Diyarbakır Polisinin Çocuk Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Polisinin Çocuk Mesaisi

Diyarbakır Polisinin Çocuk Mesaisi

Diyarbakır polisi, kentte sosyal projelere ağırlık vererek çocukların ön yargılarının değişmesine imkan sağlayan çalışmalara imza attı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, risk altında bulunan 4 bi...

20.10.2013 12:42

MEHMET ÇAKAN - Diyarbakır polisi, kentte sosyal projelere ağırlık vererek çocukların ön yargılarının değişmesine imkan sağlayan çalışmalara imza attı.

İl Emniyet Müdürlüğü, risk altında bulunan 4 bin 167 öğrenciye İstanbul, Antalya, Konya, Şanlıurfa, Mersin, Trabzon ve Çanakkale'de tatil yaptırdı.

Diyarbakır Valiliği öncülüğünde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi "Farklılıklarımız Zenginliğimizdir" sloganıyla "Ülke Senin Keşfet" gezi projesi ile Güvenlik Şube Müdürlüğü "Her Çocuk Lider Doğar" ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü de "İngilizce Yaz Kampı" projelerinden 4 bin 167 öğrenciyi  yararlandırdı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan projelerin, okul ziyaretlerinden sonra ortaya çıktığını belirtti.

Okul ziyaretlerinde çocuklara yöneltilen "Üniversiteyi nerede okumak istersiniz?" sorusuna, çocukların İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir yanıtını verdiğini anlatan Güven, "Arkadaşlarımız, bunu üzerine 'bunu bir projeye dönüştürüp hem ortak değerlerimizi tanıtalım hem de çocukları, üniversite okumayı arzu ettikleri illere götürüp oralarıın atmosferini gösterelim' diye düşünmüşler" dedi.

Geleceğe herkesin ümitle baktığını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Çocukların da ümitleri kırılmasın, aşkları ve geleceğe dair motiveleri artsın diye böyle projeler hazırladık. Tabii Çanakkale gezisinin çok ayrı bir yeri var. Oraya gidip döndüğünde olumsuz cümle kuran bir öğrenci hatırlamıyorum. 'Diyar'ım da Bir Gün' adlı projeyle çocuklarımızı ilçelerden Diyarbakır'a getiriyoruz. Çocuklar, polis abileriyle, ablalarıyla sinemaya ve kafeteryaya gidiyor. Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerini geziyor. Bu şehrin güzelliğini, kültürünü görüyor. O çocukların sayısı ise 20 bini aştı."

Güven, sporla ilgili de projeler ürettiklerine değinerek, çocukların, yapılan projelerden sonra duygularını anlattıkları mektup ve notları okuduğunu ve güzel şeyler yazdıklarını ifade etti.

Çocuklara her zaman pozitif yaklaştıklarını anlatan Güven, "Bizde olumsuz hiçbir şey konuşulmuyor. Biz zaten kötüden bıkmış bir teşkilatız. Hep iyi insanlar olsun ve insanlarımız mutlu olsun diye uğraşıyoruz. Bu çocukların ümitleri yaşasın ve kendi ümitlerini gerçekleştirsinler diye uğraşıyoruz" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Polisinin Çocuk Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement