Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 2 Türk Hacı Adayı Hayatını Kaybetti, 19 Hacı Adayı Yaralı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 2 Türk Hacı Adayı Hayatını Kaybetti, 19 Hacı Adayı Yaralı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kabe'deki vinç faciasında 2 Türk hacı adayının hayatını kaybettiğini, 19 Türk hacı adayının yaralandığını açıkladı.

11.09.2015 22:58  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe'deki vinç faciasında 2 Türk hacı adayının hayatını kaybettiğinin belirtildiğini, 19 Türk hacı adayının yaralandığını ve yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

"SON YILLARIN EN BÜYÜK ÇÖL FIRTINASI"

Görmez, Mekke'de yaşanan vinç kazasına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığında gazetecilere açıklama yaptı. Mekke'de son yılların en büyük çöl fırtınasının yaşandığını belirten Görmez, "Devrilen bir vinç neticesinde pek çok hacı, dünyadan hac ibadetini yapmayan giden hacılar hayatını kaybetti. Hacı adaylarımız da aynı şekilde yaralandı. Suudi Arabistan makamlarının bize verdiği bilgiye göre, 87 hacı dünyadan hayatını kaybetti, Hakkın rahmetine kavuştu. Ben öncelikle vefat edenlere, Allah'tan rahmet yaralılara da Rabbimizden şifa diliyorum" diye konuştu.

"TELEFONLAR KİLİTLENDİ"

Türkiye'den 65 bin vatandaşın hac ibadetini yapmak için Suudi Arabistan'da bulunduğunu ifade eden Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın bütün telefonları kilitlendi. Merak içerisinde bizlerden haber bekliyorlar. Biz de Suudi Arabistan'da bulunan sağlık ekibimizle ve bütün ekibimizle iletişim içinde olduk" ifadelerini kullandı.

Görmez'in açıklamalarından önemli bölümler şöyle;

- Bizim hacılarımızdan, öncelikle 19 hacımızın yaralı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bunların 13 tanesi bizatihi kendi hastanemizde, herhangi bir hayati tehlikesi yok Allah'a hamdolsun. Her birisi kısa sürede, küçük tedavilerle ayağa kalkabilecek konumdalar. Ancak 6 hacı adayımız, Suudi Arabistan hastanelerine nakledildi. Aynı şekilde onların da her birine arkadaşlarımız ulaştılar, hiç birisinin herhangi bir hayati tehlikesi yok.

- Ayrıca tabi 2 tane de vefatımız var, vefat eden hacı adaylarımızın tesbiti yapılmış durumda, ancak bu tespit görgü tanıklarına dayanmaktadır. Bir tanesi bizatihi yanında bulunan bir arkadaşının ifadesi, bir tanesini de bizatihi eşi tarafından ifade edildiği için şimdilik kayıtlarımızda biz vefat ettiğini ifade ediyoruz. Fakat kesin neticeye kavuşturmadan bizatihi vefat edip etmediğini resmen tespit etmeden onu şimdilik bildirmeyi doğru bulmuyoruz.

"İNŞAATIN BİTMESİ EN BÜYÜK TEMENNİMİZ"

- Artık hakikaten, bütün İslam dünyası olarak bu büyük ibadetin vinçlerin gölgesinden kurtulması, kısa sürede artık bu inşaatın bitmesi en büyük temennimiz. İnşallah en kısa zamanda bütün dünyadan giden hacı adaylarımız, ibadetlerini en güzel bir şekilde yerine getirirler.

HAYATINI KAYBEDEN HACI ADAYLARININ İSİMLERİ

Hacı adaylarının arkadaşlarından alınan bilgiye göre hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının isimleri ise İstanbul'dan Abdulkadir Gökmen ve Trabzon'dan Erol Karaağaçlı olarak bildirildi.

YARALANAN HACI ADAYLARININ İSİMLERİ

Yaralanan Türk hacı adaylarının isimleri;

Mehmet Ali Ünal
Nurettin Günaydın
İsa Saraç
Feride Karaağaçlı
Hasan Yoldaş
Cennet Kavaç
Mehmet Türkmen
Safiye Yıldız
Habip Barlalı
Yusuf Emsal
Refiye Üret
Abdullah Öresin
Abdulgazi Savaş
Zeki Erdem
Mustafa Boz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 2 Türk Hacı Adayı Hayatını Kaybetti, 19 Hacı Adayı Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 2 Türk Hacı Adayı Hayatını Kaybetti, 19 Hacı Adayı Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • yorumcu: sende gitseydin 1 0 Yanıtla
  • ALMANMEKTEPLERİNDEOKUMUŞ: Bir müslüman KIRAVAT takmamali...KIRAVAT Avrupa icadidir,,, 0 1 Yanıtla
    tckomando: sen önce kravat yazmasını ögren 2 0 BENKO: Ögren ,, değil....öğren,,, 0 0
  • atmaca: allah rahmet eylesin allah sifaversin 1 0 Yanıtla
  • bir şey olmaz: kesin pkk kiler yapmıştır 1 0 Yanıtla
  • alevi: Bu kafirde diyanetci olacak 0 1 Yanıtla
  • yeniiceri: alevi sen musluman bile sayilmazsin sen ne aylarında millete laf atıyorsun git islam dinini öğren öyle gel lailaheilllalah muhammeden resulullah 0 1 Yanıtla
  • kadir türkdogan: bu kutsal yerde ölenlere Allah dan rahmet yaralı olanlara acil şifalar dilerim. 0 0 Yanıtla
  • gercekler acı: Allah rahmet eylesin muberek ölüm yerleri gibi mekanlarınıda cennet eylesin 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement