Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği Başlatıldı

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde, 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu' kuruldu.

27.06.2014 14:24  Güncelleme: 15:00

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde, 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu' kuruldu. Belediye Başkanı BDP'li Gültan Kışanak, "Herkes parkta, bahçede, yıkık evlerde bu tür faaliyetlerin, madde bağımlılığıyla ilgili gelişmelerin yaşandığını görüyor. Ama herkes sırtını dönüyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorsak öncelikli olarak üzerimizden bu uyuşukluluğu atmamız gerekiyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 81 sivil toplum örgütünün ortak kurduğu Diyarbakır Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıya, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, Baro Başkanı Tahir Elçi, İHD Şube Başkanı Raci Bilici'nin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

'BELEDİYEDE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE BİRİMİ OLUŞTURUYORUZ'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, uyuşturucuyla mücadele çalışmasına duyarlılık göstererek katılım sağlayan, sahiplenen herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Açıkçası bu kentin bütün dinamikleri, tüm STK'lar ve duyarlı kesimleri bende varım derse kesinlikle madde bağımlılığı yok olacaktır. Biz bende varız dedikçe bu sorunun üstesinden gelmek mümkün olacaktır. Bugünkü bileşeni ve bu platformun oluşturulmasını son derece olumlu buluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak aslında elimizde çok imkan var. Biz yerel yönetimlerin elindeki bütün imkanları bu sorunu ortadan kaldırmak, minimize etmek için seferber etme kararlılığımdayız. Çalışmaları belediye bünyesinde koordine edecek, organize edecek bir birim kuracağız. Büyükşehir belediyemizin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nda doğrudan ve sadece bu konuyla ilgilenecek 'madde bağımlılığıyla mücadele' birimi oluşturacağız, en n kısa zamanda. Şuan bir çalışma grubumuz var. Ama buna uzman personel takviye edeceğiz. Arkadaşlarımız çalışmakrını sürdürüyor ama bu çalışma aynı zamanda uzmanlık ta isteyen bir çalışma alanıdır. O nedenle Sosyal Hizmet uzmanlarından oluşan bu birimimizi en kısa zamanda takviye ederek güçlü bir şekilde bu çalışmayla bize düşen görevi yapmaya çalışacağız. İlçe belediyelerimiz de de sadece bu konuyla mücadele eden, çalışan çalışma birimlerimiz olacak."

Kışanak, yerel yönetimlerin elindeki en büyük imkanın her zaman sokakta olmaları olduğunu belirterek, "Temizlik, zabıta, güvenlik görevlileriyle aslında belediyelerimizin gün boyu sokakta olan en az 2-3 bin personeli var. Biz hayatın içerisindeyiz. Öncelikli olarak bütün bu çalışanlarımız, sokakta olan, gözetleyebilecek arkadaşlarımızı da madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bir eğitimden geçirerek duyarlılık, farkındalık çalışmasını öncelikli olarak koyduk. Bu toplantı bizim için bir start olacak ve biz harekete geçeceğiz. Herkes parkta, bahçede, yıkık evlerde bu tür faaliyetlerin, madde bağımlılığıyla ilgili gelişmelerin yaşandığını görüyor. Ama herkes sırtını dönüyor. Bunu yapmamalıyız. Bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorsak öncelikli olarak üzerimizden bu uyuşukluluğu atmamız gerekiyor" dedi.

'EĞER ELİNİNİZİ ÇEKMEZSENİZ BU KENTİN DİNAMİKLERİ O ELİ KIRACAK GÜÇTE'

Başkan Yardımcısı Fırat Anlı ise "Bakın bu kentin dinamiklerinin yüzde 99'ı buradadır. Bu işi yapanlar, yaptıranlar bu işten menfaat elde edenleri lanetliyoruz. Kınıyoruz. Bu işten elde edilen her para sonuna kadar haram paradır. Kim yapıyor olursa olsun. Kim yaptırıyor olursa olsun, işin içinde kim olursa olsun. Bu kent dinamikleri sonuna kadar bunun arkasında olacaktır. Bu açıdan kentimizden elinizi çekin eğer siz eliniz çekmezseniz bu kentin dinamikleri o eli kırabilecek güçtedir" diye konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, son 5 yıl içerisinde Diyarbakır'da madde bağımlılığıyla ilgili soruşturma dosyalarının verilerini açıkladı. Elçi, "2010 yılında uyuşturucu suçları için görevlendirdiğimiz avukat sayısı 156 . Çocuklar için 70 avukat görevlendirmişiz. 2011 yılında 187 genel görevlendirme yapmışız. Bu genel rakamın içerisindeki 113 tanesi çocuktur. 2012 yılında 197 görevlendirme yapılmış bunlardan 127'si çocuk, 2013 yılında olağanüstü bir artış görülüyor. Genel görevlendirme olarak 235 avukat görevlendirilmiş bunlardan 153'ü çocuk, 2014'ün ilk altı ayında ise 123 kişiden 86'sı çocuk rakamları belirlendi" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement