Tamamlayıcı Tıp, Proloterapi, Ağrı, Ozon, Apiterapi, Nöralterapi, Posturoloji ve Manuel Tıp ile uğraşan; doktorlar, uzmanlar, akademisyenler, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve hastane sahipleri; tamamlayıcı tıp tekniklerinin başında yer alan 'Proloterapi' Yöntemini konuşmak için bir araya geliyor.
Kas ve eklem sistemine bağlı kronik hastalıklarda kişiyi ameliyat olmaktan kurtaran yöntem olan Proloterapi'nin tartışılacağı bu etkinlik; en kapsamlı ve geniş katılımlı Ulusal Bilimsel Proloterapi Sempozyumu olmasıyla da dikkat çekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tamamlayıcı tıbbın önemi gün geçtikçe artıyor. Cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların tedavisinde bile, vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğini devreye sokan tamamlayıcı tıp uygulamalarından Proloterapi Yöntemi sayesinde, birçok rahatsızlık ilaç ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilebiliyor.
Vücudun Kendini İyileştirme Gücünü Harekete Geçiriyor
Bilimsel Proloterapi Derneği (BPoD) Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan tarafından uygulanan ve öğretilen yöntem, başta; bel- boyun fıtığı, menüsküs, kas, iskelet sistemi kaynaklı ağrılar, migren, topuk dikeni, femur başı rahatsızlığı, tenisçi dirseği, eklem kireçlenmeleri gibi birçok hastalığın tedavisinde cerrahi müdahaleye gerek kalmadan iyileşmesini sağlıyor. Vücudun iyileştirme gücünün devreye sokulmasıyla kalıcı olarak hastalık tedavi ediliyor.
Sempozyuma İlgi
İlki 2-4 Mayıs 2014'te Pamukkale'de düzenlenen Ulusal Proloterapi Sempozyumu'nun ikincisi, 8-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Pamukkale Doğa Thermal Health& SPA Hotel'de gerçekleştirilecek. Türkiye'nin her yerinden yüzü aşkın doktor, uzmanlar ve akademisyenler sempozyumda bir araya gelecek.
Proloterapi'yi Türk hekimlerine öğreten Bilimsel Proloterapi Derneği'nin Kurucusu ve Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Hasan Doğan; 2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu'nun çok daha geniş katılımlı ve kapsamlı olacağını, bilimsel verilerden oluşan sunumların yanı sıra hasta uygulamalarının yapılacağını belirterek sempozyuma, çoğunlukta aile hekimlerinin, uzman doktorların ve akademisyenlerin katılacağını açıkladı.
Tamamlayıcı Tıp Üniversitelerde Ders Olarak Verilmeli
2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu'na Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katılacağı müjdesini veren Op.Dr. Hasan Doğan, sempozyuma katılan doktorların; kas, iskelet ve omurga kaynaklı hastalıklarda çok başarılı sonuçlar veren Proloterapi tedavisi hakkında kapsamlı sunum ve work-shoplarla karşılaşacaklarının altını çizdi. Ülkenin dört bir tarafından çok sayıda doktor, uzman doktor ve akademisyenin katılacağı bu sempozyumla daha çok hastayı tedavi etme ve şifa dağıtma imkanı bulacaklarını vurgulayan Op. Dr.Hasan Doğan; Proloterapi yönteminin yakın zamanda üniversitelerde verilecek derslerin arasına alınacağına dair inancının tam olduğunu belirtti. Doğan, Proloterapi tedavi yöntemi hakkında şunları söyledi: "Daha birkaç yıl önce ülkemizde, tamamlayıcı, alternatif ve geleneksel tıp kelimeleri telaffuz edilmezken, artık şimdi Sağlık Bakanlığı'na bağlı bu isimde bir daire var. Bu dairenin başındaki insanlar modern dünyada, bilimsel olan tamamlayıcı tıp uygulamalarını yerinde incelemekte ve bizlere zaman zaman yol göstermektedir. Yönetmelik taslağı, Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Bu gelişmeler bizi çok mutlu ediyor ve motive ediyor. Bu seminerin de geleceğe yönelik çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum"
Konvansiyonel Tıp ile Tamamlayıcı Tıbbı Bir Araya Getirilmeli
Op. Dr. Hasan Doğan, sempozyuma, Adnan Menderes Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kara Deniz Teknik Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesinden yönetici ve akademisyenler, birçok özel hastane sahibi, başhekimi, ortopedist ve aile hekimlerinin katılacağı bilgisini de verdi. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Doktorlar Hastalıklara Şifa Olmak İçin Bir Araya Geliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?