Diyarbakır - 2Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakır'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - 2Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakır'da Başladı

Diyarbakır - 2Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakır\'da Başladı

'bu Çocuklara Sahip Çıkmazsanız, Birileri Bu Çocuklara Taş Attırıyor'

06.07.2010 19:35

'BU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMAZSANIZ, BİRİLERİ BU ÇOCUKLARA TAŞ ATTIRIYOR'

Türkiye Çim Hokey Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Açık Alan Çim Hokeyi Şampiyonası, Diyarbakır'da başladı. Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, 'taş atan çocuklar' konusuna değinerek, "Hepimiz çocuk olduk. Bu çocukların hiçbir suçu yok. Siz bu çocuklara sahip çıkmazsanız, birileri bu çocuklara sahiplik ediyor. Taş attırıyor, hırsızlık yaptırıyor, adam vurdurtuyor. Bu, o çocukların suçu değil" dedi.

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü'nün, sokaklardaki, aralarında taş atan ve çalışanların da bulunduğu 500 çocuğun yer aldığı çim hokeyi takımı kurmasının ardından Türkiye Hokey Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Açık Alan Çim Hokeyi Şampiyonası 16 takımın katılımıyla Diyarbakır'da başladı. Ahmet Cemil Serhadlı Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın açılışına Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, katıldı.

Diyarbakır'a olumsuz bakışların silinmesi için her yere olumlu görüntü verme noktasında olduklarını kaydeden Vali Mustafa Toprak, çocukların, gençlerin, kadınların iyi eğitilmesi ve sosyal, kültürel faaliyet alanlarında olmaları gerektiğini söyledi. Vali Toprak, şunları söyledi:

"Gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın daha iyi bir gelecek kurmaları adına, kadınlarımızın gelecekte çocuklarına çok iyi yön verebilmeleri için çaba harcıyacağız. Bunu bizler yapacağız, herkes yapacak, tüm etkili ve yetkili olan bizler yapacağız. Biz hiçbir zaman çocuklarımızın yanlış noktalarda olmasını ve okullar dışında olmasını istemiyoruz. Biz çocuklarımızın eğitim, sosyal, kültürel faaliyetleri dışında alanlarda kullanılmasını da istemiyoruz. Onların olumsuz noktalarda kullanılmasında istemiyoruz. İstiyoruz ki bu çocukların anneleri, babaları ve sorumlu olarak hepimiz, yani bende il valisi olarak bu çocuklarımızın başına hiçbir şey gelmemesi için elimden gelen tüm katkıyı koymak noktasındayız. Eğer olursa ben kendimi mesul zannediyorum. Onun için eğer ki çocuklarımız yanlış noktalara götürülüyorsa o zaman onların elinden anne babalar olarak tutmalıyız. Sorumlu kişiler olarak tutmalıyız. Kentin tüm dinamikleri olarak gençlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı tüm vatandaşlarımızı olumsuz noktalardan bir tarafa çekmeliyiz."

"Eğer o çocuklar başka yönlere olumsuz noktalara götürülüyor ve gelecekleri tahrip ediliyorsa, siliniyorsa o zaman fert olarak, ben vali olmak üzere buradaki herkesin, sorumlu bulunan herkesin bunu noktaya kanunen ne düşüyorsa yapmalıyız" diyen Vali Toprak söslerini şöyle noktaladı:

"Bu tür faaliyetlilerle buradaki ön yargılarda kalkacaktır. Bu çocuklar burada olmazsa belki aşka yerlerde olacak. Çocuklarımızın elinden tutup buralara getirmeliyiz. Okullar tatilken çocukların sosyal, sportif, kültürel faaliyetlere gelsinler. Onun için ne sosokta, istismar alanı oluşsun, ne uyuşturucu ve uyuşturucu çetelerinin eline düşsünler nede terör örgütlerinin olumsuz çetelerin eline düşsünler. Ama olmaları gereken yerde olsunlar."

BAYDEMİR: DESTEK VERECEĞİZ

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i, turnuva için farklı illerden kente gelen sporcuların yoğun alkışlaması dikkat çekti. Sporun kardeşlik, hoşgörü ve barışın alt yapısı olduğunu kaydeden Baydemir, şöyle dedi:

"Bizim üzerimize düşen spor ve sporcunun kendisini ifade edebileceği alt yapılar oluşturmaktır. 4 tane takımın bütün malzemelerini biz karşılayacağız. Çalışmalar başladı yakın gelecekte Diyarbakır'da ayrıca 4 takım daha kurulacak. Çim hokeyine Diyarbakır özellikle de kırsal kesim hiç de yabancı değil. Bu spor aslında bir nevi bu yörenin köklü geleneklerinde olan bir sporun biraz daha kurala indirgenmiş, modernize edilmiş hali olduğunu düşünüyorum. Çok yakın zamanda Diyarbakır'da Türkiye'de yaygınlaşacak bir spor dalı olacağını düşünüyorum. Biz belediye olarak yaygınlaşması noktasında çaba sarf edeceğiz. Spor centilmenlik örneğidir. Çim hokeyi daha centilmenlikle oynanmalı çünkü maazallah elde sopa var. O centilmenliği bırakmamak lazım. Burada kaldığınız sürece benim şeref konuğumsunuz."

DİYARBAKIR EMNİYETİ'NDE 500 ÇOCUK ÇİM HOKEYİ ÖĞRENİYOR

Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, kentin sürekli olumsuzluklarla anıldığını kaydederek, Diyarbakır üzerindeki ön yargıyı kırmak için elinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi. Karakan, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da bu bayrak altında bir ilimiz ise biz burada da faaliyet yaparız. 400 çocuğun cezaevine girdiğini ben bir televizyon kanalında öğrendim 4 bin çocuk hakkında da soruşturma yapıldı. Bunu duyunca duyarlı her insanın ciddi üzülmesi gerekiyordu. Hepimiz çocuk olduk, bu çocukların hiçbir suçu yok ki siz sahip çıkmazsanız, Birileri bu çocuklara sahiplik ediyor. Taş attırıyor, hırsızlık yaptırıyor, adam vurdurtuyor vesaire. Bu o çocukların suçu değil. Eğer bir suçlu aranacaksa bunun suçlusu bir sürü sivil toplum örgütleri, spor federasyonları var. Bu çocukları doğru yönlendirmeleri gerekiyor. Biz şuanda bunu yapıyoruz. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde 500 tane çocuk var. Bu müthiş bir şey bu çocuklar polisi de sevmeye başladılar. Biz böyle bilmiyorduk diyorlar. Spor bu konuda müthiş bir araçtır. Çünkü spor aynı zamanda disiplin, ahlak demektir. Birçok faydası var. Biz de burada bu şampiyonayı yaptık ki olumsuzluklar kırılsın. Buradaki çocuklar ciddi hokey maçları izlesinler. Burada kime sorsanız ben hokeyci olmak istiyorum diyor. Bu çok güzel bir şey 11-12 yaşındaki çocuk parkta arkadaşları ile bir takım olumsuz sohbetler edeceğine bu salonlarda paylaşımcılığı öğrenir kendine güveni de artar, yardımlaşmayı öğrenir."

HÜLYA AVŞAR DİYARBAKIR'DA TENİS TURNUVASI YAPSIN

Sanatçı Hülya Avşar'a çağrıda bulunan Karakan, "Hülya hanım Mart ayında bir tenis turnuvası yaptı. Burada da tenis kortları var. Kendisini duyarlı bir insan olarak biliyoruz. Ben diyorum ki gelsin Diyarbakır'da da bir tenis turnuvası yapsın. Buradaki çocuklarla da tenis oynasın. Çocuklar biraz güzellikler görsünler bu şehirde. Hülya Avşar hanıma bir çağrıda bulunuyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - 2Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası Diyarbakır'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement