimi ve eşimi bırakıp protesto için, devletime görevimi yapmak için geldim. Hollanda ve Almanya benim bakanımı rehin alabilecekse, 80 milyon Türk milletine kafa tutuyorsa onların arkasındaki güç kim ise protesto ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet büyükleri sahipsiz değildir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Bir Türk dünyaya bedeldir'. Hollandalı ve Alman yetkilileri Bir Türk'ün nasıl dünyaya bedel olduğunu görecek, göstereceğiz. Sosyal medyada çağrıda bulundum. Bunlar, özür dileyinceye kadar Atatürk Anıtı önünde toplanarak protesto edeceğiz"

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Yaşar Yiğit'in tek kişilik eyleminden görüntü

-Yiğit'in vatandaşları protestoya davet etmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Marmaris'te Tek Kişilik Hollanda Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement