Doğubayazıt ve Malazgirt'te Polise Taşlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt ve Malazgirt'te Polise Taşlı Saldırı

Doğubayazıt ve Malazgirt\'te Polise Taşlı Saldırı

Muş'un Malazgirt ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde YSK'nın kararını protesto eden grup polisle çatıştı.

21.04.2011 15:20

Muş'un Malazgirt ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde YSK'nın kararını protesto eden grup polisle çatıştı. Taş, sopalarla saldıran göstericilere basınçlı su ve biber gazı ile müdahale eden polis, olayları güçlükle bastırdı.

Malazgirt ilçesindeki "Demokratik Çözüm Çadırı" önünde bir araya gelen ve aralarında BDP'nin desteklediği Muş bağımsız aday Demir Çelik'in de bulunduğu yaklaşık bin kişi yürüyüşe geçti. Yürüyüşten sonra Demokratik Çözüm Çadırı önünde gelen grup basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İlçe BDP başkanı Takyettin Özkahraman, YSK kararını protesto ederek, alınan hukuksuzluktan vazgeçilmesini istedi. Kürt halkına yönelik kirli oyunların ortaya konulduğunu belirten Özkahraman, oynanan kirli oyunların altında AKP'in imzasının bulunduğu belirtti.

BDP'nin desteklediği Bağımsız Milletvekili adayı Demir Çelik ise konuşmasında, "Yapılan hukuksuzluğa karşı halkın demokratik tepkilerine polis yine saldırmış Diyarbakır'da bir kişi yaşamını yetirmiş, onlarca kişi yaralanmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır. Biz bu uygulamayı nefretle kınıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından oturma eylemi düzenlendi. Bu sırada bir grup gösterici polise taş, sopalarla saldırdı. Polis göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Göstericilerin Molotoflarla karşılık vermesi üzerine ilçe bir anda savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda iki kişi yaralandı. İlçe kaymakamı Mehmet Boztepe ve Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı'nın yaptıkları görüşmeler sonunda olaylar durdu.

Malazgirt ilçesinde göstericilerin taş atması sonucu camları kırılan Atatürk İlköğretim Okulu bir gün tatil edildi. Ziraat Bankası, Yurt-Kur, PTT ve bir dershanenin çamları kırıldı. Tüm işyeri kepenlerinin kapalı olduğu ilçede gerginlik sürüyor.

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Belediyenin önüne kurulan Demokratik Çözüm Çadırında Diyarbakır'daki olaylarda öldürülen bir kişi için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Ağrı'nın bağımsız milletvekili Halil Aksoy'un konuşması ardından 20 kişilik bir ekip polise taş attı. Polis göstericilere anında müdahale etti. Göstericilerin fırlattığı bir küreğin isabet ettiği polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt ve Malazgirt'te Polise Taşlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement