Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün gerçekleştirilen törenle toplam yatırım değeri 4.5 milyar TL olan 33 fabrikanın açılışı yapıldı, 48 fabrikanın da temeli atıldı. Alt yapısı tamamen galeri sistemine alınan, ayrıca kar ve buzlu havalarda yollarına yerden ısıtma sistemi döşenen İMES OSB'de diger fabrikaların da devreye girmesiyle 20 bin kişiye istihdam sağlanmış olacağı belirtildi.
Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve sanayiciler katıldı.Müteşebbis heyet başkanlığını Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın üstlendiği, Yönetim kurulu başkanlığını Süheyl Erboz'un yaptığı İMES OSB'de saat 14.30 TÜRKİYE'DE HIZLI DEGİŞİM VAR
Son 10 yılda Türkiye'de hızlı bir değişim olduğunu söyleyen Bakda başlayan törende açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu başkanı Süheyl Erboz İMES OSB'nin özelliklerini anlattı. Erboz bugün benim ve arkadaşlarımın en mutlu günüdür. Uzun müddettir idareciliğini yaptığımız İMES belli bir noktaya geldi. Cumhur. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında sanayi gayri müslümlerin elindeydeydi. Daha sonra Anadolu'dan gelen bizler tarafından öğrenildi. 1986 yılında açılış Turgut Özal'a nasip oldu. 2000 yılında OSB yasası çıktı. Bu yasa çerçevesinde müteşebbis heyeti kurduk. Bugün 4.5 milyar TL'ye mal olan tesislerimizin bir kısmının toplu açılışlarını gerçekleştiriyoruz. dedi.
Organize sanayi bölgesinin Türkiye'de örnek bir tesis olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca Bu organize sanayi bölgesi Türkiye de örnek bir sanayi bölgesidir. Şehirleşme ve şehirleri dönüştürme konusunda bu organize sanayi bölgeleri önem taşıyor. Açılışını yapacağımız tesislerin sahiplerine, OSB'ye ilimize ve ülkemize hayırlısı olmasını bol ve berekli kazançlı olmasını diliyorum. Üretmeye, ihraç etmeye daha çok satmaya ihtiyacımız var. dedi.
TÜRKİYE'DE ÇOK HIZLI DEĞİŞİM VAR
Türkiye'de hızlı değişimlerin yaşandığını söyleyen Bakan Ergün, '2.5 yıl önce buradaydık. Yaklaşık 20 parselin tahsis belgesini verdik. Bir parselde de temel attık. 2.5 yıl sonra tekrar buradayız. Değişimi yakından görme imkanına sahip oldum. Türkiye de hızlı değişimin önemli sembollerinden biri de İMES.dir. Hikayesine baktığımızda Türkiye'nin ne zorluklar yaşadığını o hikayede görüyoruz. Türkiye o yıllarda çok zorluklar yaşayan bir ülkeydi. Türkiye başka tartışmaları yaptığı bir dönemdi. Son 10 yıldır Türkiye'nin gündemi değişti. Çok hızlı değişim var. diye konuştu.
İSTİHDAM 20 BİNE ULAŞACAK
İstihdamın 3 bin 500 olduğunu birkaç yıl içinde de 20 bine ulaşacağını söyleyen Bakan Ergün konuşmasını söyle sürdürdü
'Türkiye de iş yapma usulleri, anlayışlar, alt yapılar ve organizasyon kabileyeti değişti. Bugün 30'dan fazla fabrikanın açılışın gerçekleştiricez. 50 ye yakın fabrikanın temelini atıcaz. 30 a yakın işletmeye arsa tahsisi yapıcaz. Yaklaşık 110 parselde açılış, temel atma ve tahsis işlemleri gerçzekleştiriyoruz. Şu anda istihdam 3 bin 500 e ulaşmış durumda. Ama önümüzdeki birkaç yıl içinde sayı 20 bine ulaşacak. Burası bir üretim şehri haline gelmiş durumda. Burası üretim yaptığımız şehirlerden birisi. OSB yöneticiliği bir üretim şehrinin belediye başkanlığı sayılır. Türkiye de başkanlık seçimleri var. OSB başkanlık seçimi olsaydı Süheyl bey seçimi kazanırdı.ö Dedi.
SAKIN OLA Kİ YAPTIĞINIZ İŞ SİZİ TATMİN ETMESİN
Sanayicilerin işlerini geliştirmesi açısından sürekli araştırma içinde olmaları gerektiğini söyleyen bakan Ergün, 'Ülkeyi kalıcı bir şekilde zenginleştirmek istiyorsak araştırma geliştirme istiyorsak bunun merkezinde sanayi üretimi vardır. Sanayi üretiminde yerinizde duramazsınız. Araştırma geliştirme içinde olmak zorundasınız. Sakın ola ki yaptığınız iş sizi tatmin etmesin. Azıcık iş ağrısı başım olmaz. Biraz yorulabiliriz ama mutlaka işinizi geliştirmek için araştırma içinde olmanız gerekiyor. Teknoparklarda neler oluyor. Orada küçük şirketler var diyerek oralarla temas halinde olunması lazım. Oralar sanayicilere çalışıyorlar. Temas halinde olmak sizleri daha da büyütecektir. OSB'yi tamamlayarak mükemmel bir OSB yapmışsınız. En güzel sözü siz söylemiş bulunuyorsunuz. OSB yönetimi ve yatırımcıları tebrik ediyorum. dedi.
Son Dakika › Güncel › Dilovası İmes Osb'de 33 Fabrika Açıldı, 48 Fabrikanın Temeli Atıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.