Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Kınama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Kınama

21.11.2024 15:47

Bakanlık, Beyt Lahiya'daki hastaneye yapılan saldırıyı ve sivil ölümleri şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesindeki hastaneye düzenlediği hava saldırısı sonucunda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinlinin katledilmesini şiddetle kınadı.

Bakanlık, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesindeki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısı sonucunda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinlinin katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Süregelen bu saldırılar, İsrail'e yaptırım ve özellikle silah ambargosu uygulanması gerektiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, "soykırımcı" İsrail hükümetine destek verenlerin bu suçlara ortak oldukları yinelendi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Beyt Lahiya bölgesindeki Kemal Advan Hastanesi çevresine düzenlediği iki ayrı saldırıda 88 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Advertisement