Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Açıklama - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Açıklama

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü\'nden Açıklama

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Diyarbakır Milli Eğitim Bürokrasisinde ‘Yemek’ Oyunu” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada,  "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı üretim yapan okullar ve merkezler arasında yer aldığından; Taşımalı Eğitim kapsamında öğrenim gören öğrencilere ihalesiz protokol kapsamında yemek hizmeti verebilmektedir. Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okullarının yemek hizmeti verebileceğine dair Danıştay 13. Dairenin kararı da mevcuttur. Söz konusu kanun ve Danıştay kararı da dikkate alınarak taşımalı eğitim kapsamında; Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulumuz tarafından Bismil, Ergani ve Çınar ilçelerimizle imzalanan protokollerle öğle yemeği hizmeti verilmektedir" denildi.

18.11.2022 17:54  Güncelleme: 18:28

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Diyarbakır Milli Eğitim Bürokrasisinde 'Yemek' Oyunu" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada,

" Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı üretim yapan okullar ve merkezler arasında yer aldığından; Taşımalı Eğitim kapsamında öğrenim gören öğrencilere ihalesiz protokol kapsamında yemek hizmeti verebilmektedir. Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okullarının yemek hizmeti verebileceğine dair Danıştay 13. Dairenin kararı da mevcuttur. Söz konusu kanun ve Danıştay kararı da dikkate alınarak taşımalı eğitim kapsamında; Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulumuz tarafından Bismil, Ergani ve Çınar ilçelerimizle imzalanan protokollerle öğle yemeği hizmeti verilmektedir" denildi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Diyarbakır Milli Eğitim Bürokrasisinde 'Yemek' Oyunu" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Anka Haber Ajansı'nın 26 Ekim 2022 tarihinde internet adresinde 'Diyarbakır Milli Eğitim Bürokrasisinde 'Yemek' Oyunu' başlığıyla bir habere yer verilmiş ve haber içeriğinde, 'Diyarbakır'da sekiz ilçe milli eğitim müdürlüğünün; bünyelerindeki okullarda taşımalı eğitim öğretim gören öğrencilere verilecek yemek hizmeti için öğretmenevi ve meslek lisesi gibi kurumlarla toplamda yaklaşık 170 milyon TL tutarında protokol imzaladığı iddia edildi. Müdürlüklerin, yemek işini; protokol imzaladığı kurumlar üzerinden, denetlenebilir ihale sisteminin dışına çıkarak bazı taşeron firmalara yaptırdığı bu yolla kamu zararına neden oldukları ileri sürüldü... Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin taşımalı sistemle eğitim öğretim gören öğrencilere yemek sunulması hizmeti ile ilgili işlemlerinde; ihale mevzuatının dışına çıkıldığı ve böylece bazı firmalara yapılan ödemelerle kamu zararına neden olunduğu ileri sürüldü...' şeklinde haksız ve asılsız ifadelere yer verilmiştir.

Diyarbakırımızın eğitim ve öğretimde gelişmesine ve belirlenmiş hedeflere ulaşmasına yönelik birçok ciddi adımlar atılmışken, bu tür gerçeği yansıtmayan asılsız haberlerle kamuoyunun meşgul edilmesi düşündürücüdür. Yetkili makamlarca göreve getirilen yöneticilerimiz hakkında ısrarla maksatlı haberler yapılıyor olması yapıcı eleştiri maksadıyla hareket edilmediğini, aksine basın özgürlüğü ile ifade ve düşünce açıklama hürriyetlerinin suistimal edilerek, bu hak ve özgürlüklerin kötüye kullanıldığını açıkça göstermektedir.

Müdürlüğümüze bağlı kurumlar, 4734 sayılı Kanunun 3. Maddesinin (e) bendinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı üretim yapan okullar ve merkezler arasında yer aldığından; Taşımalı Eğitim kapsamında öğrenim gören öğrencilere ihalesiz protokol kapsamında yemek hizmeti verebilmektedir. Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okullarının yemek hizmeti verebileceğine dair Danıştay 13. Dairenin kararı da mevcuttur. Söz konusu kanun ve Danıştay kararı da dikkate alınarak taşımalı eğitim kapsamında; Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulumuz tarafından Bismil, Ergani ve Çınar ilçelerimizle imzalanan protokollerle öğle yemeği hizmeti verilmektedir.

Haberde belirtilenin aksine, yapılan protokoller dışında tüm ilçe müdürlüklerimizde 2 bin TL üzeri olan mal ve hizmet alımlarında ihale yoluyla gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır. Bu itibarla söz konusu haberin, sorumlu gazetecilik ve basın meslek ilkeleri ile bağdaşır yönünün bulunmadığı ve gerçeklere aykırı haber niteliğinde olduğu açıktır.

Haber içeriğinde yer alan iddialar asılsız ve mesnetsiz olup, kamuoyunu yanıltma amaçlıdır. Başta kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere her kademedeki yöneticisiyle ve personeliyle Diyarbakırımızın eğitim ve öğretimdeki çıtasını her geçen gün daha da yükseğe çıkartma hedefi ve gayesiyle hummalı bir şekilde çalışmalarını yürüten Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü camiası, huzur ortamının tesis edildiği bu iklimde, elbette ki usulsüzlüğe, haksızlığa, adaletsizliğe ve huzursuzluğa asla müsaade etmeyecektir. Milli Eğitim Camiası olarak basın ve ifade özgürlüğünü koşulsuz olarak destekliyorken, hakkımızda yalan yanlış yazıların ve maksatlı haberlerin yapılmaması da gerekir. Bu itibarla bilinmelidir ki, basın mensupları ifade özgürlüğünün genel sınırlamalarına tabidirler. İfade özgürlüğünün kullanımı bir hak olmanın yanı sıra, kişilere bazı görev ve sorumluluklar da yükler.

Yayımlanan yazıda kamuoyu yanıltılmakta ve Kurumumuz töhmet altında bırakılmaktadır. Bu itibarla söz konusu yazının, sorumlu gazetecilik ve basın meslek ilkeleri ile bağdaşır yönünün bulunmadığı açıktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement