Dursun Çiçek de Balyoz Şüphelisi - Son Dakika
Güncel

Dursun Çiçek de Balyoz Şüphelisi

Dursun Çiçek de Balyoz Şüphelisi

Mahkeme 968 Sayfalık İddianameyi İncelemeye Başladı.

07.07.2010 14:17  Güncelleme: 15:05

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ergül, Murat Yönder, Süleyman Pehlivan ve Ali Haydar tarafından hazırlanan 968 sayfalık iddianameyi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi incelemeye başladı.

ORGENERALLER İLK 4 SIRADA

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, emekli Orgeneral Özden Örnek 2 numaralı, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına 3 numaralı ve emekli Orgeneral Ergin Saygun ise 4 numaralı şüpheli olarak bulunuyor. 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davası kapsamında yargılanan Albay Dursun Çiçek de şüpheli olarak iddianamede yer alıyor.

2 TUTUKLU VAR-

183 ek delil klasörünün yer aldığı iddianamede Albay Cengiz Köylü ile emekli Albay Kubilay Aktaş tutuklu şüpheli olarak yer alıyor.

ESKİ TCK'NIN 147. MADDESİYLE SUÇLANIYOR

İddianamede şüpheliler suç tarihi itibariyle eski TCK'nın 147. maddesiyle suçlanıyor. "Türkiye Cumhuriyet yürütme organını cebren ıskat ve vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs etmek" suçunu kapsayan bu maddede şüpheliler için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

EKSİK TEŞEBBÜS NEDENİYE İNDİRİM İSTENDİ

Ancak savcılar "eksik teşebbüsü" düzenleyen 61. madde gereğince şüphelilerin cezasında indirim yapılmasını istedi. Bu durumda 196 şüpheli hakkında 15 yıldan 20 yıla hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

46 ŞÜPHELİYE TAKİPSİZLİK-

Savcılık 46 şüpheli hakkında da dava açılmasına gerek görmeyerek, "takipsizlik" kararı verdi.

Öte yandan bazı şüphelilerle ilgili soruşturmanın da halen devam ettiği belirtildi.

Selahattin GÜNDAY- İSTANBUL- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dursun Çiçek de Balyoz Şüphelisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement