Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Unutulmadı

Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Unutulmadı

Çanakkale Boğazı'nın Nara Burnu önlerinde 60 yıl önce İsveç bandıralı 'Naboland' şilebi ile çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı faciasında şehit düşen 81 denizci, Gölcük Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu Komutanlığı’nda törenle anıldı.

04.04.2014 13:24

Çanakkale Boğazı'nın Nara Burnu önlerinde 60 yıl önce İsveç bandıralı 'Naboland' şilebi ile çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı faciasında şehit düşen 81 denizci, Gölcük Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu Komutanlığı'nda törenle anıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu, 4 Nisan 1953 tarihinde yaşanan bir kaza sonrası battı. Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan askerlerimiz için bir anma programı düzenlendi. Anma törenine Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanı Hasan Çetinkaya, çok sayıda askeri erkan ve şehit aileleri yakınları katıldı. Törende ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun mesajı okundu.

ELİM BİR KAZA

Anma töreninde bir konuşma yapan Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanı Albay Hasan Çankaya, şöyle konuştu: "61 sene önce Çanakkale Boğazı'nda elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Dumlupınar Denizaltımız da şehit olan askerlerimizi anma amacıyla burada bulunuyoruz. Görüş şartlarının düşük olması sebebiyle Çanakkale Boğazı Arı Burnu açıklarında İsveç Bandıralı bir ticaret gemisi ile çarpışarak 81 askerimiz şehit olmuştur."

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Prof. Dr. Berke İnal da, "Bu alanda sonsuzluğa ulaşacak, vefa içeren bir sahiplenme olgusu bulunmaktadır. Bu olguyu anlayabilmek için yine özel bir çaba gerekmektedir. Şehitlerimiz ve kayıplarımız bizlere her konuda sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatmakta ve farkındalık yaratmaktadır" dedi.

VATAN SAĞOLSUN

Şehit Motor Astsubay Sabri Güleberk'in oğlu Volkan Güleberk ise, şunları söyledi: "Dumlupınar denizaltısı battığında ben bir buçuk yaşındaydım. Kazadan 4 ay sonra kardeşim Armağan doğdu. İkimize de şehit maaşı bağlandı. Biz bu camiadan en erken maaş alan insanlarız. Çocukken herkesin babası var, benim neden yok diye düşünürdüm. Sonra şehitlik rütbesinin en üst mertebe olduğunu öğrendim ve babamın rütbesinin şehit olmasıyla acımı hafiflettim. Biz büyük bir aileyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim her zaman yanımızda oldu. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti'nin en şerefli, en onurlu camiasına teşekkür ediyorum" Güleberk sözlerini "Vatan sağolsun" cümlesiyle tamamladı.

Konuşmaların ardından Denizaltı Filosu Komutanlığı limanında şehit ailesi yakınları ve komutanlar eşliğinde, şehitleri anmak adına denize çelenk ve karanfil bırakıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Unutulmadı - Son Dakika


Advertisement