Doğu Marmara’dan Turizm Atağı! - Son Dakika
Güncel

Doğu Marmara’dan Turizm Atağı!

Doğu Marmara’dan Turizm Atağı!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Turizm Yatırımcılarını Bölgede Yatırım Yapmaya Çağırıyor.

27.01.2011 12:16

MARKA Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük "Sanayi açısından gelişmiş olan bölgemiz doğa turizmden kış turizmine, termal sağlık turizmden inanç ve kültür turizmine birçok olanaklar barındırmaktadır. Turizmde parlamak isteyen yatırımcıları Doğu Marmara Bölgesi'ne bekliyoruz" dedi.

Bugüne kadar gelişmiş sanayisiyle gündeme gelen Doğu Marmara Bölgesi ( Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova) mevcut turizm potansiyelini kullanarak hem yatırımcıların hem de tatilcilerin gözdesi olmak istiyor. Bolu Abant'tan Gebze Ballıkayalar'a doğal güzellikleriyle göz dolduran bölge, doğa ve kış turizmine olanak tanıyor. Bunun yanı sıra Yalova'nın şifalı kaplıcaları ve Sakarya Karasu'nun şifalı kumları bölgeyi sağlık turizmi açısından vazgeçilmez yapıyor. Bölge, yatırımcılar tarafından gerektiği kadar keşfedilmemiş daha birçok güzellik barındırıyor. Bu nedenle Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinin tanıtımını üstlenen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA, bölgesel ölçekte tanıtım yapmak için kolları sıvamaya karar verdi. MARKA, 15. kez düzenlenen EMITT Fuarı'na beş ilin birlikte katılmasını için destek vererek hızlı bir başlangıç yapıyor.

Bölgesel tema ile ortak katılımın ilk örneği!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA, Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, turizm profesyonellerinin ve yatırımcıların katılacağı EMITT Fuarı'nda bölgenin turizm değerini tanıtacak ve yatırımcıları bölgenin bulundurduğu olanaklardan haberdar edecek. TÜYAP fuar alanında 10 numaralı salonun tamamında stant açacak olan MARKA turizm profesyonellerine kolaylık sağlamak açısından il ya da ilçe bazında değil, tematik turizm eksenlerine göre hazırlanma kararı aldı. Böylece MARKA stantlarına gelen örneğin bir doğa turizm odaklı seyahat acentesi, 5 ilde bulunan tüm doğa turizmi aktivitelerini bir arada görebilecek ve konunun uzman muhatabıyla görüşüp rezervasyon yaptırabilecek.

Günlük turların da Doğu Marmara Bölgesi turizminde önemli yere sahip olduğunun farkında olan MARKA, EMITT'te açmayı planladığı stantlarında günübirlik ve alternatif turizm alanlarında çalışan firmalarla işbirliğinin olanaklarının geliştirilmesi için uygun ortam yaratmaya özen gösteriyor. Doğu Marmara Bölgesi'ndeki yeni destinasyonlar özel sektöre tanıtılacak ve İstanbul, Ankara ve Bursa merkezli turlarda kullanılması desteklenecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA, fuarda bölgesel ölçekte tanıtım yaparken Bolu, Yalova, Düzce, Kocaeli ve Sakarya illerinin marka değerlerini tanıtmayı da elden bırakmıyor. MARKA stantlarını gezen turizm profesyonelleri ve tatilciler Doğu Marmara illerinde bilinen Kartepe, Sapanca, Yalova, Abant'a ek olarak bölgenin hiç bilmedikleri marka değerlerini de tanıma fırsatı bulacak. Her türlü yerel ürün ve küçük çaplı turizm faaliyetine kadar detaylar stantlarda ziyaretçilere sunulacak. Ajans, ziyaretçilere Bolu'da 380 tane inanılmaz güzellikte yaylanın bulunduğu, 120'yi aşkın göl ve göletin olduğu ve hatta Seben Taşlıyayla Göleti'nin Abant'tan 7 kat daha fazla büyüklükte olduğu, Yalova dışındaki şifa kaynakları ve muazzam sahilleriyle ünlü Sakarya Karasu'nun kumlarının da şifalı olduğu gibi konularda bilgi aktaracak. Bunların yanı sıra idari temsilciler ve bölgenin yetiştirdiği değerli sanatçı ve sporcular da stantlarda yerlerini alacak.

MARKA'dan tanıtımcılara yol haritası!

Fuarda, Doğu Marmara Bölgesi'nin tanıtımının yapılmasının yanı sıra, yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik yatırım olanakları, yatırım teşvik ve destekleri de sergilenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilan edilmiş Doğu Marmara Bölgesi'ndeki turizm bölgeleri, kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgeleri ile turizm koridorları hakkında detaylı bilgiler yatırım yapmak isteyenlere bilgi aktarılacak. Ayrıca, turizm yatırımcılarına yönelik her türlü devlet desteği, uygun kredi olanakları ve hibeler hakkında da bilgi verilecek. Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Yalova ilerinde turizm yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar önlerinde bir projeksiyon görecekler. Örneğin Kocaeli yazlık kaplıcalarına yatırım yapacak bir firma Yuvacık baraj bölgesinden ne şekilde yararlanabileceği hakkında bilgi sahibi olacak.

Konuyla ilgili olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük şunları söyledi: "Bölgesel turizmin etkin tanıtımının gerçekleştirilebileceği önemli bir platform olarak gördüğümüz için MARKA olarak EMITT'e katılma kararı aldık. Böylece turizm profesyonelleri ve bireysel ziyaretçilere bölgeyi anlatmak ve turizm yatırımcılarına bölgedeki uygun alanları ve verilen destekleri göstermek imkanı bulacağımız için mutluluk duyuyoruz. TÜYAP Fuar alanında, 10 numaralı salon tamamıyla Doğu Marmara Bölgesi'ne tahsis edilmiş durumda. Zannediyoruz ki, Türkiye genelinde il bazında en büyük yeri almış bulunmaktayız. 10 numaralı salona girenler, kendilerini Doğu Marmara Bölgesi'nin maketinin içerisinde hissedecekler."

EMITT, 10-13 Şubat 2011 tarihleri arasında, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 salonda birden gerçekleşecek. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT'e bölge kalkınma ajanslarının yanı sıra Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğu Marmara’dan Turizm Atağı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement