DP Genel Başkanı Uysal, Elazığ'da - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Uysal, Elazığ'da

DP Genel Başkanı Uysal, Elazığ\'da

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Partimiz bünyesi içerisinde güç verecek bütün büyüklerimize zaten bu partinin kapısı açıktır" dedi.

22.11.2013 22:09  Güncelleme: 11:48

Uysal, DP İl Başkanlığı'nın olağan genel kuruluna katılmak üzere geldiği Elazığ'da, bir otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, salonda CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler'in de olduğunu hatırlatarak, "Bu birliktelik akıllara, 'seçim döneminde ittifak söz konusu olacak mı?' sorusunu geliyor" demesi üzerine Uysal, bu konumda herkesin aklında böyle sorular olabileceğini kaydetti.

Demokratik olgunluğun, nezaketin, siyasette hiçbir şey kaybettirmeyeceğini belirten Uysal, şunları söyledi:

"Demokrat Parti olarak tercihimiz, müstakilen bir siyaseti güdüyoruz. O anlamda milletimiz zaten koalisyonları, ittifakları doğru bulduğu yerde, kendisini görebildiği yerde zaten yapar. Kurumsal olarak böyle bir arayışın içerisinde değiliz. Kendileriyle beraber ekip arkadaşları var. Başka derneklerden arkadaşlarımız da aramızda var."

Başka gazetecinin, "Bir dönem Elazığ, partinin kalesi durumundaydı. Partinizde genel başkanlık yapan bir siyasetçi vardı, Elazığlı Mehmet Ağar. Kendisini tekrar partinizde görmek ister misiniz?" sorusuna Uysal, şu karşılığı verdi:

"Hakikaten siyasette tek başına çıkıp, bir vilayetin arkasında durduğu siyasi tarihimizde çok görünür şeylerden değildir. Elazığ, vazifesini fazlasıyla yapmıştır. Ben, temel olarak bütün partimizin kurucu kadrolarını, genel başkanlarını, başbakanlarını, cumhurbaşkanlarını, bakanlarını, milletvekillerini, hem iyi hem kötü günlerinde büyük bir geleneğin sahibi olarak her daim yanlarında olma gayretimiz oldu. Kendisi, yargılama sonucunda bir hükümle karşı karşıya kaldı. Cezaevinde de ziyaret ettik, zaman zaman görüş alışverişinde de bulunduk. Bugün güç verecek, milletin vereceği desteği yine milletin kendisine hiçbir beklenti sahibi olmadan partimiz bünyesi içerisinde güç verecek bütün büyüklerimize zaten bu partinin kapısı açıktır. Bu millete de sorumlulukları vardır. Onu da yerine getirirler, getirmelerini de benim gibi bütün dava arkadaşlarım da beklemektedir."

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılması

Uysal, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasıyla ilgili soruyu da şöyle cevapladı:

"Maalesef üzülerek görüyoruz, Türkiye'nin eğitim politikaları çerçevesinde bir değerlendirme ve bir siyaset tercihi konusu olması gerekirken dershane meselesi, iktidarın bir takım siyasi hedeflemeleriyle beraber başka süreçlerin parçası haline getirildi. Türkiye'de ister hukuk mantığından ister hür teşebbüs mantığıyla bakalım, ceza kanunlarıyla suç olarak nitelendirmediğiniz bir şeyi kanunla yasaklama hakkınız yoktur." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Uysal, Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement