Doğa Harikası Kuş Cenneti Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Doğa Harikası Kuş Cenneti Dünyaya Açılıyor

Doğa Harikası Kuş Cenneti Dünyaya Açılıyor

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yılda 3 milyona yakın kuşun uğradığı Kuş Cenneti'ni korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Kuş Cenneti'ni dünyaya açıyoruz."

01.06.2012 17:59

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yılda 3 milyona yakın kuşun uğradığı Kuş Cenneti'ni korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Kuş Cenneti'ni dünyaya açıyoruz. Artık eski çirkin görüntüler yok. Bu değeri korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesi sınırları içinde olan Kuş Cenneti eşsiz güzelliğiyle herkesi mest ediyor. Avrupa, Afrika ve Asya'ya giden kuşların geçiş güzergahı üzerinde olan Kuş Cenneti, yılda 3 milyona yakın kuşu ağırlıyor. Harika manzarasıyla ile doğaseverleri cezbeden Kuş Cenneti'nin dünyaya tanıtılması için çalıştıklarını belirten Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Avrupa Konseyi tarafından 1976 yılında A sınıfı diplomasını alan Kuş Cenneti'nin bölge için önemli değere sahip olduğunu ifade etti. Pekel, her sene mart, nisan ve mayıs aylarında yüzlerce yabancı turistin akın ettiği Kuş Cenneti Milli Parkı'nın kuş toplulukları yönünden ülkemizin en zengin alanlarından birisi olduğunu vurguladı. Bugüne kadar yapılan gözlemlerde göl ve çevresinde 266 kuş türünün tespit edildiğine dikkat çeken Pekel, 64 hektarlık alanın daha da genişletilerek doğa hayvanlarına uygun hale getirildiğini kaydetti.

Kuş Cenneti'nin zarar görmesine sebep olacak sanayi tesisi kurulmasını engellemek için çalıştıklarını ifade eden Pekel, "Çimento fabrikası ve termik santralin kurulması konusunda girişimler vardı. Çevrenin tahrip olmaması için tutumumuzu ortaya koyduk. 23 yıldır düzenlediğimiz Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali ile Kuş Cenneti'nin korunması için çalıştık. Bu festivalleri de düzenlemeye devam edeceğiz çünkü Kuş Cenneti dünyanın sayılı güzelliklerinden birisi. Bu turistik mekanın daha da ilgi çekmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kuş Cenneti Milli Parkı'nın Marmara Bölgesi'nin ılıman iklimi içinde ve kıtalar arasında göç yolları üzerinde kuşların vazgeçilmez uğrak yeri olduğunu söyleyen Pekel, Kuş Cenneti Milil Parkı'nı yılda yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğa Harikası Kuş Cenneti Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement